Home MOMBeauty & Fashion Benen scheren als een pro met deze 7 scheertips

Benen scheren als een pro met deze 7 scheertips

by Cassandra 23 mei 2017 14 comments
Benen scheren als een pro met deze 7 scheertips

De laatste dagen kunnen we weer genieten van een heerlijk zonnetje en naast dat je jezelf en je kinderen goed moet beschermen tegen de zon, draai je ook overuren in de douche. Want hey, die benen worden niet vanzelf glad, dus werk aan de winkel en weg met die wintervacht! Laat ik daar nou net even wat handige tips voor hebben zodat jij ook kunt benen scheren als een pro!

Het leed dat benen scheren heet

Niet dat ik een mega pro ben, maar in de loop van de jaren heb ik wel wat handigheidjes ondervonden om mijn benen zo glad mogelijk te krijgen. Ik moet overigens bekennen dat ik gelukkig niet zo heel erg vaak hoef te scheren omdat de haartjes praktisch onzichtbaar zijn door hun blonde kleur en mijn lichtgevende witte benen haha. Zo scheer ik in de winter eigenlijk amper tot helemaal niet. Niemand die er last van heeft. En als Le Husband er wel last van heeft, heeft ie lekker pech haha!

Wilkinson Sword Hydro Silk

Momenteel gebruik ik het Wilkinson Sword Hydro Silk scheermes met 5 Curve-Sensin mesjes, dankzij het serum (met shea boter) welke wordt geactiveerd door water wordt het vochtgehalte van de benen aangevult tijdens het scheren. De ovale kop beweegt ontzettend prettig over mijn benen en mijn benen worden dankzij het serum tot 2 uur na de scheerbeurt gehydrateerd. Het mesje kost €4,99 en dat vind ik persoonlijk een prima bedrag gezien het resultaat. Wat voor scheermes gebruik jij?

benen scheren ontharen wilkinson sword hydro silk

1. Ingegroeide haartjes voorkomen

Hoe ontstaan die irritante ingegroeide haartjes? Ingegroeide haartjes ontstaan omdat de haren op het lichaam en gezicht wat stugger, dikker en gekrulder zijn dan onze hoofdharen, de haartjes groeien meestal wel normaal terug. Maar soms blijft een haartje onder het huidoppervlakte steken of krult de haar terug naar de huid toe. Deze problemen ontstaan meestal door het scheren en dan met name door het te kort afscheren van de baard, been of schaamharen.

Hoe je ze kunt vermijden? Scrub de plekjes waar je last hebt van ingegroeide haren. Doe dit niet te vaak. Eventueel kun je ook nog reinigen nadien met een cleanser met glycolzuur. Je zult merken dat de bultjes (daar waar de ingegroeide haartjes onder verscholen zaten) snel verdwijnen

2. Scheerschuim voor heren

Scheerschuim of cremes voor vrouwen zijn altijd duurder dan die voor heren, maar de samenstelling is nagenoeg vaak het zelfde. Alleen de kleur, geur en verpakking kan schelen. Ik koop dan vaak gewoon heren scheerschuim, werkt net zo goed en scheelt weer een paar centen.

3. Natte benen

Om een geïrriteerde huid en wondjes te voorkomen is het belangrijk dat je je benen natmaakt voor je begint met het scheren van je benen. Droog scheren is echt een no-go omdat je dan een laagje huid van je benen afscheert. Doe je dat dus wel, dan zul je een dag of twee een flink brandering gevoel houden aan je benen. Ik doe het scheren altijd onder de douche.

4. De juiste route scheren

Omdat je beenharen naar beneden groeien, begin je met scheren bij je enkels. Je beweegt het scheermes dan naar boven. Voor je oksels is er eigenlijk geen juiste route want die haartjes groeien echt alle kanten op. (klinkt heftiger dan het is hoor!) Voor het beste resultaat kun je het beste je benen eerst tegen de haargroei in scheren en vervolgens nog eens met de haargroei mee.

5. Babyolie

Voor ik scheerschuim op mijn benen smeer, smeer ik mijn benen (of oksels) eerst goed in met babyolie. Water en olie gaan niet samen, dus de olie zal vanzelf verdwijnen, maar check het eind resultaat maar eens. Super gladde benen zonder een branderig gevoel.

6. Scrubben voor het scheren

Wat ik eigenlijk altijd doe voor ik begin met het scheren, is het scrubben van mijn benen. Door te scrubben verwijder ik alle dode huidcellen die anders in het scheermes terecht kunnen komen en hij dus de haartjes niet goed kan wegscheren. Nog een mooie bijkomstigheid is dat de haartjes na het scrubben rechtop staan en de scheermes ze zo makkelijk kan pakken.

7. Verzorgen na het scheren

Na het scheren verzorg ik mijn benen door ze in te smeren met een olie of een bodylotion. Het is net even waar ik op dat moment zin in heb. Voor de zomer gebruik ik wel vaker een olie omdat de glinstering de zon aantrekt en ik nogal witte benen heb die niet zo heel erg snel verkleuren. Wat ik persoonlijk erg prettig vind is dat mijn huid na het scheren een dergelijke lotion of olie veel sneller op neemt.

Heb jij nog handige tips om je benen te scheren? Welk scheermes gebruiken jullie?

 

14 comments

Priscilla 23 mei 2017 - 08:03

Ik gebruik de scheerschuim van Balea, te koop in Duitsland bij de DM, en als je dan toch naar duitsland gaat, kijk gelijk voor luiers en babybillendoekjes, alles is er veel goedkoper!

Reply
Cassandra 23 mei 2017 - 08:28

Helaas krijgt mijn dochter uitslag van de doekjes en luiers uit Duitsland. Ik heb altijd de luiers van kruidvat en doekjes van action. Die laatste is een 4 pack voor €2,- dus dat is behoorlijk cheap haha

Reply
Joyce 23 mei 2017 - 08:29

Handige tips! Ik gebruik een wilkinson intuition waarbij ik geen scheerschuim hoef te gebruiken 🙂

Reply
Annemarel 23 mei 2017 - 18:12

Oh ik heb vanmorgen ook een oerwoud weggewerkt… Ik gebruik altijd de wilkinson intuition

Reply
Claudia 23 mei 2017 - 19:13

Bedankt voor deze handige tips. Ik scrub ook altijd mijn benen voordat ik ga scheren. Volgens mij heb ik nu Gilette Venus en ik gebruik altijd de scheerschuim van mijn man hahahaha.

Reply
mamasliefste 23 mei 2017 - 21:11

IIk heb ook een Wilkinson scheermesje, heel fijn. De tip met babyolie is een hele goede, dat doe ik namelijk ook!

Reply
Pauline Grossen 23 mei 2017 - 21:54

Ik scrub nooit mijn benen daarvoor! Goede tip en ook baby olie gebruiken vind ik top! Bedankt

Reply
Anja 24 mei 2017 - 02:18

Misschien moet ik die tip van olie en scrubben ook eens gaan proberen, wie weet scheelt dat een heleboel. Zal de tip ook doorgeven aan mijn dochter.

Reply
lotuswritings84 24 mei 2017 - 07:05

Heb zelf ook een wilkinson, heel fijn. En dat scrubben moet ik iets vaker proberen geloof ik.

Reply
MommyLovesPink 24 mei 2017 - 07:34

Ik scheer eigenlijk nooit tegen de haargroei in, en heb nooit ingegroeide haren. Misschien tip?

Reply
TessaC 24 mei 2017 - 15:39

wat een handig idee met de babyolie!

Reply
singlezonderkat 24 mei 2017 - 23:38

Ah ik had ooit een keer twee zakken, super cheap, met wegwerpscheermesjes gekocht. MISKOOP! Ik was dus net op zoek weer naar een fijn scheermes en denk dat ik eens bij de Etos ga kijken bij de Wilkonson.
Ik smeer soms gewoon zalf of babypoeder op mijn benen zodat het snel weer zacht wordt en niet meer geïrriteerd is.

Reply
Cassandra 25 mei 2017 - 18:30

Ja die wegwerp dingen zijn killing. Blegh. Krijg altijd jeukende benen van die dingen ofzo

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.