Gemarineerde saté | Recept

Door Petra – De zomer komt er aan, dus dat word natuurlijk strand, zonnen, zwemmen en relaxen. Door de hitte weinig zin om wat te doen, maar je moet toch eten. Dus wat gaan we dan maken? Bbq-en is een optie, maar om dat iedere dag te doen, is ook niks en voor veel mensen is het wat lastiger omdat ze geen achtertuin hebben. Om het dan nog steeds makkelijk te houden, gaan we voor gemarineerde saté met ijsbergsla en stokbrood en kruidenboter als side-dish.

Ik maak de Gemarineerde saté meestal van varkensfricandeau. Gebruik je liever kip dan kan dat natuurlijk ook. Koop zowiezo een kilo als je met z’n vieren ben. Maak een marinade wat geschikt is voor fricandeau, maar ook voor de kipfilet.

gemarineerde saté
Ingrediënten voor gemarineerde saté :

– 1 kg varkensfricandeau of kipfilet, oestersaus, ketjap, knoflookpoeder, chilisaus, zakje ijsbergsla, 2 kiwi’s, 1 mango, stokbrood, kruidenboter, wokolie en pindasaus.

gemarineerde saté

Zo maak je de Gemarineerde saté:
  • Snij het vlees in blokjes, niet te groot, anders word het niet goed gaar.
  • Doe het in een kom en marineer het vlees met een mengeling van oestersaus, ketjap, chilisaus en knoflook. Laat het zeker een uur marineren in de koeling. Wel de kom afdekken voordat hij in de koelkast gaat.
  • Ondertussen doe je de satéstokjes in een bakje met water. Daardoor zullen de stokjes geen vlam vatten maar ook versplinteren de stokjes minder.
  • Pak een andere kom voor de ijsbergsla. De sla is al schoon, dus dat kan zo de kom in. Schil de kiwi en de mango en snij ze in stukjes. Zorg er wel voor dat het fruit al rijp is om te eten. En doe ze bij de sla, even husselen en klaar ben je. Tot die tijd zet je dit ook in de koelkast.
  • Haal het vlees uit de koelkast, zodat je het aan de stokjes kunt rijgen. Niet teveel vlees op een stokje doen, 4 stukjes is genoeg.
  • Pak je grillapparaat erbij en smeer de plaat in met wokolie en laat het even warm worden. Leg de saté er op, en laat het garen.
  • Nu heb je nog even de tijd om stokbrood te snijden en de pindasaus te warmen. Neem een kant en klare pot, scheelt ook weer tijd.
  • Als de saté gaar is, kun je ze op een bord leggen en kan de pindasaus eroverheen. Ook lekker met gedroogde, gebakken uitjes.
  • Zet de kom met sla op tafel, en een andere bak met het stokbrood en kruidenboter.

gemarineerde saté

Wat vonden jullie van dit gerecht? Laat het me weten in een reactie! Eetsmakelijk :-D

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.