Leuk is dat, heb je een smartphone abonnement met een iPhone 6, houdt ie er na een jaar mee op. Gelukkig is de Samsung Galaxy S8 uitgekomen en ik zit er sterk over na te denken om deze telefoon aan te schaffen. Dan stop ik met mijn jarenlange relatie met iPhones. Wat is jouw voorkeur? Apple of Samsung?

Samsung galaxy s8

Wat is er gebeurd met die iPhone 6?

Nou eerlijk gezegd helemaal niets. Echt niets. Hij laadt gewoon niet meer op. Ik maak al sinds de iPhone 3GS gebruik van de Apple telefoons en heb nu onderhand de 4, 5 , 6 en 6s in mijn bezit gehad. Jarenlang is dit goed gegaan, ik hou van de simpele bediening. En hoewel ik mij regelmatig irriteerde aan het niet kunnen uitbreiden van mijn geheugen en dus vast zat aan 16gb die ik uiteraard binnen no-time vol had, bleef ik de telefoons gebruiken. Maar nu, nu wil ik eens wat anders. Verandering van spijs doet eten toch? Misschien word ik wel wat productiever van de nieuwe Samsung Galaxy S8, want jongens wat is dit een prachtig toestel!
samsung galaxy S8

Samsung Galaxy S8

Mijn zwagertje heeft op dit moment de Samsung Galaxy S7 en ik heb me verbaast over hoe zulke mooie foto’s het toestel maakt. Ook het design vind ik erg mooi en als ik dan naar de Samsung Galaxy S8 kijk begint mijn apple hart toch stiekem sneller te kloppen. Het toestel is gewoon mooi! Het oog wil ook wat natuurlijk ;).

Wat mij opviel bij de release van de nieuwe Samsung Galaxy S8 is dat hij gewoon niet te breken is. Oke dat klinkt echt als MSN taal van jaren terug (NTB). Maar kijk onderstaande video eens waar iemand helemaal los ging met schroevendraaiers, een aansteker (!!) en andere gekkigheid op het toestel:

Wat zoek ik in een telefoon?

Voor mij zijn de volgende punten het belangrijkst:

  • Een goede camera. Niet alleen omdat ik blogger ben, maar ook omdat ik niet altijd mijn camera bij mij heb en toch kiekjes van onze dochter wil kunnen maken. De Samsung Galaxy S8 heeft een 12 megapixel camera aan de achterkant en 8 megapixel aan de voorzijde voor selfies, perfect!
  • Een groot geheugen/uitbreidbaar geheugen. Iets wat ik in mijn vorige toestellen echt heb gemist. De Samsung Galaxy S8 heeft een intern geheugen van 64gb en is nog verder uit te breiden. Fijn met al die foto’s.
  • Goede beveiliging. De Samsung Galaxy S8 bezit een iris scanner en dat lijkt mij de meest veilige optie om je telefoon mee te beveiligen. Daarnaast bevat de Galaxy S8 een vingerafdruk scanner. Net als de iPhone, maar in dit geval op de achterzijde van het toestel.
  • Waterbestendig. Mijn nieuwe telefoon moet water en stof bestendig zijn. Helemaal met een kleine meid in huis vind ik dit wel een pre. Ze kan maar zo drinken omstoten en uiteraard vliegt dit dan net weer over mijn dure apparaten. Zul je net zien. Voordeel van de Samsung Galaxy S8 is dat hij dus water en stof bestendig is zoals je ook kunt zien in de video hierboven.
  • Een goede batterij. Als ik iets irritant vind is dat mijn toestel binnen 4 a 5 uur gebruik weer opgeladen moet worden. Continue met powerbanks slepen vind ik gewoon niet handig en levert alleen maar onnodige tas ruimte op. De batterij van de Samsung Galaxy S8 (met 3000 mAh) is weer 20% langer te gebruiken dan die van de S7.
  • Zakelijk gebruik. Ik gebruik mijn telefoon zowel prive als zakelijk (voor het blog). Ik moet dus snel kunnen handelen en af en toe schrijf ik ook wel eens mijn blogposts op mijn. Wat ik zo leuk vind aan de Samsung Galaxy S8 is dat je hem kunt ombouwen tot een soort pc met het DeX station (los verkrijgbaar). Dit is een dock waar je een toetsenbord, muis én beeldscherm op aan kunt sluiten. HANDIGGGG!

Al met al ben ik stiekem gewoon heel erg verliefd op de Samsung Galaxy S8. Onder mijn volgers ben ik wel eens benieuwd: Ben jij een Apple of Samsung gebruiker? En dan vooral, Waarom?  En wat zoek jij in een telefoon? Zou jij overstappen van iphone naar samsung?

 

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 31 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme