We hebben weer een lekker recept voor je uitgeprobeerd; schelvis met spek, sperziebonen en zelfgemaakte aardappelschijfjes uit de oven. Het recept is familieproof en staat binnen 35-40 minuten op tafel: 

Schelvis met spek en sperziebonen

Schelvis behoort tot de familie van kabeljauwachtigen, de smaak is alleen iets sterker en het visvlees een stuk zachter. Het vlees valt in ‘schellen’ uit elkaar, vandaar de naam schelvis.

De schelvis van HelloFresh heeft het MSC-logo, wat staat voor duurzame visserij.

RECEPT | Schelvis met spek en sperziebonen hellofresh momambition.nl

Ingrediënten voor Schelvis met spek en sperziebonen (4 pers)

  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 800 gram sperziebonen
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 400 gram / 4 stukken schelvis zonder vel
  • 1 bol notmuskaat
  • 160gram ravigote saus
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepels roomboter
  • peper & zout naar smaak

Benodigdheden:

Bakplaat met bakpapier, pan met deksel, koekenpan en fijne rasp

allergenen: kan sporen bevatten van pinda’s en noten. Eieren vis en mosterd.

aardappelen bakken

Je begint met het voorwarmen van de oven op 200 graden. daarna schil je de aardappelen of je wast ze net als ik grondig. Ik vind een schilletje eromheen altijd wel lekker. Je snijd de aardappelen vervolgens in plakken van o geweer een halve centimeter. Dit verdeel je over de bakplaat en besprenkel je met zonnebloemolie. Je kunt het verder op smaak brengen met peper en zout en daarna bak je ze af in ongeveer 30-40 minuten of tot ze goudbruin kleuren.

RECEPT | Schelvis met spek en sperziebonen hellofresh momambition.nl zelfgemaakte aardappelschijfjes uit de oven

Boontjes koken:

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijdt ze in 2 gelijke stukken. Schenk een bodempje water bij de pan in en voeg een snufje zout (naar wens) toe en dek af met een deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 8-10 minuten zachtjes koken. Daarna afgieten en zonder deksel laten uitstomen, beetje roomboter erbij en klaar.

Schelvis met spek inwikkelen en bakken

Leg de plakjes ontbijtspek zo naast elkaar dat ze elkaar in de lengte overlappen. Je legt daarna de schelvis overdwars op de plakjes en dan wikkel je de schelvis in het spek.

let op: schelvis wordt meestal gevouwen geleverd, dan past het beter in de verpakking. Vouw de schelvis niet uit voordat je hem in het spek wikkelt, opgevouwen blijft het vispakketje namelijk een stuk steviger.

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de schelvis met spek ongeveer 2-3 minuten per kant op middelhoog vuur. Breng verder op smaak met peper en zout naar wens.(ik raad aan geen zout te doen gezien de ontbijtspek al zout genoeg is van zichzelf)

Nootmuskaat raspen en serveren

Ondertussen rasp je de nootmuskaat met een fijne rasp. Je hebt maar een snufje nodig. Je kunt uiteraard ook gewoon nootmuskaat uit een potje pakken 😉

Serveer vervolgens de schelvis met spek, aardappelschijfjes en sperziebonen. De sperziebonen bestrooi je naar smaak met nootmuskaat en met de ravigotesaus.

Bon appetite

RECEPT | Schelvis met spek en sperziebonen hellofresh momambition.nl

Meer lekkere recepten met vis?

 

 

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 27 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme