We lopen hier thuis nogal tegen een dilemma aan. Het lukt ons maar niet om de juiste raambekleding voor de woonkamer uit te zoeken. In de slaapkamers is het snel gelukt, maar in de woonkamer komen we er gewoon niet uit.. Misschien heeft iemand van jullie de gouden tip voor ons?

We hebben in ons #paterpaleis een vijftal ramen en een balkon deur naar buiten. twee grote ramen van ongeveer 2 meter breed en drie raampjes van 80 cm breed.

Slaapkamers? Keep it clean met een verduisterend rolgordijn

In de slaapkamers houd ik het graag rustig en clean. Daarom hebben we in de slaapkamers gekozen voor verduisterende rolgordijnen. Simpel wit. Clean. Hou ik van. Kan altijd nog een zacht sier gordijntje bij geplaatst worden. Laat ik wel ff zien zodra alles af is en ik een room tour ga filmen!

#paterpaleis 1 | Hoera, verhuist! momambition.nl balkondeur raambekleding veneta

Raambekleding kiezen in de woonkamer, not so simple

Maar in de woonkamer zijn we er nog steeds niet helemaal uit wat voor raambekleding we moeten kiezen. Doen we bij het raam bijvoorbeeld ook een rolgordijn, zodat we eenheid creëren bij alle ramen?

Ik zie de Houten jaloezieën trend op de een of andere manier weer helemaal terug komen. Razend populair en lekker strak, maar toch huiselijk! Ik ben er persoonlijk wel weg van. Vooral witte. Ik vind houten jaloezieën namelijk niet alleen heel erg mooi, maar ook ontzettend praktisch, tegen inkijk en in de zomer tegen de warmte.

Plisségordijnen zijn ook perfect tegen inkijk, maar daar lijkt Le husband niet helemaal weg van te zijn… Jammer want ze zijn zo mooi te combineren met overgordijnen. Daarnaast worden ze strak gemonteerd bij het raam (en dus ook deur), wat handig is met het open en dicht doen van de balkon deur….  Kan met een rolgordijn natuurlijk niet, lijkt me ook wel lelijk trouwens, een rolgordijn voor een balkondeur, haha!

#paterpaleis 2 | Heet leed dat Raambekleding kiezen heet momambition.nl mamablog rolgordijn, gordijnen, verduisterende rolgordijnen, jaloezienGEEN INKIJK PLEASE

Ons appartement zit namelijk wel op de begane grond dus mensen kunnen wel naar binnen kijken vanaf de straat… Of nemen we gewoon lekkere gordijnen, want die willen we sowieso voor de balkon deur hebben. En nemen we dan daar ook vitrage of is dat mega ouderwets?

Misschien hebben jullie wat tips voor ons? Het voelt nu nog een beetje kil aan namelijk en ik denk dat gewone gordijnen wel meer warmte zullen geven dan een strak rolgordijn. Of moet ik het combineren?

Help a mom out mensen… Als je zo de foto bekijkt… Waar zou jij dan voor kiezen? En misschien kunnen jullie mij wat inspiratie geven door een foto reactie te geven op social media? Alvast bedankt! Mijn dank is groots!

Liefs, Cassandra

 

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 31 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme