Onze slaapkamer heeft nodig een flinke beurt nodig en om een beetje te kijken wat ik nou echt mooi vind heb ik daarom een slaapkamer moodboard samengesteld om jullie te inspireren en misschien hebben jullie nog leuke tips? 

Hallo Ikea Slaapkamer

Onze slaapkamer is echt een beetje een vergeten kindje. Sinds we hier wonen hebben we er eigenlijk niet echt veel aan gedaan. Te veel ditjes en datjes tussendoor. De slaapkamer bestaat nu voornamelijk uit IKEA meubelen. Het bed, de kasten alles is van IKEA. Helemaal niet verkeerd hoor, hele fijne winkel!

Maar de kleur daarentegen… Zwartbruin, Koloniaal, whatever noem het zoals je wilt, past totaal niet meer bij ons. In onze woonkamer zijn al onze meubels wit of van hout, lekker licht en handig schoon te maken. Aangezien onze slaapkamer redelijk klein is maken de meubels het donker en nog kleiner. Niet fijn! Wat ik wel weer super fijn vind is dat we een hoogpolig vloerkleed aan elke zijde van het bed hebben. Dat is zo lekker opstaan in de winter, anders heb je meteen van die koude voeten op de donkere houten vloer.

DIY, Ruilen of gewoon wat nieuws

Nu kan ik 3 dingen doen.. De hele handel overschilderen.. Leuke DIY voor hier op mijn blog, maar oh my gosh wat een pokkewerk! Of ruilen tegen de witte variant. Of de hele handel te koop zetten en voor wat nieuws gaan.. Iedere optie heeft op zichzelf wel iets natuurlijk.. Dus dat wordt nog even flink brainstormen. En stiekem, heeeeel stiekem, zou ik wel voor wat nieuws willen gaan.

Brandweer rode wand, ben je gek ofzo?

Op onze slaapkamer hebben we ook een houtenwand, hij heeft al de meest vreemde kleuren gehad. Toen we er kwamen wonen was hij nicotine geel aangeslagen omdat de oude bewoners rookten in hun slaapkamer, GADVERDAMME!! Ik rook zelf ook, maar niet binnenshuis en al helemaal niet op m’n slaapkamer, Yuk! Ik weet niet waarom maar ik heb de wand destijds hoogglans brandweer rood geschilderd, god why?! Hoogglans…

Ik dacht dat is handig schoonmaken als ik de wand wil afnemen met een doek, maar mijn god zeg wat was dat schreeuwerig. Ik sliep in die periode ook echt super slecht, dus ik ben er met grijs overheen gegaan. Wat een verschil en wat een rust ineens! Het effect wat een kleurtje al niet kan geven, wonderbaarlijk. Het geeft ook een beetje een beach house idee.. Deze wand wil ik ook graag laten voor wat het is, maar de rest kan echt een opfrisser gebruiken. Of misschien toch een beetje een early dew kleurtje ofzo. De muren, deur en kozijnen in elk geval maar wit. Enfin, genoeg om over na te denken dus en tot die tijd lekker pinnen op pinterest!

Mijn Slaapkamer Moodboard

Bij VTWonen moeten de stellen altijd een moodboard maken, dus waarom zou ik dat niet doen? Dus vol enthousiasme ben ik aan het rondzoeken geweest naar mooie plaatjes van slaapkamers waar ik echt happy van werd. En zo ontstond daar mijn slaapkamer moodboard.

Slaapkamer moodboard

Ik ben dus een beetje op zoek naar een mix van wit, grijs, hout, zwart en groen tinten. Persoonlijk vind ik dit een hele mooie en rustige combinatie voor een slaapkamer. Daarnaast trekken we dan ook het hele huis meer bij elkaar aangezien onze woonkamer ook een groene wand heeft en de tuin ook.

Raambekleding

Momenteel hebben we zwarte rolgordijnen hangen, vind ik niet geweldig, maar ze doen wat ze moeten doen. Verduisteren. Ik wil wel weer nieuwe rolgordijnen er voor terug hebben denk ik, maar dan gewoon in een grijstint of een een donkerdere groene tint. Beetje dat early dew waar ik het al eerder over had.

De vloer

Op dit moment hebben we een donkere kersen kleur-achtige vloer op de slaapkamer, met dus die wollige tapijten. De vloer willen we in elk geval een stuk lichter hebben. Maar welke kleur is nog even de vraag.. Gaan we voor licht hout? Wit hout of een vergrijsde soort? Dat zijn namelijk wel een beetje de kleuren qua vloeren die we mooi vinden. Het moet alleen niet te klinisch worden. Het is tenslotte een slaapkamer en die moet warmte en rust uitstralen en niet jou het gevoel geven dat je in het ziekenhuis ligt.

Al met al hebben we nog wel wat te doen op onze slaapkamer, maar dat zal allemaal pas na de vakantie gebeuren denk ik. Ook niet heel erg ofzo. Heb jij wel eens een slaapkamer moodboard gemaakt? Of uberhaupt een moodboard voor je woning? Ik ben erg benieuwd!

uitgelichte foto: Eef Lillemor

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 31 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme