Ik zie het plots overal langs komen op tv en in bladen. Het begrip De loedermoeder. De wat? Ja je leest het goed, de Loedermoeder. Het lijkt een hele brand te worden met t-shirts, bedrukte koffiemokken en een heuse award show. Het is een hele nieuwe trend waarin je juist alle “fail” momenten online gooit in plaats van te doen alsof alles perfect gaat. Doe jij mee aan de loedermoeder trend?

(Non) Nieuws

Terwijl de kinderen schreeuwend rond rennen in huis probeert de loedermoeder van het jaar antwoord te geven op de vragen van de tv crew van het nieuws. Loedermoeder van het jaar: soms laat ik de boel de boelNeeee echt? Hoe schokkend! Maar dat doet toch iedereen of ligt dat aan mij. De mensen die dat niet doen hebben vast een schoonmaakster, een oppas en een glazenwasser..

Wat is een loedermoeder?

Als je loeder opzoekt op het wereld wijde web dan kom je er achter dat het niet een heel vriendelijk woord is. Waarom heet het dan loedermoeder? Het antwoord: ach het bekt wel lekker. Het komt er op neer dat alles niet perfect hoeft en dat je dit dan dus ook op social media zet. Geen perfect gestylde kamers maar een berg was tot aan het plafond, een huiskamer vol met speelgoed en kinderen die je zonder gymkleding naar school stuurt.

‘Mommy war’

Op het internet geeft iedereen graag ongevraagd zijn of haar mening. Onder de moeders is dit echt niet anders, er heerst een heuse mommy war. Iedereen heeft kritiek en weet het veel beter dan de ander. Leuk is anders en je kunt er mensen echt mee kwetsen of onzeker maken. Op zich ben ik er voor om met mate open en eerlijk te zijn, al helemaal op social media. Je deelt toch dat wat je wilt delen. Vaak maak je dingen net even iets mooier door de foto te maken in dat ene opgeruimde hoekje van het huis op een good hair day en dan gooien we er ook nog even een leuke filter overheen. #nofiltermyass. Maar stiekem weten we toch dat iedereen dit doet.

Het initiatief vind ik wel leuk maar het woord ervoor een beetje twijfelachtig en dat ze er een heel blok voor vrijmaken in het nieuws vind ik ook een beetje suf eerlijk gezegd…

Deel jij je loedermoeder momenten op social media?

Melissa van 't Slot

Melissa | Vrouw van Bas | Mama van Bram | Hondje Kayla | Katten Amos, Kyra & Micky | Tuinieren | Creatief | Koken | Films & Series Fanaat | Chronisch ziek