Home MOMPersoonlijk Hoogzwanger aan een studie beginnen?

Hoogzwanger aan een studie beginnen?

by Cassandra 25 januari 2016 23 comments
Hoogzwanger aan een studie beginnen?

Hoogzwanger aan een studie beginnen? Mag dat? Kan dat? Wordt je dan niet afgewezen? In september 2014 begon ik hoogzwanger aan mijn studie tot managementassistente. Niet wetend dat ik in plaats van halverwege november, al begin oktober zou bevallen van mijn dochter…

Je bent jong en je wilt wat, iets met ambities enzo. Ik kwam er tijdens mijn versnelde studie tot secretaresse achter dat ik zwanger was. Een beetje gepland, en een beetje ongepland. Ik snap dat dit vaag klinkt, maar om het even uit te leggen.. Na langdurig proberen zwanger te worden en heel wat miskramen en nare dingen aan mijn lijf hadden we eigenlijk even een pauze ingelast en had ik mijzelf voorgenomen om de toelatingstest voor het HBO te gaan doen, om vervolgens de studie HRM te gaan volgen. De afspraak voor de test stond nog maar net gepland of BAM! ik was zwanger.. Natuurlijk waren wij dolgelukkig met dit nieuws en de studie waar ik nog mee bezig was kon ik makkelijk afronden. Zo gezegd, zo gedaan en met een dikke toeter nam ik mijn diploma in ontvangst. En nu?

Hoogzwanger solliciteren

Hoogzwanger solliciteren heeft natuurlijk helemaal geen nut. Niemand zit te wachten op een dame die als ze net ingewerkt is, op verlof gaat. Dus dan ga je nadenken. Wat ga ik doen? HBO is geen optie met een kleintje. Een vierjarige studie zag ik gewoon niet te combineren met een baby, dus ik melde mij aan voor de versnelde opleiding tot managementassistente. Een prima doorstroom voor een secretaresse. Het intake gesprek verliep eigenlijk heel erg soepel en de juffrouw durfde niet te vragen of ik zwanger was ondanks dat het overduidelijk te zien was. Ik was goed voorbereid op het gesprek en heb zelfs het één en ander aan research gedaan om te kijken of ze mij als zwangere ook zouden mogen weigeren. De dame waar ik het intake gesprek mee voerde vroeg hoe ik het allemaal in gedachten had met verlof etc. en ik vertelde haar in elk geval tot na de herfstvakantie naar school te gaan om zo de eerste examens alvast te maken, hierna op verlof te gaan en z.s.m. weer aanwezig te zijn na de bevalling. We hadden al een beetje rondgekeken voor een gastouder of kinderdagverblijf dus ook die vragen kon ik haar beantwoorden. Ze zag dat ik alles goed had voorbereid en voorzag geen problemen met mijn positieve instelling. Ik werd aangenomen.

Hoogzwanger aan een studie beginnen

Hoogzwanger aan een studie beginnen ,hoogzwanger aan een studie beginnen

Ik begon in september en ben eigenlijk meteen al begonnen met vooruit werken. Iets waar ik mijzelf achteraf echt ontzettend dankbaar voor ben, want daardoor heb ik mijn studie alsnog kunnen halen. Eind september kwam ik terecht in het ziekenhuis. Ik had veel pijn, was ontzettend ziek en voelde mijn dochter niet meer. Aan de CTG scan was niets te vinden, dus ik mocht weer naar huis. Een week na mijn babyshower lag ik in het ziekenhuis, 6 weken te vroeg kwam mijn dochter ter wereld en dit bracht enorm veel stress met zich mee. Ondanks dat, heb ik mijn lerares altijd op de hoogte gehouden. Ik ben namelijk van mening dat communicatie de sleutel tot succes is en dat was het uiteindelijk ook. De dag dat ik in het ziekenhuis terecht kwam heb ik haar meteen gemaild en ook de dag na de geboorte van onze dochter. Tijdens de ziekenhuis periode op de Neonatologie heb ik haar om de zoveel dagen een update geschreven met de stand van zaken en ik heb zelfs mijn examens gedaan en behaald na de herfstvakantie. We waren nog niet zo heel erg lang thuis met onze dochter of de problemen begonnen, ze viel af en huilde zo’n 18 uur per dag. Ze werd weer opgenomen en ik hield weer mijn lerares op de hoogte. We kwamen thuis, en een paar dagen later werd onze dochter opnieuw opgenomen ivm gewichtsverlies. Het was een slopende tijd en ik heb dus ook geen enkele les gevolgd. Ik was ontzettend bang om mijn studie niet te halen en menig mens vroeg mij waarom ik niet stopte?

Alles is mogelijk

Ik wil mijn dochter laten zien dat alles mogelijk is, als je maar doorzet en dat is de reden waarom ik nooit ben gestopt met mijn studie. Het was zwaar, absoluut! En de tweede periode heb ik ook geen enkele les bijgewoond en tijdens de examens na deze periode zat ik ook te zwetend als een otter. Maar ik heb ze gehaald, dus ik mocht op stage. Ik koos ervoor om bij mijn ouders in het noorden mijn stage te voltrekken en mijn dochter was dan overdag daar. Ik maakte 24 uur per week ipv 36 uur, dit had ik afgestemd met mijn lerares en dat was goed te combineren, ik zou ipv juli mijn diploma eind september in ontvangst mogen nemen en dat vond ik helemaal prima. Het heen en weer reizen tussen het Oosten en het Noorden was moeilijk, pittig en soms echt niet leuk. Het brak mijn hart om mijn man zo veel te moeten missen, maar ik kon aftellen. Uiteindelijk nam ik op 24 september 2015 mijn diploma met ontzettend veel trots in ontvangst. Ik heb het toch maar even geflikt en hoop hierin een voorbeeld te kunnen zijn voor mijn dochter. Nil Volentibus Arduum oftewel: Niets is moeilijk, voor hen die echt willen! Dus jaag je dromen na!

Liefs

hoogzwanger aan een studie beginnen. hoogzwanger aan een studie beginnen

23 comments

Jessica 25 januari 2016 - 06:48

Wauw wat een inspirerend verhaal!
Wat zullen jullie het zwaar gehad hebben!
Ik heb een dochtertje van 10 maanden en ben bezig met de verkorte opleiding tot doktersassistente. Ik vind het pittig om, na een dag school of stage of gewoon een dag, nog gemotiveerd huiswerk te maken. Ik moet mezelf echt naar de boeken slepen soms. Maar het is voor een goed doel!
Je bent een inspiratie!

Reply
Cassandra 25 januari 2016 - 12:44

Wat lief je bericht! Dankjewel!
Het is absoluut voor een goed doel, doorgaan hoor!
Je kan het! echt! Liefs

Reply
Volgmama 25 januari 2016 - 07:49

Een supermama dat ben je!

Reply
Melissa 25 januari 2016 - 08:01

Wat een topper respect! Zit in het zelfde schuitje alleen is mijn kind 7. Ben altijd naar school gegaan vorige jaar me niv 3 diploma in ontvangst genomen. Secretaresse ook.

Hoe kan ik zo een versnelde opleiding doen of meer info over vinden?

Reply
Cassandra 25 januari 2016 - 08:04

De versnelde Secretaresse opleiding heb ik in 1 jaar gedaan. Daarna ben ik in het vierde jaar van niveau 4 ingestroomd. Voor info kun je het beste even contact opnemen met de scholen in jou buurt, ik weet namelijk niet of iedere school her aanbied. Zelf heb ik de opleiding in Hengelo gevolgd. Heel veel succes! Liefs

Reply
Jodi - liefthuis 25 januari 2016 - 10:24

Jeetje wat een heftige tijd en jeetje wat knap dat je het gehaald hebt. Echt iets om super trots op te zijn. Een studie met een kind is al niet niks, laat staan als je kleine niet helemaal een vlekkeloze start hebt. Knap gedaan.

Reply
Channa 25 januari 2016 - 13:21

Respect! Klinkt heftig en heel zwaar. Petje af dat jij dat gewoon geflikt hebt!

Reply
Nicole 25 januari 2016 - 13:50

Wat supergoed zeg!! Heel knap van je!!

Reply
Lindsay 25 januari 2016 - 13:56

Wow! Super. Momenteel volg ik een 4 jarige hbo studie tot verpleegkundige. Ik ben zwanger geworden in het eerste jaar van mijn opleiding en bevallen in de zomervakantie. Ik heb me opleiding verhuisd, ben dichter bij me ouders gaan wonen die nu op hem passen. Ik volg het normale traject, doe alle lessen mee, en loop stage. Ik wil alles doen om me diploma te halen en zo het beste voorbeeld te geven en hem een goede toekomst te geven!

Heel veel succes met je dochter.

Reply
Bregje 25 januari 2016 - 15:04

Studeren met een kleintje is pittig, weet ik uit ervaring, maar jouw situatue was nog een stuj pittiger. Heel knap van je topper! X

Reply
Reshma 25 januari 2016 - 18:28

Een studie volgen met een kleinte is pittig, maar zeker niet onmogelijk! Succes

Reply
Cassandra 25 januari 2016 - 18:47

Succes? Waarmee precies? Ik heb mijn studie al volbracht….

Reply
Vlijtig Liesje 26 januari 2016 - 10:24

Stoer van je zeg! Goed dat je het toch maar gedaan hebt!

Reply
Jennifer 30 mei 2016 - 11:44

Wauw, wat een moeilijke beslissing inderdaad om hoogzwanger nog te beginnen met een opleiding, maar wat onwijs knap dat je het zo snel hebt afgerond terwijl je ook nog met de vroeggeboorte van Leia te dealen had. Heel knap!

Reply
Merel 30 mei 2016 - 14:47

Wow!
Ik heb ook gestudeerd na de geboorte van onze oudste, maar die was gewoon gezond en al anderhalf toen ik begon. Echt heel knap dat je het gewoon geflikt hebt, daar mag je zeker trots op zijn!

Reply
Nicole Orriëns 31 mei 2017 - 09:12

I k vind het knap gedaan! En een mooi voorbeeld van hoe ver je kunt komen met wilskracht en doorzettingsvermogen! Echt een hele goede prestatie. En ik kan me voorstellen dat het ook fijn was om naast de zorgen die studie te hebben. Ook voor het evenwicht.

Reply
Pink it 31 mei 2017 - 09:18

Echt knap en respect! Natuurlijk is alles mogelijk, maar soms moet je er wel erg hard voor knokken x

Reply
MamaPlaneet 31 mei 2017 - 19:55

Petje af voor jou en je partner. Ik ben blij dat ik mij studies ervoor heb gedaan. Werk en gezin combineren is al pittig genoeg., laat staan in een situatie als die van jullie. Respect!

Reply
Claudia Struijck 31 mei 2017 - 20:04

Wauw wat een doorzettingsvermogen heb jij. RESPECT! Super goed dat je dit gedaan hebt!

Reply
Mieke van der Sande 31 mei 2017 - 20:23

powerrrr mommy! goed van je hoor. lijkt me pittig!

Reply
Maaike 31 mei 2017 - 21:53

Knap hoor hoe dit je gelukt is! Ik vond zwanger zijn en een baby hebben al staan, laat staan een te vroeg geboren baby en een studie. Ik doe het je niet na!

Reply
Lonneke Rempt 1 juni 2017 - 09:27

Wat goed dat je toch hebt doorgezet. Ik vind het ook een goed voorbeeld om aan je kind (ook de mijne) mee te geven door niet op te geven en je 100% in te zetten dat je het lukt.

Reply
Natalie (@latanie) 2 juni 2017 - 22:48

Amai dit lijkt me geen voor de hand liggen combinatie, chapeau dat je dit aankon!

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.