Home AMBITION Persoonlijk | En hoe bevalt die nieuwe baan?

Persoonlijk | En hoe bevalt die nieuwe baan?

by Cassandra 22 maart 2017 18 comments
Persoonlijk | En hoe bevalt die nieuwe baan?

Jullie hebben vast wel meegekregen dat ik sinds kort een nieuwe baan heb. En niet zomaar een nieuwe baan. Nee ik ben sinds kort de rechterhand van mijn lieve gastblogger Melanie en ik dacht ; laat ik jullie eens een up-date geven:

Een nieuwe baan:

Op dinsdag 6 maart tekende ik mijn contract en werd ik officieel onderdeel van M-Sales; het bedrijfje van Melanie. Hoe dat zo is gekomen? Nou zij verzoop bijna in al het werk en ik zat maar thuis uit mijn neus te vreten. Oké grapje natuurlijk. Ik was druk aan het solliciteren naar een nieuwe baan. Zoals jullie al hebben gelezen ben ik ook meerdere keren op gesprek geweest, maar werd ik steeds afgewezen omdat ik té ambitieus zou zijn.

Er waren eens twee ambitieuze mama’s

Nou gelukkig is Melanie, net als ik, een ambitieuze working mom. Moet ook wel als ondernemer natuurlijk, maar het is gewoon fijn om met iemand te kunnen werken die net zo’n instelling heeft. Waar zij nu al dik anderhalf jaar mijn geliefde rechterhand is op Momambition.nl, heb ik nu kans gekregen om die van haar te mogen zijn voor M-Sales. En eerlijk… Het is heerlijk!

Sparringspartner

Ik kan al mijn creativiteit kwijt en het is heerlijk om samen te sparren. Ik heb dat nodig. Een sparringspartner. Iemand die ik mijn ideeën voor kan leggen en met een nuchtere blik er naar kijkt. Mij eerlijk verteld of het wel of niets is, in plaats van mijn ideeën weg te moffelen. Dat is in het verleden namelijk best vaak gebeurd en dat geeft toch op de een of andere manier een soort deuk in je zelfvertrouwen.  Nu kan ik lekker mijn gang gaan en ben ik bezig met het opzetten van de “opening”. Ik voel me dan als een vis in het water. Van decoratie tot aan budgettering, ik vind het heerlijk om zoiets te mogen plannen.

Zoals jullie vast wel kunnen begrijpen heb ik het dus ontzettend naar mijn en vind ik het fijn om naar het werk te gaan. Het zijn nog niet heel veel uurtjes, maar hoe meer zij groeit, hoe meer uren ik ontvang. Maar dat is ook goed. Ik wil namelijk helemaal niet meer zoveel werken als dat ik bij mijn vorige werkgever deed. Voor mijn gezin niet, maar heel belangrijk, ook voor mezelf niet. Ik moet soms niet  te veel willen. Niet materialistisch bedoelt, maar juist op werkgebied. Ik ben een workaholic. Dat zit in mij en ik weet serieus niet hoe ik het eruit krijg, maar ik probeer wel echt wat rustiger aan te doen. Dat is voor mij goed, maar ook mijn omgeving. Alles gaat nu net even wat relaxter.

Maar hoe gaat dat met het blog dan?

Ik hou ook teveel van dit blog om te veel te gaan werken. Ik moet een mooie balans zien te vinden want ik geniet te veel van het schrijven en de interactie met jullie. Dus ik heb echt wel de tijd en uren nodig om de site te kunnen blijven onderhouden. En dat kan. Whoehoe! Ook binnen M-Sales. En dat is gewoon zo ontzettend fijn.

Nu ik weer buiten de deur werk, merk ik ook op dat ik zelf weer productiever begin te worden op het blog. En dat is ook erg prettig. Als ik namelijk te veel thuis zit, dan begin ik mij opgesloten te voelen. Ik word minder productief omdat ik mij slechter kan concentreren. Ik raak super snel afgeleid en zelfs mijn eigen planning heeft dan geen invloed meer. Nu heeft het mooie weer ook heel veel invloed op mijn gesteldheid, op een positieve manier.

En ze werkten nog lang en gelukkig samen…

Dat het tussen mij en Melanie klikt is in elk geval geen geheim. Na anderhalf jaar alleen online te hebben samengewerkt, was het wel heel spannend om haar in het echt te ontmoeten. Want wat als het nou tegenvalt? Ik kon het me haast niet voorstellen hoor, maar goed, de kans bestaat gewoon wel. Gelukkig klikte het in Real Life net zo goed en hebben we samen de grootste lol op het kantoor.

Dit was weer even een update over mijn nieuwe baan.  Een doel die ik in elk geval alweer kan afstrepen voor dit jaar. 😀

Ben jij ook zo blij met je baan? Wat voor werk doen jullie eigenlijk?

Dit vind je misschien ook leuk

18 comments

Jamey Herben 22 maart 2017 - 10:03

Wat goed dat je het zo leuk hebt!

Reply
serafina 22 maart 2017 - 10:12

lleuk dat je je goed voelt … keep up the good work!! Xxx

Reply
Verena Friederich 22 maart 2017 - 10:16

Wat fijn dat je het zo leuk hebt! Ik werk zelf nu al meer dan een jaar met plezier bij de etos.

Reply
Cassandra 23 maart 2017 - 08:39

Oh wat leuk zeg! Dat lijkt me erg gezellig!

Reply
Pauline Grossen 22 maart 2017 - 11:04

Leuk dat je nog tijd overhoudt om te bloggen. Ik moet binnenkort op stage en vraag mij af of ik dat nog wel zal kunnen combineren! Drukke dagen ….

Reply
Cassandra 23 maart 2017 - 08:40

Oh wat leuk! Ik heb toen ik mijn dochter kreeg mijn studie nog moeten afronden. Ging toen naar school, stage en deed uiteraard de zorg voor haar. Daarnaast hield ik gelukkig nog wel tijd vrij om te bloggen, maar wel iets minder tijd dan bijvoorbeeld nu.

Reply
Christin@ 22 maart 2017 - 13:27

Ik ben een huis&tuinmoeder , en dat bevalt me prima .

Reply
Mary-Lou 22 maart 2017 - 13:45

Wat ontzettend fijn dat je het zo naar je zin hebt! 🙂

Reply
Astrid 22 maart 2017 - 14:25

Ah heerlijk dat je en thuis en aan het werk kunt zijn. Toch een voordeel een stuk minder uren, en toch een plekje om jezelf te laten bloeien.

Reply
Sofie van Mama ABC 22 maart 2017 - 17:12

Klinkt heerlijk! Succes!

Reply
lotuswritings84 23 maart 2017 - 06:37

Ah goed zeg! Blij voor je. Zo zie je maar wat bloggen je allemaal kan brengen. Fijn dat het tussen jullie zo klikt en je ook je echt je ambitie kwijt bent. Veel werkgeluk ? ?

Reply
Cassandra 23 maart 2017 - 08:41

Ambitie kwijt? Nooit! Hahah maar ik dnek dat je bedoelt dat ik mijn ambitie erin kwijt kan toch? Dat is idd super fijn! <3 dankjewel lieverd! xx

Reply
lotuswritings84 28 maart 2017 - 06:48

??? ja dat idd hahaha! Xx

Reply
Layla 23 maart 2017 - 08:37

Heel veel succes, klinkt er fijn als ik het zo lees

Reply
Marushi 23 maart 2017 - 20:43

Fijn om te horen dat je het naar je zin heb! Lijkt me ook erg leuk om te doen ^^

Reply
Miryam 24 maart 2017 - 08:51

Wat leuk dat je kunt doen wat je leuk vindt! Een baan die uitdagend en druk is, maar niet voelt als werk ? Heerlijk en goed dat je dat gewoon doet! Do things you love❤ Klinkt super simpel, maar is nog best ingewikkeld. You go girl!

Reply
Cassandra 24 maart 2017 - 08:59

Ahhh zo lief! Je hebt wel gelijk hoor! En het is zeker lastig om iets te doen waar je volledig achterstaat. Ben echt heel blij dat ik dat nu zo heb gevonden

Reply
SofarsoSabine 27 maart 2017 - 13:33

Wat fijn om zulk leuk werk te hebben, zo waardevol!

Reply

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.