Home LifestyleHuis, Tuin & Interieur Tuinverbouwing #2 | Een nieuw terras

Tuinverbouwing #2 | Een nieuw terras

by Cassandra 18 april 2017 18 comments
Tuinverbouwing #2 | Een nieuw terras

Vorige week vertelde ik jullie al dat we zijn begonnen met onze tuinverbouwing en dan met name hoe het er uitzag. Tijd voor een update: Deze week laat ik jullie alvast een stuk van ons nieuwe terras zien en wat we nog meer hebben aangepakt. 

Een nieuw terras

Het vorige terras bestond uit saaie stoeptegels met een paar grind tegels. Zoals ik in mijn vorige stuk al zei, absoluut niet handig met een kleintje, want ze zal maar struikelen… Dan heeft ze meteen haar handjes en knietjes open liggen. Dat terras hebben we dus volledig verwijderd en zo ontstond er een meeeeeega grote zandbak. Dat vond Leia natuurlijk helemaal geweldig haha.

Voor ons nieuwe terras wilde ik graag grote tegels. Grotere tegels maken je terras en tuin meteen optisch een stuk groter. Bij Gadero bestelde ik voor het maken van dit terras dus mooie grote betonnen tegels in een grijze kleur. De tegels zijn in tegenstelling van de vorige tegels (30×30) lekker groot, namelijk 50×50. Wat ik erg fijn vind aan Gadero is dat ze lekker snel leveren. Ik bestelde zondags en op donderdag had ik de tegels al binnen. Een dag later werd ook nog de zandbak bezorgd die ik erbij had besteld voor Leia. Een mooie houten met een afdekklep. Wel zo handig met al die poezen hier op de buurt. Maar daarover in een ander blogje meer, want haar eigen speelhoek krijgt een los blogje in een andere update.

Het leggen  van het terras, zelf doen of laten doen?

Wij hebben zelf nog nooit tegels gelegd en hadden eerst offertes opgevraagd bij stratenmakers. Eerlijk gezegd was ik best wel geschrokken van de prijzen die daaruit kwamen rollen en zo zei mijn man, “Ach laten we het gewoon zelf proberen”. Ik keek hem met grote ogen aan, maar inmiddels zijn die grote ogen ingeruild voor een mega dosis respect. Want jongens wat een uitdaging. Die tegels zijn echt loei en loei zwaar. Samen met een vriend hebben ze op 8 april al een begin gemaakt aan het terras en afgelopen zaterdag heeft manlief er weer een stuk of 30 tegels ingeknald. In zijn uppie! Echt, wauw! Terwijl hij dat aan het doen was, was ik binnen een wandje aan het verven. Ik kreeg zoveel energie van het aanpakken van de tuin, dat ik binnen ook meteen wilde opfrissen haha.

Vorige week zondag heb ik de schuur in de eerste laag beits gezet. Weg groene deur en weg roodachtige houten schuur. Hallo mooie grijze eenheid! Verder hebben we een mooi hoekje opgevuld met ardenner split. Ik weet het, ik weet het, ik laat nog niet heel veel zien. Maar wees niet getreurd, er komt natuurlijk een nieuwe update volgende week!

Het nieuwe terras is bijna af, er moeten echt nog maar een paar tegels gelegd worden en nog wat vlonders en dan zijn we gewoon klaar met de vloer en kunnen we verder met inrichten van onze Scandinavische / Beach / Lounge tuin. Tot de volgende update! Liefs Cassandra

18 comments

Jamey 18 april 2017 - 07:46

Ooh wat een verschil al zeg! Mooi!

Reply
lotuswritings84 18 april 2017 - 08:39

Ziet er al veelbelovend uit. Goede smaak ? vind het echt heel mooi voor zover ik het zie. Benieuwd naar de volgende update.

Reply
Sabine 18 april 2017 - 09:15

Ik vind grote tegels altijd zo vreselijk mooi! Wat ziet het er beeldig uit. Doe mij ook zon tuin!!

Reply
Cassandra 18 april 2017 - 09:40

Ja die grote tegels zijn echt fantastisch, maar jongens wat zwaar zeg haha!

Reply
MamaPlaneet 18 april 2017 - 09:50

Wij hebben ook 30×30 tegels vervangen voor 50×50 tegels. Een keus maken vonden wij vrij pittig maar zijn erg blij met het resultaat. Leuk zo’n tuinverbouwing. Het ziet er tot nu toe goed uit.

Reply
Rosita 18 april 2017 - 10:34

Dat ziet er goed uit! Fijn als je zo kunt genieten van je tuin. Hier mag de tuin ook wel een flinke opknapbeurt krijgen. Toch maar eens wat mensen vragen hiervoor. Ik kijk uit naar je volgende update!

Reply
Nathalie 18 april 2017 - 10:37

Ziet er al goed uit! Ben benieuwd naar het eindresultaat!

Reply
Judith 18 april 2017 - 10:47

Ik vind het er nu al prachtig uit zien. Grote tegels is zo veel mooier dan die kleine die wij hebben

Reply
gerdialkema 18 april 2017 - 10:51

Al heel veel verschil zeg, ben heel benieuwd naar het eind resultaat!

Reply
Annemarel 18 april 2017 - 12:31

Erg mooi. Helemaal mijn stijl. Fijne is, als je het zo zelf doet, dat je ook elke acute ingeving om iets aan te passen door kan voeren ?

Reply
Manon 18 april 2017 - 12:41

Ik vind die tegels er heel erg mooi uitzien

Reply
Marushi 18 april 2017 - 13:57

Gaat de goeie kant op! Ziet er al zeker goed uit! 😀

Reply
Fleur 18 april 2017 - 14:56

Mooie tegels! Dat geeft al meteen een heel ander beeld. Benieuwd naar de rest

Reply
Natalie (@latanie) 18 april 2017 - 15:46

Dat gaat vooruit zeg! Mooie tegels, zien er ook gemakkelijk uit in onderhoud

Reply
Layla Çelik 18 april 2017 - 16:01

Wij nemen ook grote tegels. Veel werk inderdaad. Maar het resultaat is er wel. Mooi

Reply
Marielle 18 april 2017 - 19:53

Ziet er al goed uit! Nu nog meer lekker weer zodat je straks lekker in je tuin kan gaan genieten.

Reply
Maikel 18 april 2017 - 22:56

Wat zal jullie terras mooi worden zeg! Ik vind de tegels echt prachtig

Reply
Miryam 19 april 2017 - 07:15

Held?? zelf de tegels leggen! Ziet er nu al super mooi uit, ik ben heel erg benieuwd naar het eindresultaat. Ik had ook altijd een zandbak voor de kids, zo leuk.

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.