Home Lifestyle Vaderdag | En wat willen vaders nu echt graag hebben

Vaderdag | En wat willen vaders nu echt graag hebben

by Miryam 7 juni 2017 5 comments
vaderdag

Het is alweer bijna zover!!  Zondag 18 juni is het weer Vaderdag. De dag bij uitstek om alle lieve papa’s, bonusvaders, papa’s to be en vaders zonder kind even in het zonnetje te zetten. En hoewel ik eigenlijk altijd een beetje wars ben van zulke commerciële feestdagen; Vaderdag moet wel gevierd worden. Want eerlijk is eerlijk, ik ben nergens hoor zonder de vader van mijn kinderen die als vliegende de keep de boel bij elkaar houdt.

Het kado

Tja en dan begint dus de zoektocht naar een geschikt kado.  En daar ben ik dus ontzettend slecht in. Want a. ik heb een enorme hekel aan shoppen en b. het moet dan wel iets zijn wat echt leuk/bruikbaar/betekenisvol is. Google is mijn beste vriend in deze trouwens. De afgelopen dagen google ik me een slag in de rondte.  Maar al snel zie ik tussen de gepersonaliseerde muismatten en afbeeldingen op canvas het bos niet meer. Ik vind alles leuk, maar been there, done that.
De kinderen maken natuurlijk iets moois op school en we hebben eigenlijk een ‘stille’ regel dat we op feestdagen niet allemaal onzin voor elkaar gaan kopen. Het leven met vier kids is al duur genoeg as it is en bovendien hebben we alles al.

Lees ook: vaderdagcadeautips

Vaderdag

Ik vroeg mijn man dus gewoon maar op de man af: “Wat wil je eigenlijk hebben voor Vaderdag?”
Zijn eerste reactie was voorspelbaar: “Ik hoef helemaal niks, wat een onzin!” Maar na een beetje doorvragen, bleek dat er toch wel wat dingetjes waren die hij graag zou willen. En ja, mannen blijven mannen, een beetje simpel 😉 Want met een beetje aandacht en liefde kom je al een heel eind. Zijn antwoorden:

  • Een heerlijk ontbijtje dat klaarstaat wanneer ik beneden kom. En waarvoor ik niet eerst nog zelf broodjes hoef te halen.
  • Geen schreeuwende kinderen, maar gewoon communiceren met elkaar op een normale toon zodat ik er ook bovenuit kom.
  • Vrij van klusjes en dingen die ik moet doen.
  • Koffiedrinken met jou zonder dat je elke twee minuten op je telefoon kijkt.
  • Dat ik mag kiezen welke muziek we luisteren.
  • Een filmpje kijken met de kids terwijl jij mijn lievelingseten maakt.
  • Dat de kinderen aan het eind van de dag lief gaan slapen en ze ook in hun bed blijven.

Maar bovenal, gewoon lekker samen zijn met het gezin! Want Vaderdag mogen vieren is al een enorm kado op zich.

Hoe vieren jullie Vaderdag?

 

5 comments

Krystle/ Batboy 8 juni 2017 at 07:09

Heb ik nog helemaal niet over nagedacht en uk ga ook echt niet vragen wat hij wil hebben, want dan mag ik de hele dag voor hem lopen en that aint gonna happen 😉

Reply
Bianca 8 juni 2017 at 09:15

Voor mijn vader heb ik een leuk cadeau die ook gelijk voor zijn verjaardag is, en voor mijn vriend (bonuspapa) een lekker ontbijtje met een kleinigheidje x

Reply
Miryam 9 juni 2017 at 19:30

Wat leuk! Een ontbijtje ga ik ook maken.. Moet er nog wel steeds iets bij bedenken. Gelukkig maken de kids wat op school.

Reply
Nicole Orriens 8 juni 2017 at 11:27

Mijn man krijgt cadeautjes, maar verder doen we eigenlijk niet zoveel bijzonders. Wel ‘s ochtends koffie drinken met wat extra lekkers!

Reply
Miryam 9 juni 2017 at 19:28

Extra lekkers is altijd een goed plan 🙂

Reply

Geef een reactie