Home LifestyleHealth & FoodRecepten Petra | Pizzadip Recept

Petra | Pizzadip Recept

by Cassandra 28 november 2016 2 comments

Voor de luie zaterdag heeft Petra vandaag een leuk en lekker recept voor jullie. Pizzadip! Het klinkt een beetje vreemd maar het is heel lekker. Vooral voor pizza liefhebbers. “Mijn man is er in ieder geval dol op. En nee, als die iets niet lekker vindt zegt hij het altijd eerlijk haha. Kijk je mee naar het lekkere recept?”

Pizzadip Recept

Benodigdheden Pizzadip:

Ovenschaal, 200 gr parmezaanse kaas geraspt, 200 gr geraspte mozzarella ( dus niet die mozzarella bollen ), Italiaanse kruiden, 6 grote blikken tomatenpuree, 200 gr roomkaas, chorizo, 120 ml melk en geraspte jong of jong belegen kaas.

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 230 graden.

  • Doe de melk in een steelpannetje tot het goed warm is.

  • Voeg dan de roomkaas toe en gebruik een garde om de roomkaas erdoorheen te roeren tot het opgenomen is bij de melk.

  • Als de roomkaas gesmolten is doe je de parmezaanse kaas erbij. Net als bij de roomkaas goed blijven roeren.

  • Vervolgens doe je de mozzarella erbij. Om in herhaling te vallen: niet die mozzarella bollen gebruiken. Die zijn veel te waterig voor het recept. En anders minder melk gebruiken.

  • Dit laat je op een laag pitje staan en constant roeren tot 1 geheel.

  • Mocht het mengsel te dik zijn, doe er dan wat melk bij. Niet teveel anders word het weer te dun.

  • Voeg dan naar eigen smaak Italiaanse kruiden erbij.

  • Pak de ovenschaal en doe het kaasmengsel erin.

  • Smeer de tomatenpuree op het kaasmengsel. Met een lepel is het goed te doen.

  • Doe er nog een beetje Italiaanse kruiden overheen. Door de tomatenpuree word de smaak van de kruiden op de achtergrond gedrukt.

  • Leg dan de plakjes chorizo erop. Ik scheur ze meestal door midden, omdat de plakken vaak te groot zijn (vind ik).

  • En als laatste nog een handje geraspte kaas. Ook weer naar eigen idee. Er zit al veel kaas in, dus het hoeft voor mij geen heel zakje te zijn.

  • Zet de schaal in de oven tot de kaas en tomatenpuree gaat borrelen. Haal hem uit de oven en zet de hele schaal op tafel.

  • Dit is heerlijk met afgebakken stokbrood of nacho chips.

Pizzadip

Vind je dit nu een fantastisch idee voor een luie zaterdag, laat het dan even weten in een reactie. Eetsmakelijk met je eigengemaakte pizzadip!

Dit vind je misschien ook leuk

2 comments

Kirsten 28 november 2016 - 20:36

Dat ziet er heerlijk uit! Even opslaan 😉

Reply
Petra van der Poll 30 november 2016 - 17:40

Ze kunnen er hier niet genoeg van krijgen haha! 😀

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.