Home Recepten Petra | Hemelse hutspot, het ideale herfstvoer

Petra | Hemelse hutspot, het ideale herfstvoer

by Cassandra 31 oktober 2016 4 comments

Hemelse hutspot. De blaadjes vallen van de bomen, de temperatuur gaat dalen…. kortom….. tijd voor stamppot! Rond deze tijd gaat Petra altijd vol goede moed de supermarkt in, in de hoop dat de winterpeen weer te koop is. Want van alle stamppotten heeft ze het liefste hutspot. Wat fijn is dat de runderriblappen in de aanbieding waren, aangezien ze zeker 2 kilo nodig heeft voor 6 mensen. Kijken jullie mee naar haar recept voor de hemelse hutspot?

Hemelse Hutspot, het ideale herfstvoer

Benodigdheden: (voor 6 personen)

2 kilo runderriblappen, 2 zakken peen en uien van 1 kilo, 2 kleine zakken uien, 2 zakjes hutspot kruiden van stegeman, klontje boter, aardappels. Voor een lekkere jus kan je de stamppot jus van knorr nemen.

Hemelse hutspot

Werkwijze

  • Snij het vlees in blokjes van ongeveer 3 a 4 cm.
  • Laat wat boter smelten in een grote kookpan of braadpan en doe het vlees erin.
  • Bak het vlees rondom gaar en voeg de 2 zakjes hutspot kruiden erbij. Natuurlijk even doorroeren.

Hemelse hutspot

  • Vervolgens kunnen de zakjes met peen en uien erin. Het lijkt heel veel maar het slinkt vrij snel.
  • Dan kook je ongeveer 2 liter water in de waterkoker en voeg het bij de peen en uien in de pan. Wanneer je het water echt ziet in de pan, heb je genoeg.
  • Deksel erop en laat het zachtjes staan voor ongeveer 3 uur.
  • Ondertussen ga je de aardappels schillen. Zorg ervoor dat je een goed mesje hebt! De hoeveelheid aardappels is altijd even afwachten. Ik schil nu 3 kilo zodat ik zeker weet dat ik genoeg heb. Spoel de aardappels even af en vul de aardappelpan met water. Wacht nog even met het fornuis aan doen. Nog maar een paar stappen verwijderd van de hemelse hutspot…

Hemelse hutspot

  • Zet het gas aan van de aardappels als de hutspot nog iets minder dan een uur moet garen. Vergeet geen zout bij de aardappels te doen.
  • Pak een klein pannetjen voor de stamppot jus en maak die aan.
  • Als de hutspot gaar is, kan je eerst de aardappels afgieten en even laten droogkoken. Dan de hutspot in een vergiet en goed laten uitlekken.
  • Steeds een schep van de hutspot in de pan bij de aardappels doen en mix het goed door elkaar met een mixer. Zelf kijk je hoeveel hutspot je in de pan wil doen. Blijf mixen tot het een een compleet geheel is. Let wel op dat je er geen pap van maakt.

Hemelse hutspot

 

Dan is je hemelse hutspot klaar en kan iedereen aan tafel! Hebben jullie de stamppotten ook zo gemist de afgelopen maanden? Ik in ieder geval wel haha. Geniet ervan en tot de volgende keer met een nieuw recept. EET SMAKELIJK. 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

4 comments

Jonna@Burgertrutjes 31 oktober 2016 at 18:43

Ik houd van hutspot! Lekker receptje dit, ik maak het zonder zakjes 🙂

Reply
Petra van der Poll 6 november 2016 at 10:41

Er zijn van die momenten dat ik zakjes gebruik. Gewoon omdat ik ze heerlijk vind haha. Wat doe jij er in ipv de zakjes?

Reply
jodi - liefthuis 31 oktober 2016 at 20:27

oooh lekker, dit ga ik opslaan

Reply
Petra van der Poll 6 november 2016 at 10:41

Heb je weleens hutspot gemaakt? Deze is iig super makkelijk.

Reply

Geef een reactie