Home Lifestyle Kookclub | Simpele en pittige bami

Kookclub | Simpele en pittige bami

by Cassandra 9 maart 2016 2 comments
simpele en pittige bami

Gek op oosterse gerechten zoals bami? Ik heb dit keer een super simpele en pittige bami voor jullie gemaakt. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden

Benodigdheden voor de simpele en pittige bami:

(fijne) mie-nestjes, nasi/bami vlees of kipfilet, nasi groenten/kruiden mix van conimex, ketjap, oestersaus, sambal, eieren, wokolie.

Werkwijze:
  • Zet een kookpan op met water.
  • Snij het vlees en marineer het met ketjap, oestersaus en een beetje sambal. Als het vlees al gesneden is,  dan moet je het alleen maar marineren. Minimaal 10 min laten staan.
  • Tussendoor even de waterkoker aanzetten. De groente/kruidenmix in een beker doen, en heet water erbij doen. Je kunt daarvoor ook op het zakje kijken.
  • Eieren koken met de eierkoker of in een pannetje. Wel hardgekookt, anders wordt het prut in de pan. Je kunt ook kiezen om een omelet te maken.
  • Doe de mie in de pan, en kijk op de verpakking hoelang het moet koken. Let goed op dat je niet te lang kookt, want het gaat daarna ook nog in de wokpan.
  • Zet de wokpan op het vuur, en doe een beetje wokolie in de pan.
  • Als de olie heet genoeg is, doe je eerst het vlees erin. Het vlees goed dichtschroeien.
  • Als de mie gekookt is en afgegoten, dan kan het bij het vlees in de wokpan.
  • Goed door elkaar roeren, dat het vlees en de bami mengen met elkaar.
  • Vervolgens doe je de nasi groente/kruidenmix erbij, die je eerst 10 min in gekookt water heb laten wellen.
  • Weer goed husselen in de pan. Even verwarmen met de kruiden, de gekookte eieren in stukjes snijden en door de bami doen of het ei in z’n geheel ernaast leggen. En dan is de bami klaar om gegeten te worden.

Als je pindasaus erbij wilt, kun je dat zelf maken, of je koopt een kant en klaar pakje pindasaus.

  • Om het zelf te maken heb je nodig: pindakaas, ketjap, sambal, melk en evt suiker en mosterd. Ik heb daar geen vaste maten voor, aangezien ik het altijd op gevoel maak.

En natuurlijk om het gerecht af te maken, een zakje kroepoek of cassave.. Regelmatig vul ik mijn gerecht zelf aan met saté of kipstukjes in saus. Niet de kant-en-klare saté,  want manlief vind dat niet te kauwen haha. Eet smakelijk, en wees vrij om je eigen draai eraan te geven! Het gerecht is geserveerd op het servies van Blond Amsterdam. Met de eetstokjes en de placemat erbij, is het gerecht echt compleet voor mij :-D.

Dit vind je misschien ook leuk

2 comments

Malou 9 maart 2016 at 11:58

Het ziet er heel lekker uit!

Reply
Jolanda 9 maart 2016 at 14:40

Oeeee dat ziet er wel heel lekker uit! 😀

Reply

Geef een reactie