Home MOM Favoriete momenten als moeder

Favoriete momenten als moeder

by Cassandra 2 september 2016 8 comments
Favoriete momenten als moeder

Krijg je wel eens die vraag; wat vind je nou ECHT leuk aan moeder zijn?! Ik krijg hem regelmatig, maar een vast antwoord heb ik eigenlijk nooit. Zo’n vraag komt altijd ineens out of the blue en ondanks dat ik miljoenen favoriete momenten als moeder kan bedenken, val ik toch meestal stil.. herkenbaar?!

Het leek mij daarom wel leuk om eens goed na te denken over al deze favoriete momenten als moeder en daarom heb ik een mooi lijstje samengesteld. Ik ben ontzettend benieuwd of je jezelf hier ook in kunt herkennen.

Mijn favoriete momenten als moeder zijn:

 • Haar zien lachen, vooral schaterlachen met die blauwe pretoogjes erbij.
 • Wanneer ik ‘s ochtends op haar kamertje kom, ze haar handen naar me uitstrekt en ze me Mammie noemt.
 • Dat ze me MAMMIE noemt.
 • De kusjes die ze aan de diertjes in Pokemon Go geeft, smelt!
 • Samen in bad gaan, wat een waterpret hebben we altijd samen.
 • Hoe blij ze is als ik thuis kom na een lange dag op kantoor.
 • Hoe ze me nodig heeft wanneer ze ziek is.
 • Samen Netflixen op de bank met een dekentje.
 • Hoe ze uuuuuren kan spelen met haar Duplo.
 • Hoe ze om ‘Piepie” roept en daar haar kleine giraffe knuffeltje mee bedoelt.
 • Dat ze helemaal wild wordt wanneer ze diertjes en dan vooral hondjes ziet.
 • Die boevenkop die ze kan trekken wanneer ze op het punt staat om iets uit te vreten.
 • ‘ s Ochtends wakker worden van haar geklets en zang.
 • Haar eigen geur die ze bij zich draagt, ik kan er niet zonder..
 • Hoe lief en beschermend mijn man is als het om zijn meisje gaat.
 • Hoe erg ze op hem, maar ook op mij lijkt. Al onze genen op de perfecte manier gecombineerd!
 • Hoe ze altijd om Papa! roept als ik aan de telefoon zit, met wie dan ook. #papaskindje
 • Haar trotse blik wanneer haar iets weer is gelukt.
 • Hoe gefrustreerd ze gaat stampvoeten als iets niet wil lukken.
 • Hoe ze toch altijd al dat eten naar binnen weet te proppen, mevrouw de bouwvakker.
 • Haar eigen manier van dansen, zo heerlijk om naar te kijken.
 • Alle foto’s en filmpjes die ik toegestuurd krijg van mijn man als ik moet werken en hun een dag samen zijn.
 • Wanneer ik weer nieuwe kleding voor d’r mag shoppen.
 • Hoe ze mijn hoed, zonnebril en tas (allemaal veel te groot) draagt als een echte diva.
 • Dat ze altijd mijn schoenen probeert aan te trekken en ermee gaat lopen.
 • Samen hand in hand lopen, ik bedoel kijk die kleine schattige vingertjes nou.
 • Wanneer ze me Mammie of Mama noemt. Oké die had ik al gezegd, maar het blijft té bijzonder!
 • Alle knuffels en dikke zoenen die ik van d’r krijg.
 • De mooie kunstwerkjes die ze maakt op het kindercentrum
 • Hoeveel ik van d’r houd, hoeveel mijn man van d’r houd en hoe mooi het is dat zij ons allebei van de 1ste plek heeft verstoten. Het is oké dat ik niet meer op de 1ste plek sta als vrouw in manlief zijn leven, ik weet dan het andersom net zo geld.
 • Haar zien opgroeien en ontwikkelen tot haar eigen persoontje.
 • Hoe ze altijd op ons vertrouwt, zelfs wanneer we fouten maken.
 • Dat de liefde die ik voor haar voel niet te beschrijven is en dat ik verander in één of ander monster wanneer iemand kwaad over d’r spreekt.
 • Hoe makkelijk ze eigenlijk is.
 • Weer ongegeneerd kunnen spelen met Duplo, barbies en knuffels..
 • Samen liedjes zingen en dansen.
 • Hoe ik elke dag weer een beetje bijleer en een verbeterde versie van mezelf wordt door haar.

En natuurlijk zijn er nog wel veel meer favoriete momenten, dus wie weet dat ik dit lijstje ooit eens aanvul, of er gewoon nog één type.

Wat zijn jouw favoriete momenten als moeder?

8 comments

Roxanne 2 september 2016 - 07:40

Mijn kleine man is net 1 geworden dus hij kan nog niet alles op jouw lijstje en toch zijn zoveel dingen erg herkenbaar. Als hij bij mijn ouders is (die passen op) en ik ga hem halen, heb ik al kriebels in mijn buik als ik de straat in loop. Als ik binnen kom, laat hij alles uit zijn handen vallen en dan kruipt hij zo snel hij kan naar me toe en vliegt in mijn armen. Mijn absolute favoriet!

Reply
Cassandra 2 september 2016 - 08:09

Oh zo heerlijk is dat he?!

Reply
MetMirjam m 2 september 2016 - 09:20

Heel herkenbaar! Ik schreef ook al een keer over mijn genietmomenten als mama :). Fiene noemt me de laatste tijd ook vaak mammie – zo lief! Dan legt ze haar handjes in mijn nek, geeft me een knuffel en zegt ze ‘ooh mammie’ ❤

Reply
cynthia 2 september 2016 - 10:39

dat vind ik nou zo mooi aan jou jij kunt alles zo goed omschrijven zoals ik dat niet kan uitleggen maar ik begrijp en voel al die dingen net zo … ik mis onze momenten samen zo erg dat het pijn doet ook al ben je nu 27 jaar en een volwassen zelfstandige sterke vrouw , ik wil nog steeds avonden met je kletsen onderuit op de bank met een dekentje samen schaterlachen knuffelen en tegen je aankruipen … <3
geniet lekker van Leia voor je het weet woont ze op zichzelf en heeft ze haar eigen gezinnetje en word ze opgeslokt door haar werk en de razende drukte van het leven.

Reply
Vlijtig Liesje 2 september 2016 - 10:56

Als ze uit school komen ‘s middags en hun huiswerk gaan maken terwijl ik de was opvouw.

Reply
Cassandra 4 september 2017 - 21:59

Kletsen jullie dan ondertussen?

Reply
Kleine Prinses 2 september 2016 - 18:56

ooh echt he!

Reply
jodi - liefthuis 4 september 2016 - 16:37

Wat heerlijk. Sommige dingen kan ik alleen nog maar naar uit kijken omdat onze spruit er te klein voor is, maar wat hou ik van zoveel zelfde momenten.

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.