Hongerige baby’s, ja ze bestaan. Natuurlijk moeten baby’s goed drinken maar die van mij dronk wel erg veel.

Flesvoeding.

Bij Emma ben ik meteen gestart met flesvoeding. Dit omdat ik geen prettige ervaringen had met borstvoeding. Iets met een borstontsteking, te weinig voeding en hongerige baby’s.

De eerste week.

De eerste week zijn wij begonnen met de voeding van de Kruidvat. Uit een test van in geloof van de consumentenbond, correct me if i’m wrong kwam de voeding net zo goed uit de test als die van de Nutrilon. Het scheelde de helft van het geld dus proberen kon geen kwaad. Na een week zijn wij toch gestopt met deze voeding. Ik was bijna om het uur/ 1,5 uur aan het voeden. Niet fijn voor Emma maar ook zeer uitputtend voor mij.

Over naar de Nutrilon.

Hierna zijn wij overgegaan op de Nutrilon standaard 1 op advies van de verloskundige en kraamzorg. Beide partijen dachten dat de Nutrilon toch beter voedend zou zijn. Dit hebben we dus maar gedaan.

Geschiedenis van mijn andere kindjes.

Mijn andere kindjes hebben beide Nutrilon Forte gehad, na een tijdje zijn we daar bij beide in ieder geval mee begonnen. Bij de oudste op advies van het consultatiebureau. Bij de 2e uit moedergevoel. Nou kreeg ik daar toch een potje commentaar op bij het consultatiebureau. Dat mocht ik toch niet zomaar doen. Ik vond toen dat ik al wel genoeg ervaring had met een hongerige baby en het commentaar ging dan ook het ene oor in en het andere oor uit.

Iets meer tijd tussen voedingen.

Eenmaal overgestapt op de Nutrilon standaard 1 zat er iets meer tijd tussen de voedingen. Wel 2 a 2,5 uur nu. Maar af en toe ook gewoon weer om het uur. Reken maar uit.. Veel te veel flessen, veel verdriet/honger en een uitgeputte baby en mama.

Weer een andere voeding.

Toen Emma ongeveer 3 weken was zijn we dan toch overgestapt op de Nutrilon Forte. Waarom? Omdat zowel ik als Mark dit erg goed herkenden uit ervaring met onze andere kindjes dat we het gewoon zielig vonden en ons gevoel gevolgd zijn en daardoor dus ‘gewoon’ weer naar de Forte voedingen zijn gegaan. Eerder stond er ook nog echt op de verpakking voeding voor hongerige baby’s. Dit staat er nu niet meer op. Na het eerste flesje Nutrilon Forte had ik gewoon al meer rust. Een rustigere baby die heerlijk verzadigd in slaap viel en daarna na 3,5 uur wakker werd voor de volgende voeding.

Wat doet voeding voor hongerige baby’s?

Voeding voor hongerige baby’s bevat niet meer energie of calorieën. Het zorgt er voor dat je baby een verzadigd gevoel krijgt en de eetlust iets gedempt word, dit komt door en andere verhouding aan melkeiwitten ten opzichten van een standaard voeding. Er zijn melkeiwitten in caseïne vorm en wei-eiwit vorm, door wat meer caseïne aan de voeding toe te voegen ontstaat er een ander stremsel in het maagje van je baby. Dit zorgt er voor dat je baby langer een verzadigd gevoel heeft.

hongerige baby
Heerlijk verzadigd

Welke voeding gebruik(te) jij voor je baby?

Volg je mij al op Facebook? Zo mis je geen artikel meer!

Gast

Soms krijgen wij aanvragen binnen van lezers om een hun verhaal kwijt te kunnen, deze hebben wij om het herkenbaar te houden onder Gastredactie geplaatst.