Hanneke Koper, riep vanaf haar vierde levensjaar “Later als ik groot ben wil ik verpleegkundige worden!”. Inmiddels is zij 37 jaar, moeder van 2 kids en blogger. Is het haar gelukt?

Op je vierde al de droom hebben om verpleegkundige te worden kwam niet zomaar, Hanneke’s moeder kwam terecht in het ziekenhuis en vervolgens werd ook haar oma opgenomen. Ja, ze wist het zeker. Ik word later een zuster in het ziekenhuis. Dit wilde ze echt!

Later als ik groot ben wil ik verpleegkundige worden

En ja hoor, het is haar gelukt! Ze heeft haar droom waargemaakt en werkt op dit moment als verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis. Om haar droom waar te kunnen maken is ze vanaf de MAVO naar de HAVO gegaan omdat ze op dat moment nog maar 15 jaar was en te jong was om de opleiding in het ziekenhuis te gaan doen. Na de HAVO is ze begonnen met solliciteren in een ziekenhuis, ze werd helaas niet aangenomen en dat was voor haar best wel even slikken. Maar niets stond haar droom in de weg en daarom is zij samen met vriendin begonnen aan de HBO-studie Verpleegkundige, die zij uiteindelijk met succes heeft afgerond.

Hanneke is gelukkig met haar werk als verpleegkundige maar niet met alle aspecten van het vak. De onregelmatigheid is ontzettend slopen en dat heeft haar een paar jaar geleden doen besluiten om als oproepkracht aan het werk te gaan in plaats van met een vast rooster op de afdeling. Nu kan zij meer invloed uit oefenen op haar rooster waardoor werk en gezin beter te combineren valt.

Lichamelijk is het vak ook erg zwaar. Door haar chronische ziekte kan zij een dag werken waarna zij een dag moet bijkomen. Dit is een groot nadeel. De hele dagen mensen ondersteunen, in en uit bed helpenen draaien in bed is voor haar vreselijk zwaar geworden. Toch is zij in hart en nieren een verpleegkundige en haalt ze ontzettend veel voldoening uit haar werk. Als ze opnieuw zou moeten kiezen, wetend wat ze nu weet, dan zou ze waarschijnlijk hebben gekozen voor lerares in het basisonderwijs. Dit was altijd haar tweede keuze en gezien de nadelen van de verpleging denk zij soms ook dat zij dit misschien beter had kunnen kiezen.


Weet jij nog wat jij vroeger wilde worden? Misschien een ballerina? of een kinderarts? Misschien wilde je wel met dieren werken? Als kind had je in elk geval vast een bepaalde droom, maar is deze beroepsdroom ook uitgekomen? Ben jij geworden wie je wilde worden of ben je een totaal andere kant opgegaan? “Later als ik groot ben wil ik” is een terugkerend item op Momambition.nl omdat ik het interessant vind om te zien wat voor beroepen mama’s vroeger voor ogen hadden en of zij deze droom ook hebben verwezenlijkt.

Zo zie je dus eigenlijk maar dat je nooit te oud bent om te leren! Lijkt het je leuk om mee toen doen aan deze rubriek? Stuur dan een mail naar: Info@momambition.nl

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 27 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme