Baby Billendoekjes, ze zijn er in allerlei soorten, merken en prijzen. Als aankomend moeder word je dood gegooid met de duurste merken, maar zijn de duurste dan ook echt de beste? Vandaag deel ik mijn ervaringen over 6 verschillende merken billendoekjes:

Pampers Sensitive

Dit zijn de allereerste baby billendoekjes die ik heb gebruikt voor Leia, de reden hiervan is dat het ziekenhuis dit gebruikte. Sensitive is speciaal voor kindjes met een gevoelige huid, Leia was natuurlijk te vroeg dus haar huidje was sowieso al heel erg teer. Een milde reiniging is dan zeker aan te raden. De doekjes zijn ongeparfumeerd, maar ik vind ze zelf erg lekker ruiken. Ondanks dat wij ze nu niet meer zo vaak kopen (i.v.m. de prijs) koop ik ze soms nog wel eens in de korting. De geur van de doekjes brengt mij dan altijd meteen weer terug naar de periode in het ziekenhuis.

Prijs: €2,79 voor 56 billendoekjes

Huggies

De billendoekjes van Huggies vind ik geen succes. De textuur van de doekjes is erg hard  en stug. Ik heb met het schoonmaken het idee dat ik heel veel doekjes moet gebruiken voordat ik Leia’s billetjes mooi schoon krijg. De geur is verder ook niet zo bijzonder.

Prijs: Deze doekjes zijn vaak wel te krijgen bij kruidvat of blokker voor een actie prijs van €1,- voor 56 stuks

Earlydays  babywipes twinpack

Wist je dat de Primark ook billendoekjes verkoopt? Ik wist het niet, totdat ik deze maand bij de kassa stond met mijn moeder. Ik gebruik ze nu een dikke week en ik ben echt zeer te spreken over deze doekjes. De billendoekjes bevatten geen alcohol, parabenen en ze zijn verrijkt met aloë vera en kamille. De geur doet mij persoonlijk heel erg denken aan de geur van de Pampers billendoekjes, dus een zeer aangename geur.

Prijs: €1,50 voor een 2-pack, in 1 pak zitten 64 billendoekjes

billendoekjes

Oké baby billendoekjes

Dit zijn denk ik de goedkoopste billendoekjes die ik heb geprobeerd en ook nooit meer zal kopen. Bij het openen van het pak komt me een alcohol lucht tegemoet alsof ik een fles vodka opendraai. De doekjes voelen ook super nat aan, de doekjes plakken ook heel erg aan elkaar, iets wat ik echt super irritant vind. Ik merk dat Leia uitslag krijgt van deze doekjes. De prullenmand in dus!

Prijs: €0,99 voor 72 stuks

Kruidvat Extra Sensitive Lotiondoekjes

Dit zijn ook prima doekjes. Soms vind ik een pak erg snel uitgedroogd, dit komt vast door de plak strip. Een paar stofjes of pluisjes en de hij sluit niet meer goed af waardoor ik wat meer doekjes moet gebruiken dan normaal. Maar de geur is fijn, niet super sterk en Leia krijg geen uitslag van deze doekjes. Als Kruidvat hier een andere sluiting op zet dan overweeg ik het sneller om deze billendoekjes weer aan te schaffen.

Prijs: €1,89 voor 72 stuks

Teddycare Sensitive Baby billendoekjes

De billendoekjes van de Action. De goedkoopste in deze test. De verpakking vind ik erg fijn met de handige sluiting, de geur is te doen, maar de doekjes plakken er aan elkaar. Het zijn wel doekjes die ik regelmatig weer koop ondanks dat ik ze soms wel erg waterig vind. De prijs is goed te doen en Leia krijgt geen uitslag van deze doekjes.

Prijs: €0,98 voor 90 stuks

Conclusie Billendoekjes test

Mijn all-time favourites zijn toch wel die van Pampers. Of het komt door de herinnering die erbij omhoog komt als ik de doekjes ruikt weet ik niet, maar het zal vast meespelen. Ik vind ze gewoon echt fijn werken en geen chemisch geurtje hebben. Vriendinnetje Mary-Lou tipte mij deze billendoekjes zonder troep, misschien zijn die ook nog wel de moeite waard om uit te proberen

Welke billendoekjes zijn jou favoriet?

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 31 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme