Baby vet – Misschien had ik het liever niet geweten, maar toch ben ik op de weegschaal gaan staan.. En eerlijk gezegd ik was een tikkie geschrokken. 12 kilo zwaarder dan voor mijn zwangerschap! Hallo achtergebleven babyvet!

Hallo Achtergebleven Babyvet

De korte nachten en gebrek aan energie hebben  ervoor gezorgd dat we regelmatig snel en niet altijd even gezond aten. Ook heb ik ontzettend veel gegeten omdat het borstvoeden mij zo veel energie kost. (lees: Het leed dat borstvoeden heet). 

De kleine is nu 3 maanden oud, de nachten worden steeds beter en ook het borstvoeden word steeds minder. Als je dan wel hetzelfde blijft eten.. tja.. Ik vertelde al dat ik zo geschrokken was van de weegschaal en hoewel mijn ontzettend lieve man me verteld dat ik prachtig ben gaan we er toch wat aan doen.

Sorry wat?

Terwijl ik achter de kinderwagen liep met een 9 weken oude baby erin kreeg ik de vraag of ik alweer zwanger was! Mijn kaak hing bijna op mijn knieën van verbazing en verbijstering. Het zou mij niet moeten boeien met een prachtige zoon in de wagen, maar het kwam erg hard aan. Emoties en slecht slapen waren daar uiteraard mede verantwoordelijk voor.

Lekker en gezond?

Een jaar of twee geleden heb ik een suikervrij dieet gevolgd. Mijn hemel wat een werk was dat, aangezien overal echt overal suiker in zit. Dan sta je zelf wraps te bakken en elke avond twee maaltijden te koken zodat je met de lunch ook iets gezonds hebt. Ik voelde me er stukken beter door  maar nu met een baby denk ik niet dat ik dat lang vol ga houden. Ik heb nog wel een hoop gezonde lekkere recepten bewaard uit die tijd dus die gaan we weer eens uitproberen.

Ik at mega veel volle yoghurt of vanille vla met muesli, dit ga ik vervangen met magere kwark, volkoren crackers of havermoutpap. Al zal ik heus wel eens zondigen met een broodje chocopasta.

Die gevreesde tussendoortjes, normaal als ik wat trek kreeg trok ik de kast open. Dan ging er van alles in, koekjes, chips en/of ontbijtkoek met een dikke laag boter. Open deur natuurlijk maar deze ga ik vervangen met fruit, rijstwafels en als ik ‘los’ wil gaan een volkoren biscuitje;).

Bewegen!

Gelukkig heb ik ook nog een paar na gym lessen met de mama’s van de zwangerschapsgym. Je leert goede oefeningen om alles weer een beetje strak te krijgen en ondertussen kun je lekker babbelen en ervaringen uitwisselen met de mama’s. Echt een aanrader die gym.

Het is, zolang het nog een beetje mooi weer is, ook lekker om te gaan wandelen. Hondje mee, baby in de draagzak en lekker het bos in!

babyvet momambition

Die verrekte voorraad

Het liefste verwijder ik alle verleidingen uit huis, pats boem weg met die ongezonde meuk. Maar dat is dan wel weer een beetje zonde van het geld. Dus ik ga me best doen om die plank in kast zo veel mogelijk te mijden.

Gezond eten en meer bewegen, ik ga ervoor! Misschien deel ik dit wel met jullie als een dikke stok achter de deur;)

Hoe hebben jullie je achtergebleven babyvet weg gekregen? 

Melissa van 't Slot

Melissa | Vrouw van Bas | Mama van Bram | Hondje Kayla | Katten Amos, Kyra & Micky | Tuinieren | Creatief | Koken | Films & Series Fanaat | Chronisch ziek