Het werd wel weer even tijd voor een nieuw kletspraatje, even een update over hoe het nu gaat, wat er allemaal is gebeurd en hoe we verder gaan.

Nieuw logo en nieuwe huisstijl: Momambition 2.0

Voor wie het nog niet is opgevallen: whooohooo we hebben een heel nieuw design, een nieuw logo (of eigenlijk meerdere) en een volledig aangepaste huisstijl. Op social media heb ik al wat ontzettend lieve en leuke berichten gehad, en voor wie het nog niet had gezien: ik ben oprecht benieuwd naar jullie mening!

Al maanden was ik zat van het oude design en het logo. Het logo was voor mij totaal niet meer wat de website ademt. Daarnaast was de website enorm sloom en was ik niet tevreden over mijn hosting. Na onze verhuizing, heb ik alles op alles gezet om Momambition te professionaliseren. Dus met een groede vriend aan het kletsen gegaan, research gedaan naar kleuren, moodboards gemaakt en de stap gezet. Momambition 2.0 werd geboren dankzij de hulp van een vriend met het bedrijf OSINGA ICT.

Momambition.nl logo 2018 mamablog voor moderne moeders ondernemen fempreneur momboss momambition 2.0

Hij hielp mij onder andere met het vinden van een template die zowel mobiel als tablet als dekstop goed te gebruiken is. Jullie gebruikerservaring is voor mij ontzettend belangrijk en een slome website is natuurlijk niet de bedoeling! Vanuit dat template zijn we samen gaan bouwen en heeft hij de website vliegensvlug gemaakt. Eerder scoorde ik op google pagespeed bijvoorbeeld op mobiel en desktop 20 van de 100 (suuuuuuper slecht), inmiddels is dit 80 van de 100 en daar zijn we een stuk meer content mee.

Het fijne aan Osinga Ict is dat het contact persoonlijk is en als mijn website offline is kan ik hem gewoon bellen i.p.v. een mail te sturen – en daarmee hopen dat ze het dezelfde dag nog oppakken.

Al met al ben ik ontzettend tevreden met het resultaat. Gelukkig kan ik een hoop dingen zelf, maar daar waar ik wel moeite mee had, heeft hij me echt top geholpen. Dus zoek je nog een fijne hosting, iemand die je website onderhoudt en daarmee sneller maakt, dan moet je absoluut bij Osinga ICT zijn.

Met het nieuwe logo en daarnaast de volledig nieuwe huisstijl, wordt het ook tijd voor nieuwe visitekaartjes en wil ik bijvoorbeeld het ronde logo graag als sticker laten drukken zodat wanneer ik bijvoorbeeld winnaars van een winactie een pakket verstuur, deze ook herkenbaar wordt. Tip: Bij Flyerzone.nl betaal je de laagste prijs en zijn je kaartjes altijd op tijd binnen! Voor de zwangeren (ook bij geboortekaartjes).

momambition 2.0 Momambition.nl mamablog voor ondernemers

Meet our new beauty: Jaxx! Plus size en pregnant!

Bij de nieuwe site komt ook een nieuw gezicht af en toe om de hoek kijken: Jaxx (Jacky), 30 jaar, fulltime werkend en zwanger van haar eerste kindje.
‘Hi allemaal, ik ben zwanger en ik ben dik. Ik benoem het maar gewoon hoe het is, want ik ben na jaren eindelijk oké met mijn jeansmaat 50.
Naast zwanger en dik ben ik ook marketeer, journalist, toneelspeler, digital media verslaafde, lichte controle freak, vriendin van, dochter van, zus van… en iemand met permanent te weinig tijd voor alles wat ze wil doen in een week.

jacky jaxx auteur Momambition.nl gastblogger life blog voor goedverzorgde vrouwen curvy mom

Zwanger raken en nu zwanger zijn… wat is er een hoop meer waar ik ineens over nadenk! Dingen die ik me altijd al afvroeg en een heleboel nieuwe dingen (hallo hormonen!). Gedachtenkronkels die ongetwijfeld meer vrouwen hebben en vragen en zaken die met mijn hoge BMI te maken hebben.
Hier ga ik de komende tijd over schrijven op Momambition. Houd de site in de gaten en volg me alvast op Instagram om me een beetje te leren kennen!’

Wat ik de laatste 2 maanden heb uitgespookt.

Het is niemand echt ontgaan dat het behoorlijk rustig was op de website en ook op social media. Naast het werken aan Momambition 2.0, heb ik op Instagram het een en ander laten vallen. Sommige dingen hou je liever privé omdat het oa niet alleen om mij draait. Die privacy wil ik dan ook graag waarborgen.

Dat ik het behoorlijk moeilijk heb gehad was wel aan mijn kop af te lezen, ik ben daar ook gewoon open en eerlijk over. Laat zien dat ik een echt mens ben met gevoel en geen robot. De laatste tijd werk ik veel aan mezelf. Ik lees weer meer, volg (online) trainingen en ben aan het werk met een psycholoog. De stap om naar hem toe te gaan was voor mij moeilijk, er heerst ergens toch een taboe, maar ik wilde verder komen, naar de toekomst kijken en het negatieve achter me laten.

Deze man is een feestje om heen te gaan. Uiteraard wordt er regelmatig gejankt, maar hij biedt steun, geeft me handvaten om dingen aan te pakken en sinds een lange tijd begin ik me weer vrij te voelen in mijn geest. Ik leer om mezelf te omarmen en lief te hebben zoals ik ben en negatieve gedachtes om te zetten naar iets positiefs. Daarnaast Leer ik echt kiezen voor wat mij gelukkig maakt, ik bekijk mijn dagindelingen veel kritischer en ben ook bezig om mezelf te ontdoen van giftige relaties.

Of dat moeilijk is? Hell Yeah! Het is nooit leuk om met relaties te stoppen waarin je nog (steeds) heel erg veel van de ander houdt, maar wanneer je keer op keer tegen hetzelfde blijft stuiten en het alleen maar energie vreet in plaats van terug geeft,  dan moet je echt keuzes maken. Dat people pleasing gedrag moet een keer afgelopen zijn.

Samen met Marije van Mompoint ga ik binnenkort ook aan de slag met een één-op-één coaching om nog beter en gebalanceerder in het leven te komen staan. Ik ken haar langer, we volgen elkaar echt al jaren en we hebben in de afgelopen maanden ook al eens een gezellige dag samengewerkt in de stad. Ook heb ik deze maand een online training van haar gepakt en die heeft me veel inzichten gegeven. Een aantal van deze inzichten noem ik al in het stukje hierboven. Fijne ook, deze training deed ik met meer mensen tegelijk, online. En wat een herkenning. Meer mensen die tegen dezelfde problematiek aanlopen. Ter Voorbeeld: ik kan geen ‘nee’ zeggen, echt een mega valkuil. Blijkbaar ben ik gelukkig niet de enige, maar we kunnen hier wel aan werken. Pfieuw! Ik ben nog te redden.

View this post on Instagram

“Ik heb het zo ontzettend druk, Marije. Mijn hoofd stroomt over met alle dingen die ik nog moet doen en toch lukt het me niet om er ook daadwerkelijk mee bezig te gaan. Ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen”. Zei de prachtige maar uitgebluste vrouw tegen me. “Het lukt me gewoon niet ofzo. Het is teveel en ik kom gewoon nergens aan toe”. Het is teveel. “Wat is dan precies teveel?”, vroeg ik haar. “Alles. Alles wat ik moet doen. Alles wat iedereen maar van mij verwacht”, zei ze terwijl ze haar hand gefrustreerd door haar haar haalde. “En wat moet je dan zoal doen? Wat wordt er van je verwacht?”. Op deze vraag volgde een stilte. De dame in kwestie keek me vervolgens aan en zei: “Gewoon.. Het huishouden, de kinderen, mijn werk. Ik voel me gewoon zo onrustig. Alsof ik altijd maar achter de feiten aan loop. En het stomme is.. ik weet eigenlijk niet eens precies meer welke feiten”. Herkenbaar? Dat verbaast me dus niks. Want dit is een issue waar veel drukke moeders tegenaan lopen. Van alle kanten wordt er aan je getrokken en iedereen wil wat van je. En wat doen we dan vaak met zijn allen? We stoppen ons hoofd vol met eindeloze to-do lijstjes en we denken dat we alles wel kunnen onthouden. Die vergeten paprika die je nog even op de terugweg van werk moeten kopen bij de supermarkt, die vriendin die je had beloofd terug te bellen, die klant die je nog moest mailen, die afspraak met je zus die je nog moet bevestigen, het avondeten van morgen wat je vanavond nog moet voorbereiden, de was die (al 2 dagen) in de wasmachine ligt te stinken, het betalen van die rekeningen die al een week op tafel liggen.. Maar weet je? DAT KUNNEN WE HELEMAAL NIET. Of nou ja.. Dat kunnen we in principe wel. Maar dat zou je eigenlijk gewoon niet moeten willen. Echt niet. Ook ik was ooit zo'n wandelende to-do-list. Maar nu niet meer! Hoe ik ruimte in mijn hoofd creëer? Om 15:00 verzend ik de nieuwste Balance Booster met daarin de rest van dit verhaal en mijn ultieme tip! Heb jij je al (gratis) aangemeld voor de Balance Booster? Nee? Klik dan even op de link in mijn bio ;-). Ben jij ook zo'n wandelende to-do-list? Heb jij een goede tip voor amdere moeders? Deel 'm hieronder 👇👭

A post shared by Marije | Business Coach (@marijedehaas) on

Die ellendeling heeft er trouwens zelfs voor gezorgd dat ik binnenkort op een tupperware party zit…. FML! Nee kidding, wordt vast erg gezellig!

Hoe nu verder?

Het werken aan mezelf doet me goed, ik krijg weer meer energie. Begin de dag weer wat vaker met een glimlach, maar heb ook echt rotdagen ertussen zitten waar ik alleen maar kan huilen. Ik kan het niet mooier maken dan dat het is. Die dagen pak ik ook echt mijn rust.

En over die dagindelingen… Ken je dat gevoel van ellendig lange to-do lijsten maken? Ik deed dit dagelijks. Van die onrealistische to-do’s waarvan je eigenlijk al weet dat je het niet af kunt krijgen. Zo ben ik, de lat hoog leggen. Veel te hoog. Maar waarom eigenlijk? Wie doe ik daar een plezier mee? Mezelf in elk geval niet want ik raak er allemaal gestressed en opgefokt van. Niet goed voor mij en ook niet gezellig voor de mensen om me heen..

Nu heb ik gekeken naar mijn dagindeling en deze wat aangepast. Mijn ochtendroutine waar ik eerder over schreef is op dit moment even niet van toepassing, daar werk ik weer naar toe zodra het met mij zelf ook weer beter gaat.

  • 6.00 uur : Wake-up
  • 8.00 uur: Leia naar school brengen
  • 9.00 tot 13.30 uur : werken, in mijn planner heb ik lijstjes geplakt met 7 vakjes. Ik heb mezelf verplicht maximaal 7 (werk)taken op me te nemen in dit tijdsbestek. Dit wijkt uiteraard nog wel eens af wanneer ik naar events ga, daar pak ik dan een hele dag voor ivm reistijd a 2,5 tot 3 uur voor een enkele reis,  dus red ik anders nooit
  • 13:45 uur: Leia ophalen van school. Vanaf hier is de hele middag voor haar. We gaan eerst naar huis voor een kopje thee met een koekje, even aarden en daarna wat leuks doen zoals bijvoorbeeld knutselen of naar de kinderboerderij.
  • 17:00 uur: koken/eten
  • 18:45 uur Leia voorbereiden voor bed
  • 19:00 – 19:30 uur Leia op bed brengen
  • 20.00 uur: insert me-time / leermomenten  / Netflix etc etc etc etc…

De avonden ben ik nog aan het invullen. Ik wil her en der wat ontwikkel momenten creëren omdat ik nou eenmaal iemand ben die graag blijft leren. Ook een moment om bezig te gaan met een nieuw project. Verder momenten om te lezen en uiteraard ook momenten om met vrienden af te spreken of gewoon een gezellige datenight met Le Husband te houden.

Meer balans = een gelukkiger en productievere Cassandra.

Momambition 2.0 mamablog magazine beautyblog mama platform lifestyleblog


Momambition 2.0 is in elk geval geboren en ik ben er ontzettend trots op! Zonder Osinga ICT was het me echt niet gelukt om de website zo te krijgen zoals ik dat echt voor ogen had. Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie reacties, hoe vinden jullie bijvoorbeeld de navigatie, de kleuren en is alles overzichtelijk genoeg om te lezen? Mocht je wel input hebben, ook reageren! We blijven graag door ontwikkelen en ik wil jou de beste gebruikerservaring kunnen geven. Voor nu gaan we weer lekker verder met artikelen tikken, tot snel! Liefs, Cassandra!

 

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 27 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme