Makkelijke maaltijd | Turks brood met Harissa

Het warme weer komt er aan en dan heb je wel betere dingen te doen dan een uur in de keuken te staan. Jaren geleden in de tijd dat wij nog 24 kitchen hadden op tv kwam er een heerlijk recept met turks brood langs. Ideaal voor de warme dagen en super snel te maken.

Het originele recept is met kalkoenfilet wat erg lekker is maar ook wat duurder. Ook hebben ze dit niet in elke supermarkt liggen. Als alternatief gebruik ik ook wel gewoon kipfilet. Ik eet hier altijd meer van dan goed voor me is! Wij eten 1 turks brood met zn 2e op, maar mijn man is een hele grote eter.

Turks brood met Harissa: Wat heb je nodig?

  • Turks brood
  • Kipfilet of Kalkoenfilet
  • Oregano
  • 1 el Harissa
  • olijolie
  • 1 rode ui
  • Komkommer
  • 2 paprika’s rood en geel
  • Cherry tomaatjes
  • Feta
  • grillpan

Turks brood

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Halveer het brood in de lengte en leg de twee stukken op een bakplaat
  • Meng in een kom 1 el harissa met 3 el olie en verdeel deze over het brood
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak deze 8-10 minuten

Kalkoenfilet/kipfilet

  • Verwarm de grillpan
  • Houd je platte hand op de filet en halveer de filet horizontaal.
  • Leg een bakpapier op de filets en sla/druk ze plat met een pan.
  • Bestooi de filets met een beetje oregano, zout en peper. Besprenkel ze met olie.
  • Grill de filets om en om in 6 minuten goudbruin en gaar.

Groente

  • Snijd de tomaatjes doormidden .
  • Snijd de bovenkant van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in ringen.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de komkommer in plakjes.
  • Verbrokkel de feta.
  • Verdeel over 1 helft van het brood de tomaten, komkommer, paprika, ui, kalkoen en de feta. Sluit af met de andere helft van het brood.
  • Snijd het brood in porties en serveer.

Eventueel kun je nog rucola sla erbij serveren.
Eet smakelijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.