In het weekend en dan vooral zaterdag heeft Petra niet altijd zin om te koken. Vandaar dat ze dan altijd wel een makkelijke maaltijd achter de hand heeft. Wat zij altijd lekker vinden zijn kippenvleugeltjes. In dit geval sticky chicken met plukbrood. Zo heb je een lekkere bite voor je zaterdagavond op de bank. Kijk je mee naar het recept?

Sticky chicken met plukbrood

Benodigdheden: 

1 kg kippenvleugeltjes, ketjap, oestersaus, wokolie, boter, grote ronde broden, rode pesto, geraspte kaas wat goed smelt, plakjes kipfilet, evt mozzerella

Werkwijze:

  • Zet eerst de oven aan. Zet de oven op 160 graden voor 6 minuten.

  • Pak het brood en snij het vertikaal en horizontaal in. Alleen vanaf de bovenkant. Snij niet helemaal tot de bodem anders krijg je stukjes brood.  En dat is niet de bedoeling.

Sticky chicken met plukbrood

  • Maak een mengsel in 2 kommen. Eentje met rode pesto en geraspte kaas of mozzerella. En 1 met groene pesto, kipfilet en geraspte kaas.

  • Vul allebei de broden met de mengsels, zodat je verschillend plukbrood heb.

Sticky chicken met plukbrood

  • Dan ga je beginnen met je sticky chicken.

  • Pak een grote pan waar de kilo kippenvleugeltjes in gebakken kan worden. Doe olie en boter in de pan.

  • Als de olie heet is leg je de kip in de pan.

  • Even goed allebei de kanten aanbraden, en opletten dat ze allemaal goed goudbruin worden.

Sticky chicken met plukbrood

  • Nu is de oven op temperatuur en kunnen de pukbroden erin. Zet de timer op 6 minuten.

  • De kip is nu in feite gaar, maar hoe word het dan sticky chicken?

  • Heel simpel, je doet er een lading ketjap en oestersaus bij en roer het even goed door de pan. Laat de vleugeltjes voor 2 minuten zo liggen en draai ze dan nog even om voor een paar minuten.

Sticky chicken met plukbrood

  • Kijk naar je brood of de kaas al gesmolten is? Zo niet, laat het dan nog even in de oven staan.

Sticky chicken met plukbrood

  • Nu alles klaar is kan het op tafel. Sticky chicken met plukbrood, iets simpelers is er niet.

Vind je dit nu een leuk gerecht om te maken. Laat het dan weten in een reactie hieronder. Veel plezier ermee en vooral EET SMAKELIJK!

 

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 27 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme