Home MOM 5 tips voor een top vrijgezellenfeest!

5 tips voor een top vrijgezellenfeest!

by Cassandra 20 juni 2017 28 comments
5 tips voor een top vrijgezellenfeest!

Een top vrijgezellenfeest: 5 tips!

Een vrijgezellenfeest is natuurlijk een ontzettend leuk uitje om bij aanwezig te mogen zijn. Zelf zou ik afgelopen weekend een vrijgezellenfeest hebben gehad van mijn twee tantes die gaan trouwen in juli, maar helaas was en ben ik nog steeds ziek. Ik baal er ontzettend van dat ik het vrijgezellenfeest heb moeten missen. Wel lijkt het mij erg leuk om jullie een aantal tips te geven voor leuke uitjes/dagtrips tijdens een vrijgezellenfeest.

High tea

Wanneer je het graag rustig wil houden, is een high tea een perfect uitje om te doen tijdens het vrijgezellenfeest. Gezellig bijkletsen onder het genot van thee en hapjes, een goede dagbesteding voor overdag! Je kunt ervoor kiezen om dit bij iemand thuis te doen en zelf te organiseren, of je gaat naar een restaurant en laat je lekker verzorgen. Om het wat leuker te maken kun je bijvoorbeeld een vragenspel spelen tijdens de high tea om iedereen nóg beter te leren kennen. Ook kun je de high tea combineren met een workshop, bijvoorbeeld handlettering, maar daarover later meer.

Escape room

Liever een uitje met iets meer actie? Kies dan eens voor een escape room! Tegenwoordig zie je steeds meer activiteiten voorbij komen die iets te maken hebben met het ontsnappen uit een kamer of andere ruimte. Goed samenwerken én spanning, een super leuke combinatie. Wij zouden tijdens het vrijgezellenfeest ook naar een Escape room gaan in Groningen , erg jammer dat ik hier niet bij kon zijn want ik was echt super benieuwd naar hoe dit nou is. Naast een Escape room, heb je tegenwoordig zelfs gevangenissen waar je uit kunt breken. Dan heb je meteen een stukje spanning erbij!

Workshop Handlettering

Handlettering is helemaal hip op dit moment. Handletteren is het schrijven van quotes/woorden in sierlijke letters, zodat het een eigen kunstwerkje wordt. Ontzettend leuk om met een groep te doen tijdens een vrijgezellenfeest. Creatief bezig zijn, ondertussen gezellig bijkletsen en uiteindelijk een mooi resultaat hebben voor in je interieur. Handlettering is ook leuk om te combineren met een ander uitje, bijvoorbeeld een high tea. Top combinatie!

Wijnproeverij

Duidelijk toch, (de meeste) vrouwen houden immers van een lekker wijntje! En wat is er dan leuker om dit samen met je vriendinnen en familie te proeven tijdens een gezellig uitje. Kies een leuke locatie en zorg voor een fijne begeleiding. Het is natuurlijk wel zo leuk dat je naast het proeven ook nog wat kennis op doet over de verschillende soorten wijn. Jij weet straks precies welke wijn je moet serveren bij een etentje. Kortom: een middagje genieten en met nieuwe kennis naar huis.

Lipdub

Een lipdub is een filmpje wat je opneemt waarbij iedereen na elkaar een aantal woorden/zinnen van een liedje playbackt. Ondertussen wissel je van plaats en vaak gaat dit samen met gekke outfits en dansjes. Kies van te voren een liedje uit, of laat de toekomstige bruid ter plekke doen. Zorg voor verkleedkleding en leuke decoratie. Een hoop plezier en een leuke herinnering waar je nog lang om zult lachen.

Wat zou jij leuk vinden om te doen tijdens een vrijgezellenfeest?

 

28 comments

Nicole Orriëns 20 juni 2017 - 08:30

Iets rustigs moet ik bekennen. Toen mijn beste vriendin trouwde kreeg iedereen een make-over en daarna werd er een glamour foto van je gemaakt. En terwijl de mensen werden mooigemaakt kon je lekker koffie drinken en kletsen. Ik vond het erg gezellig.

Reply
Mieke van der Sande 20 juni 2017 - 08:47

leuk! escaperoom is zo leuk om te doen maar dat zou ik niet op mijn vrijgezellenfeest willen doen. ik zou met goed weer lekker op een boot willen varen met vriendinnen en drankjes en hapjes. de lipdub is ook wel grappig!

Reply
Mariëlle | Me-licious 20 juni 2017 - 08:52

Leuke tips! Ik vind de hightea wel een beetje saai. Dat zou ik gewoon zomaar met een vriendin doen. Een escape room is echt heel erg leuk om te doen, zeker als je met wat meer dames bent 😉

Reply
Cassandra 20 juni 2017 - 13:28

Er zijn dames die van rustig houden, daar moet je wel op inspelen denk ik. Voor mezelf vind ik een high tea bijv te rustig, maar kan me voorstellen dat er zat dames zijn dit juist dit leuk vinden

Reply
mamasliefste 20 juni 2017 - 09:05

Ik heb wel eens een workshop Buikdansen gedaan. Was erg leuk

Reply
volgmama 20 juni 2017 - 09:14

Op mijn vrijgezellenfeest gingen we sieraden maken. Mijn man had een zuipfeest in de kroeg. Haha.

Reply
Marjolein 20 juni 2017 - 09:14

iIk ben er nog niet aan uit wat ik later wil gaan doen, maar waarschijnlijk wil ik wel een workshop paaldansen volgen. Actief, grappig en toch net iets anders 😀

Reply
Liset 20 juni 2017 - 09:19

Jammer dat je het vrijgezellenfeest hebt gemist! Zo’n escape room lijkt mij nou heel erg tof. Ik hou wel van puzzelen en oplossingen zoeken :).

Reply
sofiehoen 20 juni 2017 - 09:51

Ontzettend leuke ideeën. Een escape room zou mij wel leuk lijken!

Reply
Lonneke Rempt 20 juni 2017 - 09:59

Wat een leuke ideeën voor een vrijgezellenfeest. Ik zou de Escape room echt gaaf vinden hou wel van actie en samenwerking.

Reply
theblogmother2014 20 juni 2017 - 10:43

Ik vind vrijgezellenfeesten echt heel moeilijk…. Mensen willen nooit teveel geld uitgeven maar voor iets leuks kom je al snel op minimaal 100 euro uit. Ik zou zelf niet zo een suffig feest willen met een high tea enzo, dat vind ik meer babyshower material. Het mag wel wat uitbundiger. Alleen een stripper zou k echt NOOIT willen… wat een verschrikking vind ik dat. Ik zou echt graag zo een partybus doen met mijn vriendinnen, keiharde 90’s R&B erin en dan naar een leuk feestje. Dansen en drinken. Beetje gekke spelletjes doen en drinken.

Reply
Cassandra 20 juni 2017 - 13:28

Sws geen stripper 😂 Dat is echt zooooooo afgezaagd Hahaha! Maar zo’n bus is idd ook een tof idee!

Reply
Blog & Beauty 20 juni 2017 - 11:19

ik zou gaan voor de Escape Room, dat lijkt me zo gaaf om te doen. Ik wist niet eens dat het ook in Groningen was, dat is vlak bij mij.

Reply
cynthia 21 juni 2017 - 09:25

de escaperoom in groningen heet escapehunt en zit vlakbij de Ikea alleen meer naar het kruispunt toe zeg maar.

Reply
Daphne van Schie 20 juni 2017 - 11:39

Leuk! Weer eens wat andere activiteiten!

Reply
Astrid 20 juni 2017 - 11:50

Wij zijn wezen lasergamen! Ook echt super leuk om te doen, juist met ladies

Reply
Cassandra 20 juni 2017 - 13:29

Lasergamen is idd ook wel heeeeel erg tof!

Reply
jennifer 20 juni 2017 - 16:41

Vorige week eentje georganiseerd. Met een sloep door de grachten van Amsterdam met flink wat wijn daarna manicure laten doen, wat eten en toen nog een stripper en stappen… Ik heb in het verleden wel eens gezegd dat ik zou balen als ik alleen een high tea zou krijgen dit doen wij al gewoon voor de gezelligheid……

Reply
Pink it 20 juni 2017 - 19:19

Leuke tips! Mocht ik ooit nog eens gaan trouwen dan wil ik eigenlijk geen vrijgezellenfeest, ben misschien 1 van de weinige maar ik hou er niet zo van x

Reply
Melanie 21 juni 2017 - 08:07

Als mijn vent ooit op zijn knieën gaat heb ik echt wat aan je tips. Ik denk dat ik met de oudjes ga high tea-en en de rest met mijn vrienden zal doen. Alle tips zijn namelijk echt mijn ding. Maakt kiezen moeilijk.

Reply
Jody 21 juni 2017 - 08:14

Je kan een high tea en de wijn proeverij ook combineren in een high wine! Allemaal hapjes met bijpassende glaasjes wijn.. Ook superleuk! 🙂

Reply
cynthia 21 juni 2017 - 08:59

wij zijn dus naar de escaperoom , kfc en daarna gezellig op een taras aan de zuip gegaan met spelletjes onderweg en opdrachten was een super geslaagde dag. ik zou paintballen zelf ook erg leuk vinden nu heb ik dat natuurlijk ook al es gedaan maar vind ik ook een erg leuk idee voor een vrijgezellenfeestje of bilborden en waterskieen dat heb ik ook es samen gedaan op een vrijgezellenfeest was ook erg geslaagd met een bbq nadien…en veeel drank wah.

Reply
Claudia Struijck 21 juni 2017 - 09:14

Iik heb twee weken geleden mijn vrijgezellenfeestje gehad. En ben ik op een zaterdag ontvoerd door 13 vriendinnen. We hebben een sloepje gehuurd met kapitein en drank en door de Groningse grachten gevaren, daarna een wijnproeverij met hapjes bij Barrel en daarna gegeten om vervolgens de avond te eindigen met cocktails bij Mr Monfongo. Het was een super gezellige en afwisselende dag.

Reply
Cassandra 21 juni 2017 - 12:58

Ahh wat super leuk! Kom je uit gr

Reply
SofarsoSabine 21 juni 2017 - 14:01

Ik vind high tea altijd wel leuk! Ik heb zo’n hekel aan van die zuip-vrijgezellenfeestjes haha

Reply
Marieke 21 juni 2017 - 22:40

Wat een leuke tips! Workshop handlettering lijkt mij ook erg leuk! Wij hebben laatst een sloep gehuurd en daar zelf een high tea op gedaan (iedereen had iets gemaakt) en als workshop leren armbandjes maken. Was ook erg leuk!

Reply
Natalie (@latanie) 24 juni 2017 - 08:07

Ik ben niet zeker of ik ooit een vrijgezellen zou willen, maar als dat zo is, ook liever iets rustiger zoals een high tea of een pretpark bezoek 😀

Reply
Layla 25 juni 2017 - 21:53

Ik ben niet zo van een vrijgezelle feest. In onze cultuur doen we het zo anders.

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.