Roerbakgarnalen, het slanke recept!

Het is weer een nieuw jaar en veel mensen zijn weer begonnen met goede voornemens. En de meeste vrouwen die ik spreek, zijn weer begonnen met diëten na al die smakelijke feestdagen. Zelf ben ik niet speciaal aan het diëten,  maar ik sport nu weer na 6 jaar. En aangezien ik voornamelijk krachttraining doe, heb ik wel powerfood nodig! Dus hier een superlekker en gezond gerecht, roerbakgarnalen:

Roerbakgarnalen voor 2 pers.

Nodig:

  • 1 Kg gamba’s of reuzengarnalen, rauw en ongepeld.
  • Noodles of rijst
  • Chilipoeder
  • Chilisaus
  • Oestersaus
  • Ketjap
  • 3 knoflook teentjes
  • Wokgroenten
  • Wokpan of hapjespan
  • Wokolie

Bereiding:

  • Kook de noodles of rijst volgens de verpakking, laat het afkoelen
  • De gamba’s moeten gepeld worden voordat ze in de marinade gaan. Rauwe en ongepelde garnalen zijn over het algemeen lekkerder dan gepelde. En vaak zijn de gepelde een stuk kleiner. De garnalen moeten goed ontdooit zijn voordat je ze gaat pellen. Doe ze daarna in een schaal
  • Dan maak je de marinade voor de garnalen
  • De ingrediënten gaan direct bij de garnalen zodat het goed in kan trekken.
  • Eerst de knoflookteentjes uitpersen, dan een beetje chilipoeder (naar smaak toevoegen), dan 1 volle eetlepel chilisaus, 4 flinke eetlepels oestersaus, en 2 a 3 eetlepels ketjap.
  • Roer alles goed door elkaar en laat de garnalen met de marinade ongeveer 10 minuten staan.
  • Als je groente heb gekocht om zelf nog te snijden, dan doe je dat eerst voordat je gaat beginnen met wokken.
  • Zet de wokpan op hoog vuur en doe er wokolie in.
  • Als de olie heet genoeg is kunnen de gamba’s erin.
  • De gamba’s moeten goed gaar zijn, anders kan je er ziek van worden.
  • Om te checken of ze gaar zijn, kan je er 1 uit de pan pakken na een paar minuten. Snij hem door midden en als die wit is ( dus niet doorzichtig wit) dan is die gaar.
  • Vervolgens gaan de groenten erbij, even 2 min mee wokken.
  • Dan de noodles of de rijst erbij, net zolang tot de noodles of rijst warm is.

Het is een makkelijk recept, dus neemt ook niet teveel tijd in beslag. Eet smakelijk en laat het me weten als je het geproefd heb!

5 thoughts on “Roerbakgarnalen, het slanke recept!

Laat een reactie achter bij Petra van der PollReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.