Het grote Sinterklaas vieren gebeuren is weer van start gegaan. Onze kleine dreumes is nu anderhalf jaar oud en hij snapt er natuurlijk nog geen drol van. De vraag is; gaan we dit jaar al beginnen met Sinterklaas vieren of wachten we tot volgend jaar? Het voelt namelijk een klein beetje gek om het ongemerkt voorbij te laten gaan. 

Vanaf welke leeftijd begin je met Sinterklaas vieren?

Kijk, vorig jaar was hij een half jaar oud en heeft hij door de hele intocht heen geslapen ;) Dit jaar weer bijna trouwens, we hebben in de pyjama het laatste stukje net mee kunnen pakken. Maar toch rest mij die vraag. Vanaf welke leeftijd begin je eigenlijk met Sinterklaas vieren? Hoe doen jullie dit?

Schoen zetten

Als je geen liedje zingt bij het schoen zetten krijg je natuurlijk geen cadeautje in je schoen. En aangezien hij nog niet eens mama kan zeggen betwijfel ik of hij er een sinterklaas liedje uit krijgt. Dat schoen zet gebeuren slaan we dus maar gewoon over. Al kan ik niet wachten tot hij zijn schattige kleine schoentje bij onze nep open haard kan zetten.

Sinterklaas vieren op sinterklaasavond

Ik weet nog heel goed hoe spannend ik Sinterklaas vieren altijd vond. Hoelaat komt hij? Waar verstopt hij de zak? en welke cadeautjes krijg ik? Heel leuk hoor al dat snoepgoed maar ik kreeg het niet weg met die spanning. Met een halve hartverzakking na het kloppen op de voordeur opzoek naar die jute zak! Hierna lustte ik wel en pepernootje;) Ook hiervoor is Bram nu nog nog veel te jong.

Helaas vieren we het zelf ook eigenlijk bijna nooit. We hebben wel eens het dobbelspel gedaan en gewoon een pakje met een gedichtje maar daar ben ik niet zo van. Er zijn ook geen oudere kindjes in de familie waar we het toch al voor zouden vieren. Dan had Bram gewoon aan kunnen sluiten.

Toch vind ik het gek om zomaar voorbij te laten gaan. Ik vind het zelf stiekem ook gewoon erg leuk. Misschien koop ik gewoon een klein cadeautje, iets van duplo dat is altijd leuk!

Vanaf welke leeftijd zijn jullie begonnen met Sinterklaas vieren?

Melissa van 't Slot

Melissa | Vrouw van Bas | Mama van Bram | Hondje Kayla | Katten Amos, Kyra & Micky | Tuinieren | Creatief | Koken | Films & Series Fanaat | Chronisch ziek