Home Travel & Hotspots Populaire vakantiebestemmingen onder jonge ouders

Populaire vakantiebestemmingen onder jonge ouders

by Cassandra 21 juli 2016 0 comment
Populaire vakantiebestemmingen onder jonge ouders

Nog maar een aantal weekjes en dan is het weer tijd voor de grote vakantie! Nu het zonnetje eindelijk weer wat meer begint te schijnen krijg ik er weer een beetje vertrouwen in, want wat waren de afgelopen weken vreselijk herfstig zeg! Nu zijn wij er zelf nog niet helemaal over uit of we nou wel of niet op vakantie gaan, als we al gaan, gaan we in elk geval buiten het hoogseizoen omdat ik geen vrij kan krijgen in de bouwvak en omdat het gewoon mega duur is, maar wat doen de ouders in Nederland? Wat zijn de meest populaire vakantiebestemmingen onder jonge ouders?

We konden wel op vakantie, mijn schoonouders hadden ons graag 8 dagen willen meenemen naar een nog onbekende zonnige bestemming. Gewoon een last minute boeken, maar wel alvast onderling de datum bespreken. Helaas kan ik geen vrij krijgen op het moment dat hun kunnen dus het feest gaat dan ook helaas niet door. Misschien dat we zelf ergens rond september nog een paar dagen weggaan, maar dat moet het budget dan ook toelaten

De meest populaire vakantiebestemmingen onder jonge ouders:

HierBenIk en Babyblog hebben een onderzoekje gedaan en vroegen 824 jonge moeders naar hun vakantieplannen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik best wel verrast was over de uitkomst hiervan want maar liefst 56,4% blijft dit jaar  gewoon in ons eigen Nederland! Ik vraag mezelf echt af waarom? Ik bedoel in Nederland op vakantie gaan is vaak net zo duur als dat je naar bijvoorbeeld een land als Turkije of Griekenland gaat. Na Nederland is Frankrijk een van de meest populaire vakantiebestemmingen onder jonge ouders. Frankrijk wordt op de voet gevolgd door Spanje en Italië. Het gekke is nog wel dat Duitsland in 2014 de meest populaire buitenlandvakantie was. De populariteit is dit jaar alleen enorm gedaald waardoor ze nu op de 5e positie staan. Komt dit misschien door het EK?

Populaire vakantiebestemmingen

Wat geven we uit aan een vakantie?

Kinderen zijn duur! Daar heb ik mij op sommige aspecten zeker op verkeken. Maar een vakantie met kinderen is helemaal rete duur! Ik ben heel eerlijk en probeer altijd zo goedkoop mogelijk op vakantie te gaan en gelukkig ben ik niet de enige want de jonge mama’s uit het onderzoek gaven ook aan niet al te veel geld te willen besteden aan vakanties. Zo was voor 56,2% het maximale budget €1.000,-  en daar kan ik mij erg goed in vinden. Zo’n 40% wil wat meer uitgeven en gaan voor een bedrag tussen €1.000,- en €3.000,-

Populaire vakantiebestemmingen

Hoelang gaan we voor zon, zee, strand of kamperen?

De meeste jonge gezinnen (48,1%) gaan het liefst voor een zon- en strandvakantie waar ik mijzelf ook weer volledig in kan vinden. Ik ben dol op zon, zee en strand en vakantie is voor mij dan ook wel lekker op een handdoekje in de zon met een goed boek en een cocktail in mijn hand. Maar er zijn gezinnen die ook heel erg van kamperen houden (27,1%), daar kan mijn man zich dus weer heel erg in vinden.

Als wij op vakantie gaan, gaan we meestal 8 dagen. Maar ik weet van mijn man dat hij vroeger zo 14 tot 21 dagen naar de camping ging met zijn ouders. 62,7% van de jonge gezinnen gaat dan ook tussen de 7 en 14 dagen op vakantie. Dus dat gemiddelde klopt dan wel aardig. Daarnaast gaan gezinnen die in Nederland op vakantie gaan, gemiddeld korter weg dan jonge gezinnen die naar het buitenland vertrekken.

Ben je benieuwd wat er nog meer uit het onderzoek van hierbenik.nl en babyblog.nl is gekomen? Klik dan even verder om het volledige infographic te lezen die zij hebben gemaakt. Naast dit soort leuke onderzoeken vind je op de site nog veel meer leuke artikelen en kun je er ook geboortekaartjes vinden!

Wat zijn jullie meest populaire vakantiebestemmingen als jong gezin? Waar gaan jullie heen op vakantie? Ik ben heel erg benieuwd, laat je het weten in een reactie hieronder?

Geef een reactie