Home AMBITION 10 tips voor je eigen onderneming

10 tips voor je eigen onderneming

by Cassandra 5 januari 2016 3 comments
10 tips voor je eigen onderneming

Schuilt er een heuse mompreneur in jou en heb jij de ambitie om een eigen onderneming op te starten? Met deze 9 tips voor je eigen onderneming gaat het je absoluut lukken!

10 tips voor je eigen onderneming

  1. Dé succestip: Start je eigen onderneming vanuit passie en niet vanuit winstbejag. Het is belangrijk dat je iedere dag met een goed gevoel kunt afsluiten.
  2. Zorg ervoor dat je geregistreerd staat bij KvK. De inschrijving is een super feestelijk moment, want vanaf dat moment bestaat je onderneming officieel!
  3. Wees creatief en denk niet altijd volgens het boekje.
  4. Ga op zoek naar een goed boekhoudprogramma. Uitbesteden is echt niet nodig. Tegenwoordig bestaan er zoveel programma’s op gebied van boekhouden dat je hier ook makkelijk zelf mee aan de slag kunt, wees wel slim en vergelijk boekhoudsoftware op basis van prijs, kwaliteit, makkelijkheid etc.
  5. Zorg dat je altijd humble bent naar de personen met wie je samenwerkt. Investeer in vriendschappen want zo creëer je vanzelf een constructieve, open samenwerking voor de lange termijn.
  6. Het leven zit vol verassingen, zeker als je een eigen onderneming hebt. Het is daarom belangrijk om flexibel en dynamisch te zijn. Pas je aan naar de situatie, mensen en beschikbare middelen.
  7. Volg altijd, echt altijd je gevoel. Neem nooit een beslissing wanneer je teveel twijfelt. Dus als er ergens een stemmetje in je hoofd zegt; Doe het niet, doe het dan ook niet! Dat is namelijk je innerlijke kracht die spreekt, je hoofd weet namelijk allang wat je lichaam nog moet ondervinden.
  8. Creëer genietmomentjes, want anders ga je het vergeten. Je bent stiekem natuurlijk alweer bezig met de volgende stappen maar sta af en toe even bewust stil bij wat je hebt bereikt, hoe je je droom hebt verwezenlijkt.
  9. Haal alles eruit wat je kunt, zodat je aan het einde van de dag trots kunt zijn op jezelf, zelfs als het op een mislukking uitloopt.
  10. Blijf altijd in jezelf geloven en je dromen verwezenlijken. Vooral in Nederland heeft iedereen altijd wel zijn mening klaar, en die is helaas niet altijd even positief of opbeurend. Hier moet je wel tegen kunnen. Verzamel zoveel mogelijk mensen om je heen waar je lekker mee kunt sparren, maar houd vast aan je eigen koers en positionering.

3 comments

Christa Schrijft 11 maart 2018 - 18:16

Janken! Deze tips had ik even nodig! Dank je wel Cassandra! 💋

Reply
Cassandra 11 maart 2018 - 19:33

Wat ontzettend fijn om te horen Chris, zet hem op tijger, je kant dit ❤️

Reply
Beebs and Moms 11 maart 2018 - 20:02

Goede tips Cas!

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.