Zo maak je de lekkerste Kinder Bueno Cheesecake

Heb je niets te doen met dit sombere weer? Vandaag deel ik een lekker receptje om met de kids te maken: een Kinder Bueno cheesecake! Superlekker en niet al te zoet wat je van een taart verwacht. Succes gegarandeerd, want wie houdt er nou niet van Kinder Bueno?!

Kinder Bueno Cheesecake

Ingrediënten voor de Kinder Bueno cheesecake

300 gram chocolate chip cookies, 80 gram ongezouten roomboter, 250 ml slagroom, 250 gram mascarpone, 250 gram volle kwark, 100 gram lichte basterdsuiker, 5 x een duoverpaking Kinder Bueno en een springvorm van 24 cm.

Dit vind je misschien ook wel lekker om te maken: Arretjes Cake!

Zo maak je de Kinder Bueno cheesecake:

  • Bodem van springvorm bekleden met bakpapier, en randen invetten.
  • Cookies verkruimelen in een foodprocessor of er op slaan met een deegroller.
  • De roomboter smelten in een pannetje en de koekkruimels toevoegen. Goed erdoorheen roeren.
  • Stort het in de springvorm en druk het goed aan met een lepel. Zet daarna de springvorm in de koelkast.
  • Voor de vulling, klop je de slagroom in een schone kom ( Tip: gebruik een mixer! Ik dacht stoer te zijn door te kloppen maar dat duurde eeuwen! )
  • In een andere kom doe je de mascarpone,  kwark en suiker. Goed roeren tot een romig geheel
  • De slagroom erbij en voorzichtig er doorheen roeren tot het een luchtig mengsel is.
  • Smelt 4 KinderBueno’s op au bain marie wijze,  en prak het met een vork tot een papje, voeg het vervolgens toe aan de vulling.
  • Vulling in de springvorm storten en min 4 uur in de koelkast laten opstijven. Afdekken met aluminium folie.

Met deze taart kunnen de kinderen goed meehelpen aangezien er niet echt gebakken wordt. Na ongeveer 4 uur kun je de taart versieren met de laatste Kinder Bueno. Eet smakelijk! Heb jij deze taart gemaakt? Laat dan even aan ons weten hoe de Kinder Bueno Cheesecake is bevallen! Hier was hij in elk geval een groot succes!

4 thoughts on “Zo maak je de lekkerste Kinder Bueno Cheesecake

Laat een reactie achter bij ReshmaReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.