Home LifestyleHealth & FoodRecepten Recept | Franse uiensoep

Recept | Franse uiensoep

by Cassandra 18 mei 2016 0 comment
Recept | Franse uiensoep

Door Petra – Ik was nooit echt een fan van groenten, en al zeker niet van uien. Op dit moment heb ik een ui leren waarderen, en ik pas het steeds vaker toe in gerechten. Vandaag daarom een lekker Franse uiensoep recept 

Uien zijn ontzetend goed voor je, niet alleen vanwege de vitamines, maar ook omdat ze een geneeskrachtige werking hebben! Zoals: goed voor de verkoudenheid. Me moeder lag altijd een gesneden ui onder me kussen. T ruikt vies in je kamer, maar je bent wel van die verstopte neus af. Ook is een ui goed tegen ontstekingen, en voor het bindweefsel bij de gewrichten, je hart en bloedvaten maar ook voor bacteriële infecties. Dus buiten het feit dat je gaat huilen als je ze snijd, heeft het eten van een ui (vooral rauwe) veel voordelen! Vandaar dat ik nu een heerlijke Franse uiensoep heb opgeschreven (getypt).

Benodigdheden Franse uiensoep :

5 middelgrote uien, 2,5 liter water, runderbouillonblokjes, suiker, zout, peper, patent bloem, afgebakken stokbrood, geraspte kaas (belegen), boter.

Franse uiensoep

bereidingswijze

– Zet een pan water op met ongeveer 2,5 liter water, en doe daar de runderbouillon in ( hoeverloze blokjes je nodig heb, ligt aan de hoeveelheid water en welk merk blokjes, kijk dus op de verpakking ).

– Pak een snijplank en gebruik die om de uien te snijden. Eerst pellen, daarna halveren en dan nog in halve ringetjes snijden.

– Verwarm de oven voor op 180 graden.

– Doe een flinke klont roomboter in een andere kookpan en laat het zachtjes smelten (zet het vuur laag).

– Als de boter gesmolten en goudbruin is, dan doe je de uien erbij.

– Beetje zout, peper en een flinke eeetlepel suiker bij de uien.

– Voordat de bouillon erbij gaat, doe je nog een flinke eetlepel bloem in de pan. Even goed roeren zodat de bloem gemixt word bij de uien.

– Nu kan de bouillon erbij. Weer even roeren, en dan de uiensoep voor ongeveer een kwartiertje op laag vuur laten staan.

– Snij het stokbrood, en leg ze in een ovenschaal. Een beetje geraspte kaas erover, en dan kunnen ze voor 10 a 15 minuten de oven in.

– Na een kwartier is de soep klaar en het stokbrood ook. Iedereen aan tafel!

Wil je dit gerecht ook proberen? Laat me even weten wat je er van vind! Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.