Petra | Broodje hamkaasfondue recept

Broodje Hamkaasfondue Ik ben gek op lunchen! Brood, eieren, kaas, smeersels…..HEERLIJK! Voor deze keer een eigengemaakt kaasbroodje. Of zoals ik het noem: broodje hamkaasfondue. Wat ik gebruik voor mijn hamkaasfondue deel ik in mijn recept met jullie

Broodje Hamkaasfondue

Benodigdheden:

1 pakje bladerdeeg, anderhalf zakje geraspte kaas, Italiaanse kruiden, ham in blokjes gesneden, bloem, boter, tuinkruidenbouillon, knoflookpoeder of geperst knoflook, losgeklopt ei, bakpapier of bakmat.

Werkwijze

  • Een blokje boter smelten in een kookpan. En in een andere kookpan de tuinkruidenbouillon met water.
  • Als het boter bruin is doe je er beetje voor beetje bloem bij, totdat het korrelig word.
  • Dan nog even blijven roeren want de bloem moet ook gaar worden.
  • Als de bouillon ook goed is, kan je met een soeplepel steeds een beetje bouillon bij de bloem gieten. Klein beetje per keer, anders word het te waterig.
  • Steeds blijven roeren en herhalen met de bouillon totdat de bloem en het bouillon een goed glad mengsel is geworden. Alle korrels moeten eruit zijn.
  • Als het mengsel klaar is, kan de kaas erbij. Niet het hele zakje in 1 keer. Maar iedere keer een handje vol en constant blijven roeren.
  • Wanneer de kaas volledig gesmolten is. Kunnen de andere ingrediënten erbij. Alles is op eigen smaak. Als je een pond ham erin wilt dan doe je dat. Als je meer kaas wilt kan dat ook. Zolang het mengsel maar in evenwicht blijft. En blijven roeren.

Broodje Hamkaasfondue

  • Voor 10 minuten laten garen, en dan ‘t gas uitdoen.
  • Laat water in de gootsteen lopen en zet de pan met hamkaasfondue erin. Zo kan de kaasfondue een beetje afkoelen.
  • Pak een plastic schaal of bak en doe de hamkaasfondue erin. Daarna in de koelkast. Ongeveer 2 uur in de koeling zodat het helemaal afkoelt.

2 uur later……

Broodje Hamkaasfondue

  •  Zet de oven aan en volg de instructies op het pakje bladerdeeg.
  •  Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op de aanrecht.
  • Zodra ze ontdooit zijn haal je de fondue uit de koeling.
  •  Leg een plakje bladerdeeg neer, en doe er een stukje fondue op. Houd de randjes vrij, anders kunnen de pakketjes niet dicht. Leg het tweede plakje erbovenop.
  • Druk de randjes dicht met een vork. En smeer de pakketjes met een klein laagje losgeklopt ei in.Broodje Hamkaasfondue
  • – Leg de broodjes op de bakplaat en zet ze in de oven (nogmaals, volg de verpakking).
  • – Na ongeveer 15 tot 20 minuten zijn ze klaar en haal je de bakplaat uit de oven. De broodjes moeten even afkoelen want ze zijn gloeiend heet.

Broodje Hamkaasfondue

Voor een broodje hamkaasfondue geeft dit vrij veel werk, maar het is de moeite waard! Ook kun je de broodjes eerder maken en ze in de vriezer doen. 

Heb je vragen of vind je dit gewoon een leuk recept, laat het dan even weten in de reacties hieronder.   EET SMAKELIJK!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.