Groene Maandag Recept : Quinoasalade met gele biet en avocado

Naar aanleiding van de Groene Maandag campagne waar ik jullie vorige week over vertelde leek het mij wel leuk om de recepten die ik daarvoor heb gemaakt met jullie te delen. Deze week start ik met de Quinoasalade met gele biet en avocado :

Quinoasalade met gele biet en avocado

Dit heerlijke quinoasalade recept is glutenvrij, vegetarisch en klaar binnen 30-35 minuten. Wanneer je het gerecht af hebt, dien je deze binnen 5 dagen op te eten,.

Benodigdheden Quinoasalade voor 4 personen:

4 gele bieten, 2 rode uien, 335 gram quinoa, 4 theelepels komijnpoeder, 4 theelepels paprikapoeder, 2 avocado’s, 125 gram feta, 120 gram Veldsla-rucola melange, 700 ml groentebouillon, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels extra vierge olijfolie, en 4 theelepels zwarte balsamicoazijn

quinoasalade, groene maandag hellofresh

Bereiden:

Bereid de bouillon voor de quinoa. Kook 250 ml per persoon in een pan met deksel voor de gele biet. Schil ondertussen de biet en snijd deze in blokjes van een halve centimeter. Kook de biet, afgedekt, in 12-15 minuten in de pan met deksel beetgaar. Giet daarna af.

Fruiten

Snipper de rode en verhit de helft van de olijfolie in een andere pan met deksel en dan ongeveer driekwart van de rode uit in 2 minuten op laag vuur.

Quinoa koken

Voeg de quinoa, komijnpoeder en paprikapoeder toe en pak al roerende 30 seconden. Voeg vervolgens de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, in 12-15 minuten. Giet het af en toer de quinoakorrels los met een vork.

Snijd en kruimel

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Lepel het vervolgens uit de schil.

Samenvoegen

Verkruimel de feta. Meng in een saladekom de rode ui, biet, quinoa, avocado, de helft van de feta en de veldsla-rucolamelange met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng het op smaak met peper en zout

Serveren

Verdeel de quinoasalade over de borden en garneer met de overige feta. Naar eigen smaak kun je het nog extra garneren met de extra vierge olijfolie.

Buon appetite

Omdat de Quinoasalade een erg calorierijk gerecht is. Kun je er ook voor kiezen om iets minder quinoa toe te voegen of ga dan voor een kwart avocado per persoon in plaats van een halve per persoon.

Het volgende groene maandag recept vind je hier volgende week donderdag om 16.00 uur

Heb jij nog een lekker recept voor de groene maandag campagne?

17 thoughts on “Groene Maandag Recept : Quinoasalade met gele biet en avocado

Laat een reactie achter bij CassandraReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.