Met trots kan ik jullie de allernieuwste VTech gadget presenteren: de Storio Max XL 2.0 in het rozeeeee! Een ontzettend toffe kindertablet met allerlei leuke, grappige en handige spelletjes, apps en functies. In deze review vertel ik jullie álles over deze gave kindertablet en om je nog meer leuks te presenteren: we mogen een Storio Max XL 2.0 weggeven aan één van onze lezers! Eigenlijk niet eens maar één, maar in totaal zijn het er zelfs tien exemplaren die worden weggeven tijdens de Vtech Bloghop!

Vtech Bloghop

Wanneer VTech iets te vieren heeft, dan wordt het altijd groots aangepakt! Vorig jaar was ik ook van de partij en ook dit jaar is het weer een waar feestje. Ik ben dan ook enorm trots en vind het een eer dat Vtech ons steeds weer uitkiest om mee te mogen doen aan dit soort gave acties. Dit jaar duurt de Vtech Bloghop 10 dagen en tijdens deze 10 dagen kun je dagelijks, op steeds een ander blog, de Storio Max XL 2.0 winnen. De meest gave kindertablet ever! Hoe leuk is het om deze gewonnen tablet straks cadeau te geven met pakjesavond?!

Gisteren is de VTech bloghop van start gegaan op het toffe spelletjes review blog van mijn lieve vriendinnetje : Go Or No Go.nl. Vandaag maak je bij ons kans op deze toffe kindertablet en vervolgens geef ik het stokje weer door. Morgenochtend komt de review en winactie van TheMommyDiaries online, dus neem morgen ook bij haar een kijkje!

VTECH BLOGHOP STORIO MAX XL 2.0 Kindertablet review

De Storio Max XL 2.0

De Storio Max XL 2.0 is een kindertablet met een 7 inch HD multitouch scherm en verkrijgbaar in de kleuren roze en blauw. In dit blog zie je de roze. De Storio Max XL 2.0 is geschikt voor kinderen tussen de 3 en 11 jaar oud en is vorzien van een rubberen stootrand. Perfect voor als je kleintje hem perongeluk een keer laat vallen.

De Storio Max XL 2.0 kost € 149,95 wat een beetje de gemiddelde prijs is voor een kindertablet. Echter Springt de Storio Max XL 2.0 er wel echt bovenuit vanwege de vele en leuke mogelijkheden waar ik je uiteraard in deze review meer over zal vertellen.

REVIEW STORIO MAX XL 2.0 | VTech bloghop | WIN Momambition.nl Kindertablet tablet voor kinderenSpelen met de Storio? Eerst even registreren papa of mama!

Voor je kind kan starten met spelen, dienen we hem als ouder te registreren. Vervolgens kun je een profiel (of meerdere bij meer kinderen) aanmaken en download je de Vtech Kid Connect op je eigen smartphone of tablet. Deze app heb je nodig om wat dingen te kunnen instellen en is nog een mega leuke functie waar ik je later meer over vertel in dit artikel. Een profiel aanmaken kost je maar een paar minuutjes.

Aan de slag met Storio Max XL 2.0

Wanneer je kind wil gaan spelen met de kindertablet, dient hij zijn profielfoto naar het midden te slepen. Er opent vervolgens een menuscherm met allerlei apps waar je kind mee gaan spelen.

Fijn is dat de tablet je stap voor stap uitlegt wat je waar kunt vinden en hoe je een app gebruikt. Doe je een tijdje niets dan legt Vtech in spraak uit wat je moet en waar je iets kunt vinden. Maar voor het gemak laat ik ook even het een en ander zien en probeer ik alles zo goed en uitgebreid mogelijk uit te leggen.

Verhalen

Om te beginnen is er een app genaamd ‘verhalen’, dit is een bibliotheek waar je verhalen kunt bekijken en luisteren. Een verhaal wordt voorgelezen en je kunt ondertussen meekijken. De verhaaltjes sluiten perfect aan op kleine kinderen uit Leia haar leeftijdscategorie.

Camera met filters,kaders en andere coole opties

Ook bevat de Storio Max XL 2.0 een toffe camera. De camera zit in het midden boven het touch scherm en heeft drie standen: de selfie-stand, recht omhoog en de normale stand. Nu heeft Leia al de gave Kidizoom van Vtech, want ze is nou eenmaal net d’r moeder en gek op fotograferen. Maar toch pakt ze deze app er regelmatig bij.

De kans is groot dat jouw kind deze functie veel zak gebruiken op deze kindertablet, je kunt er namelijk selfies mee maken, maar ook video’s gewone foto’s en alsof dat nog niet genoeg is kun je ze allen ook nog eens bewerken met grappige filters. Kinderen zijn volgens mij dol op foto’s maken en vooral het bewerken met kaders of andere grappige effecten. Dit is dus ook allemaal mogelijk met de Storio Max XL 2.0. Laat het sneeuwen op je foto’s, verdubbel of vervorm jezelf of plak leuke plaatjes op je foto’s.

Video’s

In de map video’s is het mogelijk om een aantal video’s te bekijken van bijvoorbeeld Spongebob of ToetToet auto’s. Het zijn korte en grappige fragmenten, maar wil je een volledig filmpje zien dan zul je deze moeten kopen en downloaden.

Mijn Album en Muziek

Wanneer je alle foto’s en filmpjes wilt terug kijken die je kind heeft gemaakt met de Storio Max XL 2.0, vind je die in ‘mijn album’. Een extra functie die je hier kunt vinden is dat je een foto als achtergrond kunt instellen op de kindertablet. De Storio Max Xl 2.0 bevat ook een aantal leuke en vrolijke kinderliedjes die je samen kunt zingen en oefenen.

Spelletjes op de Storio Max XL 2.0

Natuurlijk staan er ook spelletjes op de Storio Max XL 2.0. Uiteraard ingericht op kinderen en daarom volledig veilig en niet agressief. Spelletjes kunnen gespeeld worden in ‘vrij spelen’ of in ‘verhaal-modus’. Ze beginnen simpel en hoe beter je bent (of wordt), hoe hoger het niveau wordt. Het leuke is dat je bij sommige spelletjes de tablet naar links of naar rechts moet bewegen om ze te kunnen spelen.

De spelletjes zijn zeer divers en voor alle leeftijden, ze bestaan uit zoekspelletjes, geheugenspelletjes, puzzelspelletjes en tikspelletjes. Ook kun je een bonenstaak (Mijn Magische Bonenstaak) laten groeien door dagelijks terug te komen en hem water te geven en te bemesten. Een soort tamagotchi idee van vroeger, maar dan in plant vorm en in een modern jasje. Enorm leuk spelletje vind ik dit persoonlijk en we speelden dit ook al op onze oude Storio die mijn schoonouders 2 jaar geleden voor Sint gaven.

Tekenstudio

De tekenstudio ligt een beetje voor de hand en is uiteraard een app waar je in kunt tekenen en kleuren. Je kunt tekeningen bewerken met toffe stickers en zelfs bewegende animaties. Je kunt je kunstwerken allemaal opslaan op de kindertablet. Die kinderen van tegenwoordig… Ik ben jaloers op ze. Hadden wij dit vroeger maar!

REVIEW STORIO MAX XL 2.0 | VTech bloghop | WIN Momambition.nl Kindertablet tablet voor kinderenKid Connect

De Kid Connect functie vind ik ontzettend leuk! Dit is de functie waar ik in het begin van de review al even snel enthousiast over was. Je kunt met deze app namelijk onderling met je kind berichtjes sturen. Eigenlijk een soort Whatsapp, maar dan kindvriendelijk. Met spraakberichten, tekeningen, foto’s en meer. Het leuke is dat wanneer je kind een vriendje heeft met een Storio Max XL 2.0, zij ook onderlig berichtjes kunnen sturen door elkaar toe te voegen.

Mijn verlanglijstje

In Mijn verlanglijstje staan een aantal korte filmpjes, spelletjes of liedjes die je kunt bekijken. Ziet je kind een liedje, spelletje of filmpje dat hij leuk vindt om verder te kijken, dan hij dit op zijn verlanglijstje zetten. Vervolgens krijg je als ouder een email ter info dat hij een product op zijn verlanglijstje heeft gezet. De eerste dag werd ik doodgegooid met mailtjes dat Leia weer eens een item op haar verlanglijst had geplaatst haha!

Notities, Rekenmachine, Klok en Kalender

Verder zitten er nog een aantal standaard apps op; van die apps die ook standaard op je telefoon staan. Een rekenmachine, klok, een notitieblok en natuurlijk ook een kalender.

REVIEW STORIO MAX XL 2.0 | VTech bloghop | WIN Momambition.nl Kindertablet tablet voor kinderenDemo-Cartridge

Bij je Storio Max XL 2.0 krijg je ook een demo-cartridge, staat vol met demo’s van spellen die je helaas niet kunt spelen. Wel kun je de video’s bekijken om te kijken of de spellen iets voor jullie kunnen zijn.

Op dit moment zijn de volgende spellen beschikbaar voor de Storio Max Xl 2.0:

  • Paw Patrol;
  • Frozen;
  • Finding Dory;
  • Dora the Explorer en
  • Ninja Turtles.

Je kunt een spel kopen door een Game Cartridge aan te schaffen (koop je in speelgoedwinkels en oa op Bol.com) en deze achter in de tablet te steken. De spellen variëren in prijs van ongeveer €19,99 tot €27,95 per stuk. De Cartridges van de oudere Storio Max passen ook in deze tablet dus het Frozen spel wat wij destijds voor die tablet hebben gekocht, kan ook op deze nieuwe kindertablet worden gespeeld.

Ouderinstellingen en tijdslimiten

Onder het kopje ouderinstellingen staan een aantal belangrijke zaken die ingesteld kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een tijdslimiet en op welke dagen en tijdstippen je kind op de tablet mag spelen. Perfect wanneer je net als ik bezig bent met schermtijd.

Wat ik bijvoorbeeld heel makkelijk vind om in te stellen is dat Leia tussen 18.00 uur in de avond en 06.00 uur in de ochtend de kindertablet niet kan gebruiken. Zo kan ik de Storio Max XL 2.0 prima op haar slaapkamer laten zonder dat ze nachten door spookt. Al moet ik bekennen dat ze af en toe ook wel eens in de avond nog even een verhaaltje luistert en dan verleng ik altijd de eind tijd even.

Wat ik ook een belangrijke optie vind om te benoemen is dat je vooraf kunt instellen welke websites jij goedkeurt voor je kind. Alleen deze websites kan jhe kind dan op de Storio Max XL 2.0 bezoeken. VTech heeft het je al makkelijk gemaakt met hun eigen voorselectie van leuke en kindvriendelijke websites. Het is voor jou als ouder mogelijk om hier in elk geval nog iedere andere website aan toe te voegen.

En nog wat handigheidjes van de Storio Max XL 2.0

  • Verder zit er op de Storio Max XL 2.0 een handige standaard aan de achterkant die je uit kunt klappen. Op deze manier blijft de tablet staan als je kind hem bijvoorbeeld aan tafel gebruikt.
  • Aan de tablet zit een cover vast om het scherm te beschermen als er niet mee wordt gespeeld of wanneer je hem in je tas wilt meenemen.
  • De Storio Max XL 2.0 is verkrijgbaar in het roze en in het blauw en heeft een adviesprijs van €149,95

Conclusie:

De Storio Max XL 2.0 is een ontzettend mooie kindertablet met vele opties. De tablet is stevig, volledig in het Nederlands en daardoor voor kleine kinderen ook duidelijk en gemakkelijk te bedienen. Wij hadden voorheen al een de kleinere Storio Max, ook een roze en daar waren we al erg tevreden over. Maar de Storio Max XL 2.0 is nóg mooier, duidelijker en steviger. De graphics zijn ook mooier op dit scherm en de kleuren komen beter tot hun recht. Daarnaast is de XL ook een stuk sneller dan zijn voorganger en zijn we dus dik tevreden.

REVIEW STORIO MAX XL 2.0 | VTech bloghop | WIN Momambition.nl Kindertablet tablet voor kinderenVtech Bloghop winactie GESLOTEN

Zoals ik in mijn inleiding al heb aangegeven mogen wij een roze Storio Max XL 2.0 verloten aan één van onze lezers doormiddel van een winactie!

Wil jij graag kans maken op deze gave prijs, dan wil ik je vragen om hieronder of op Facebook/Instagram een reactie achter te laten. Een extra winkans krijg je door Momambition én VTech op Instagram te volgen (dit wordt gecontroleerd). We maken de winnaar bekend op 29 november ’18!

WINNAAR

Lieve Romy Aikema-Seep, gefeliciteerd, jullie winnen de Storio Max van V-tech voor jullie kleine Ravi! Wil je ons een mailtje sturen met je adres gegevens? Deze gegevens zet ik door aan Vtech zodat zij de tablet naar jullie kunnen verzenden.

 

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 31 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme