Home LifestyleHealth & Food De Aerosleep, wel of niet aanschaffen?

De Aerosleep, wel of niet aanschaffen?

by Melissa van 't Slot 21 februari 2017 5 comments
De Aerosleep, wel of niet aanschaffen?

Het is toch even spannend als je in de morgen je kindje slapend op z’n buik aantreft. Vorige week vond onze kleine man dat het wel prima slaapt. Hij wilde soms al wel stiekem op zijn zijkant slapen maar nog niet eerder op zijn buikje. Hoe nuchter je ook bent er gaan wel wat alarmbellen af op dat moment. Aangezien ik veel hoorde over de Aerosleep wilde ik daar graag meer over weten. De site van het product geeft mooie en lovende woorden en speelt goed in op de onzekerheid en angsten van nieuwe ouders. Is het een verkooptrucje of is het echt een goed product?

De Aerosleep, wel of niet aanschaffen?

Mag ik een hulplijn inschakelen?

Aangezien mijn eerdere ervaring met het googelen naar wiegendood leek het mij geen goed plan om Google als hulplijn te gebruiken. Vooral omdat alles wat je wilt vinden ook kunt vinden. Toch maar even contact opnemen met het consultatiebureau, hulplijn nummer 1. Niet al te lang geleden is een vriendin door het zelfde gegaan met haar zoontje, ook zit ik in een app groep met de mama’s van de zwangerschapsgym, hulplijn nummer 2. Toch ook maar even wat belangrijke site’s raadplegen, hulplijn nummer 3.

Hulplijn nummer 1, het consultatiebureau.

Tegenwoordig hebben ze een hele handige chatfunctie waarbij je direct kunt chatten met een jeugdverpleegkundige. Je geeft de leeftijd van je kindje door en het onderwerp van je vraag. Super handig!

Advies van het CB: je kindje laten slapen in een slaapzak, het bedje kort opmaken en de baby niet te warm aankleden. De Aerosleep is eigenlijk niet van bewezen dat het ook echt veiliger is.

Hulplijn nummer 2, andere mama’s.

De mama’s in mijn omgeving die een kindje hebben die op de buikslapen hebben allemaal zo’n aerosleep, het matras en/of een topper. Ook al weten ze dat het niet bewezen is voelen ze zich er toch prettiger bij dat hun kindje hierop slaapt.

Hulplijn nummer 3, adviezen van wat belangrijke site’s

Veiligslapen.nl: “Leg je kindje altijd op de rug te slapen. Een matrasbeschermer met een ventilerende toplaag heeft wel bepaalde voordelen. nl: evt braaksel zak erin en het ventileert beter met warm weer. Maar het is niet bewezen dat het veiliger is voor je baby als deze er op de buik op ligt.”
NCJ.nl: “Het product is getest met volwassen proefpersonen, dus niet bewezen veiliger voor baby’s. Op basis van het huidig wetenschappelijk onderzoek of de testen van de fabrikant is niet vast te stellen of de Aerosleep een (positief of negatief) effect heeft op het risico op wiegendood.”
Consumentenbond: Volgt de mening van bovenstaande site’s. Leg je baby op de rug, en volg niet blindelings elk verkooppraatje!”

Dat je je kindje er dus met een gerust hart op de buik op kan laten slapen is dus niet waar. Echter is het wel een veilig product om te gebruiken voor je baby.

Hebben jullie een Aerosleep aangeschaft voor je kindje?

5 comments

Kelly 21 februari 2017 - 17:14

Ik wilde deze ook graag aanschaffen maar ik ben blij dat ik dat niet heb gedaan. Wij laten onze dochter (8 maanden) in een slaapzak slapen en inderdaad ook het bed kort opmaken en heb haar nog nooit op haar buik aangetroffen. Stel je hebt nog geen slaapzak geprobeerd zou ik dat denk eerst doen (goedkoper). Maar voor zulke beslissingen heb ik toch ook wel gemerkt dat je gevoel wel het zwaarst weegt. Voel jij je prettiger bij het idee dat je kindje op een Aerosleep slaapt zou ik het lekker doen 😉

Reply
Melissa van 't Slot 23 februari 2017 - 11:11

Onze kleine slaapt inderdaad in een slaapzakje. Ze zeggen dat ze dan minder makkelijk kunnen draaien, dat heeft die van ons niet begrepen 😉

Reply
Lotte 21 februari 2017 - 21:00

Onze dame slaapt altijd op haar buikje, en wij hebben wel een earosleep matras, topmatras & speciale hoezen.
Dit naast de babyfoon met camera voor de ‘veiligheid’.
Ik ben er toch wat meer door gerustgesteld 🙂

Reply
Melissa van 't Slot 23 februari 2017 - 11:06

Ik begrijp je volkomen! Ik heb zelf ook een babyfoon met camera. vind het prettig dat ik snachts even kan spieken hoe het gaat 🙂

Reply
Lieke van Veen 22 februari 2017 - 18:25

Mijn neefje slaapt altijd op zijn buik, maar heeft geen aerosleep.

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.