Ontbijttaart | Recept

Dit gerecht mag zeker niet ontbreken bij je ontbijt op een lazy sunday. Dit is een ontbijttaart gemaakt uit ingrediënten die ik altijd gebruik voor scrambled eggs. Het is zo ontzettend lekker dat je niks wilt weggooien! Maar pas op, het is onwijs machtig. Dus je zit ook snel vol.

Ingrediënten voor de ontbijttaart:

Danerol croissants (wel de grote croissants), 6 eieren, 3 plakken ontbijtspek (gesneden), 4 grote plakken ham(gesneden), 5 plakken cheddar kaas, 3 eetlepels tuinkruiden (die van maggie is heerlijk), een scheut melk (niet teveel anders word ‘t zompig), een springvorm van 24 cm, bakpapier.

ontbijttaart

Bereidingswijze:

– Verwarm de oven voor, zoals op de verpakking aangegeven staat van de Danerol.

– Pak een grote koekenpan en zet hem op het vuur.

– Doe eerst de plakken ontbijtspek in de pan. Spek heeft al vet dus geen boter gebruiken.

– Even wachten tot de ontbijtspek bruin word,  en dan doe je de ham erbij.

– Nog eventjes bakken, en gooi dan de eieren erbij.

– Gelijk roeren, zodat de ham, spek en ei goed gemengd worden. Blijven roeren tot je stukjes ei krijgt (net als scrambled egg).

– Als het mengsel aardig vorm krijgt, dan kun je de tuinkruiden erbij doen en de cheddar. Wel de cheddar even in stukken scheuren.

– Nog steeds goed blijven roeren, anders word het 1 grote homp door de cheddarkaas. Ondertussen even proeven.

– Vind je het te flauw? Doe er nog een beetje tuinrkuiden bij, of een extra plakje cheddar.

– Zorg ervoor dat de kaas goed gesmolten is. En draai het vuur uit.

– Pak je springvorm en bedek de bodem met bakpapier.

– Haal het croissant-deeg uit de verpakking, en leg het neer met de brede kant in het midden van de bodem,  zodat de punten een beetje over de rand van de springvorm hangen. (Zie foto).

– Dan schep je de vulling voorzichtig op het deeg, zorg dat er niks buiten het deeg ligt.

– De punten van het deeg die over de rand hangen vouw je naar binnen. En laat ze elkaar een beetje overlappen (zie foto).

– Het is niet erg als er een beetje openingen tussen het deeg ontstaat. Zolang het maar niet teveel is.

– Nog even het deeg bestrijken met een geklutst ei, en dan kan de taart de oven in.

– Gewoon de tijd aanhouden van Danerol. Wel in de gaten houden dat het deeg goudbruin blijft. Mijn oven is heel goed, dus ik hou altijd de de minimum baktijd aan.

ontbijttaart

EET SMAKELIJK!

4 thoughts on “Ontbijttaart | Recept

Laat een reactie achter bij Petra van der PollReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.