Home Lifestyle Comfort tijdens kamperen: 3 alternatieven voor de tent

Comfort tijdens kamperen: 3 alternatieven voor de tent

by Cassandra 24 juli 2017 3 comments
kamperen

Comfort tijdens kamperen: 3 alternatieven voor de tent

Ik heb al vaak gezegd: ik ben geen typje voor de tent. Kamperen zit mij niet in het bloed en ik verkies een lekker bed graag boven een hard matje op de grond. Mijn man daarentegen houdt er enorm van; vandaar dat we toch richting Frankrijk zijn getrokken en een fijne camping hebben uitgekozen. Een plek die hem plezier geeft, maar ook mij als geen-kampeerder-in-hart-en-nieren zijnde een vakantiegevoel bezorgt. Want het is mogelijk! Ook als je niet van de ongemakken van het kamperen houdt, kun je het naar je zin hebben op een camping. Ik leg je uit hoe.

Neem je eigen ‘woning’ mee

Kamperen hoeft niet te betekenen dat je twee weken lang overgeleverd bent aan het discomfort van de tent. Je kunt natuurlijk ook met de caravan op pad. Een groot voordeel van een caravan is dat je altijd droog zit. Ook kun je redelijk wat spullen meenemen en gemakkelijk zelf je eigen potje koken. En mocht je die tocht naar de openbare toiletten nou niets vinden, dan kan de caravan zelfs hierin uitkomst bieden. Klein nadeel: zo’n chemisch toilet moet ook zo af en toe geleegd worden. Ook is het belangrijk dat je auto in staat is om een caravan te trekken. Meer informatie over het trekgewicht en de juiste trekhaak voor je auto vind je op rameder.nl. Ben je nog niet overtuigd van de voordelen van een caravan? Check dan deze video van YouTube kanaal Dutch and Traveling.

In een gespreid bedje met een stacaravan

Mijn persoonlijke favoriet: de stacaravan! Hoewel we dit jaar voor een heuse tent zijn gegaan, spreekt het idee van een stacaravan mij nog altijd aan. Het idee dat alles verzorgd is en het aantal spullen dat je mee moet sjouwen beperkt blijft, – ik neem namelijk al zoveel mee – klinkt ideaal. Net als in een gewone caravan zit je in een stacaravan altijd droog, lig je in een echt bed én beschik je over je eigen sanitair. Een hoop comfort dus, maar wel op een camping en je dus toch het heerlijke buitengevoel meekrijgt.

Op luxe safari in Europa

Kun je de romantiek van het slapen onder het tentdoek wel inzien, maar houd je toch ook van luxe? Dan is een safaritent wellicht wat voor jou. Deze manier van kamperen is sinds een paar jaar razend populair en ik begrijp wel waarom; bekijk hier maar eens hoe mooi die tenten eruit zien. De ruime tent staat, net als de stacaravan, al op je te wachten en is gebouwd op houten vlonders, waardoor er een echt bed en een complete keuken in kan staan. Uiteraard hangt aan zoveel comfort wel een prijskaartje, maar je bent nog altijd goedkoper uit dan in een huisje of hotel.

Natuurlijk laat ik jullie nog even weten hoe mijn eigen tent-ervaring is geweest in Frankrijk. We zijn net terug en ik ben alle info nog even aan het ordenen in mijn hoofd en op papier. Zijn er bijvoorbeeld specifieke dingen die jullie graag over onze vakantie zouden willen weten? Laat het ons weten in de reacties hieronder en dan gaan wij ermee aan de slag! Liefs Cassandra

Wat is jouw favoriete onderkomen op vakantie?

bron afbeelding

3 comments

Maud - Maudgeniet.nl 24 juli 2017 at 13:33

Super leuk om te lezen! Wij gaan deze zomer voor het eerst ‘kamperen’. Niet in een tent, maar inderdaad in een safaritent. Gelukkig dichtbij huis en ook voor ‘maar 1 nachtje’, om het uit te proberen. Dat wordt een overnachting met allemaal ‘eerste keren’: voor het eerst met Saar weg, voor het eerst met z’n viertjes weg, voor het eerst kamperen, etc. etc. Ik ben heel benieuwd!

Reply
Joanne 3 augustus 2017 at 10:00

Kamperen vind ik inderdaad ook verschrikkelijk, glamping is voor mij een geweldige uitvinding. Het is op zoveel plaatsen mogelijk en erg comfortabel. Zo’n tent heb ik nog niet gedaan. Was deze ruim genoeg voor het hele gezin? Welke voorzieningen had je erin?

Reply

Geef een reactie