Home KIDS Play-doh spelen & leren : Educatief kleien vanaf 2 jaar! + WIN!

Play-doh spelen & leren : Educatief kleien vanaf 2 jaar! + WIN!

by Cassandra 16 augustus 2017 14 comments
Play-doh spelen & leren : Educatief kleien vanaf 2 jaar! + WIN!

Wanneer we het over klei hebben dan is vaak Play-doh het eerste merk wat in je opkomt. Ja toch?! Ik bedoel, wie is er niet groot geworden met deze vrolijke en lekker ruikende klei?? Nieuw zijn de Play-doh Spelen & Leren sets, speciaal ontwikkeld voor leergierige peuters vanaf 2 jaar. Wij mochten de Play-doh kleuren en vormen set reviewen en daarnaast mag ik één van jullie blij maken met een set!

Play-Doh Spelen & Leren

Met de Play-doh Spelen & Leren sets leren peuters vanaf 2 jaar al boetserend letters, cijfers, kleuren en vormen ontdekken. De attributen die gebruikt worden zijn speciaal ontwikkeld voor kleine handjes. En dat is ook goed voor de fijne motoriek.

In de spelen en leren sets vind je 4 verschillende sets namelijk:

Lees ook: Vrolijke Vriendjes Droomkasteel en Twinkel de Eenhoorn

Play-Doh Spelen & Leren : Kleuren & Vormen 

Uit de Play-doh spelen & leren serie hebben wij de Kleuren & Vormen set ontvangen van het persbureau, echt ontzettend tof! Met deze set leert onze dochter namelijk hoe ze verschillende vormen kan herkennen, kleuren zoeken, sorteren, maar ook combineren, vergelijken en meer. Bij het uitpakken van het pakket heb ik van een afstandje genoten.  Haar reactie was heerlijk! Zo vrolijk, zo blij en zo ontzettend gelukkig. Dus hoppa schort aan (handig van de Ikea) en gaan!

Het leuke aan de Kleuren & Vormen set is dat er 2 verschillende bladen bijzitten (twee-zijdig gedrukt) wat van makkelijk naar moeilijker gaat. Het eerste blad gaat voornamelijk over kleuren en ook vormen. Wat ik fijn vind is dat de kleuren van de uitsteek vormen, hetzelfde zijn als op het blad. Zo kan je peuter heel makkelijk de link met elkaar leggen. Ook leren ze meteen dat de uitsteek vormen een grote en een kleine uitsteek zijde heeft.

Op het tweede blad wordt het al iets moeilijker. Daar leert je peuter dat de vormen ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Zo maak je bijvoorbeeld met de hartjes vorm een bloem. Of met de rondjes en rechthoeken een treintje. Door de regenboog met klei in te kleuren wordt de fijne motoriek van je kleintje gestimuleerd. Je moet natuurlijk wel zoveel mogelijk binnen de lijntjes plakken. De vormen bevatten dus twee zijdes, wat heel handig is omdat je dan dus kunt variëren in de grootte van de vormen en daarmee heel veel verschillende creaties kunt maken.

Conclusie Play-doh Spelen & Leren

Ik heb uiteraard de andere sets nog niet geprobeerd, maar over de Kleuren & Vormen set ben ik echt heel erg te spreken. Leia heeft overduidelijk veel plezier in het kleinen en weet steeds beter de vormen en kleuren te benoemen. Met oog op verjaardagen of juist de feestdagen die straks weer komen, denk ik dat dit een ideaal cadeau is om te geven. Op de facebookpagina van Play-doh vind je ook een boel leuke inspiratie tips om nog meer uit je klei-creaties te halen.

 

Win Play-Doh Spelen & Leren : Kleuren & Vormen

Ben jij nou heeeeeel erg enthousiast geworden van deze review en wil jij ook lekker aan de slag met Play-doh Spelen & Leren? Dat kan! Het enige wat je ervoor moet doen is de Facebookpagina van Momambition liken en een enthousiaste reactie achterlaten. Delen is niet verplicht, maar wordt wel zeer op prijs gesteld! De winnaar maak ik bekend op mijn verjaardag : 25 augustus 

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Play-doh Spelen & Leren

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

14 comments

elisabeth maria martina 16 augustus 2017 - 16:24

kleien vind kleindochter lise helemaal te gek

Reply
Gitte 16 augustus 2017 - 17:29

Leuk! Ik was al heel enthousiast toen ik het zag op Instagram! Levi vind kleien op de peuterspeelzaal heel erg leuk, maar thuis hebben we nog geen klei! Mijn verjaardag is op 31augustus. Leuk, ook een cadeautje voor minime haha!

Reply
Petra spaans-kroon 16 augustus 2017 - 19:36

Dit klinkt erg leuj voor mijn kleine ontdekkertje van bijna 2.
We zijn nu heel druk met kleuren, maar hij is toe aan andere activiteiten, dus dit zou super zijn om te gaan doen.

Reply
Maud 18 augustus 2017 - 06:47

Ik weet zeker dat Fenne dit ontzettend leuk gaat vonden! Dus ik doe heel graag mee! 🙂

Reply
lifestylemommys 18 augustus 2017 - 20:15

Hier zou ik heel graag onze tweeling Lucas & Eva blij mee maken 😀 groetjes Linda Raaijmakers, l_raaymakers@msn.com

Reply
Liesbeth 18 augustus 2017 - 21:19

Ik doe heel graag mee voor ons kleintje! Deze klei is zo fijn!

Reply
Marian Zw 18 augustus 2017 - 21:28

Ik doe heel graag mee. Zelfs mijn dochter van 7 kun je echt een heel groot plezier doen met klei. Broerlief van 5 maakt meestal een dino!

Reply
Claudia Diependaal 19 augustus 2017 - 23:30

Wauw echt geweldig kleien! Hier vinden ze het zo leuk! Blij dat ik altijd alles bewaar ?

Reply
Northflix 20 augustus 2017 - 10:59

Ik waag ook een kansje voor mijn neefje!
Hij is sowieso al dol op kleien, maar het educatieve aspect van deze setjes spreekt mij aan!
Fingers crossed! 🙂

Reply
Marta 21 augustus 2017 - 22:26

Mijn mannetje wordt in November 2 zo een cadeautje gaat hem zeker blij maken

Reply
Michael noo 21 augustus 2017 - 22:46

Super leuk!!! Kom heel graag kans maken voor mijn nichtje die heel erg aan het ontdekken is op knutselgebied! Houd nogal van dingen maken

Reply
Patricia de crom 22 augustus 2017 - 08:19

Haag
Voor onze jayden

Reply
Marian B 22 augustus 2017 - 11:05

Mijn zoontje is niet zo van de klei, maar zijn zusje begint het te ontdekken! Volgens mij vindt ze het heel leuk, en dit is een mooie leerzame variant dus ik doe graag mee!

Reply
Lyn 22 augustus 2017 - 12:31

Superleuk, ik doe graag mee!

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.