OH YEAHHHHH, dit jaar gaan wij voor  het eerst sinds 5 jaar weer heerlijk op vakantie. Ik heb er helemaal zin in, maar vind het stiekem ook wel een beetje eng omdat we nu voor het eerst op vakantie gaan met kind erbij. Want wat neem je allemaal wel of niet mee op vakantie met kind? Wat mag ik absoluut niet vergeten?

Waar gaat de reis naar toe? En hoe gaan we?

Samen met manlief, dochter en schoonouders gaan we 11 nachten naar een camping in Frankrijk. We zullen verblijven in de streek Bretagne op een middelgrote camping waar heeeeeeeeeel veeeeeeeel te doen is voor kinderen. Ik vind het spannend, vooral het kampeer gedeelte. Ik heb nogal nare ervaringen met kamperen (allemaal wel in Nederland), maar dat is jaren terug dus ik wil het ook gewoon een kans geven. Ook schreef ik vorig jaar al een stuk over dat kamperen met een baby mij helemaal niets lijkt, maar nu onze dochter inmiddels 2,5 is, denk ik wel dat het voor haar echt fantastisch is om mee te maken.  Het is de planning om met de auto te gaan. Dat lijkt me zelf wel een beetje lastig met een kleintje want hetis zo’n 12 uur rijden.

Voor het eerst op vakantie met kind, waar moet ik aan denken?

Nu gaan we dus voor het eerst op vakantie met kind. Ik heb er zin in, maar ik moet ook aan een hoop dingen denken. Allereerst is dat wij een identiteitskaart moeten aanvragen voor onze dochter. Heel erg belangrijk want anders gaat het feest gewoon niet door.  We gaan ergens in Juli dus misschien ben ik er al wel heel vroeg bij hoor om te beginnen met lijstjes. Maar goed, jullie kennen mij langer dan vandaag en weten dat ik gewoon echt een lijstjes meisje ben.

Vanochtend zat ik aan dat lijstje. Ik heb ze onderverdeeld in Mama, Papa en Leia. Ieder gezinslid heeft zijn eigen lijstje met daarop 4 categorieën. Overdreven? misschien wel haha, maar ik vind het handig haha! De categorieën bestaan uit:

 • Kleding en schoeisel
 • Verzorging
 • Ontspanning / speelgoed
 • Overig

voor het eerst op vakantie met kind

Voor het eerst op vakantie met kind: Kleding en schoeisel:

Ik ben het type dat altijd te veel meeneemt. Veel te veel! Hoeveel setjes nemen jullie mee op vakantie? We gaan 11 nachten, dus 12 dagen.. Er is een wasserette op de camping en die wil ik ook zeker wel gaan gebruiken. Ik zat zelf te denken aan 6 of 7 setjes. Is dat te veel? Te weinig? Ik weet het namelijk niet.. Help! Ik maak weer een lijstje:

 • ondergoed (hempjes, onderboeken + sokken) Hoeveel?
 • Jurkjes
 • Broekjes / leggings
 • Shirts / tuniekjes
 • Vest
 • Jas
 • Sandalen
 • Gympen
 • Waterschoentjes (wij zitten dicht bij een rivier)
 • Poncho’s (2?)
 • Badkleding
 • Zonnehoed

Voor het eerst op vakantie met kind: De Verzorgingstas:

Om het ons makkelijk te maken willen we een aparte verzorgingstas voor Leia samenstellen waar we alles meteen in terug kunnen vinden:

 • Luiers
 • Babydoekjes
 • Zwemluiers
 • Pleisters en verband
 • Vallen- en stotengel
 • Thermometer
 • Paracetamol voor kinderen
 • Neusspray
 • Desinfectiemiddel
 • Anti-insect
 • Tekentang
 • Papieren zakdoekjes
 • Wattenstaafjes
 • Zonnebrandcreme
 • Aftersun
 • Sudocreme
 • haarborstel
 • Elastiekjes en clipjes

Voor het eerst op vakantie met kind: Speelgoed/ontspanning

Omdat we van plan zijn om met de auto te gaan wilde ik ook een lijstje met speelgoed/ontspanning maken.

 • Bij de Kruidvat spotte ik in de folder een handige Nijntje auto organizer voor €4,99
 • Onze V-Tech Storio Tablet gaat ook mee
 • Voor achter in de auto, de iPad met daarop filmpjes
 • Kleurtjes en een kleurboek
 • Favoriete knuffel
 • Emmertje gevuld met schepje etc.
 • Bal
 • Boekjes (2?)
 • En voor de rest denk ik echt… Moet ik het meezeulen? Op de camping  is ook genoeg te doen… Wat vind jij?

Voor het eerst op vakantie met kind: Overig

Onder het kopje overig heb ik tot nu toe;

 • Strandlaken
 • zonnebril
 • Geen idee wat er verder eigenlijk onder moet zetten haha

Ik heb het gevoel dat ik nog best wat dingen mis. Dus ben jij al eens op vakantie geweest met een kind van ongeveer 2,5 a 3 jaar dan ontvang ik graag jouw tips qua bagage. 

 

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 31 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme