Het is vast niet onopgemerkt gebleven dat het al een tijdje ontzettend stil is op mijn blog en social media kanalen. Ook op instagram komen geen gekke klets stories meer voorbij. Ik heb de ballen even flink laten vallen… Ik kan niet meer…

Plat op m’n bek laat ik alle ballen even vallen…

Waar ik in de zomer dacht dat er weer een beetje rust in de tent kwam en ik me beter begon te voelen, zo kakte ik na de verhuizing in. Ik kon alle ballen niet meer hooghouden, liet ze vallen en ging finaal op m’n bek. Met stuiterende ballen om me heen probeer ik een weg te vinden in onze nieuwe leefomgeving die ondanks dat hij vertrouwt is, ook verandert is en nieuw voelt. En op je bek gaan, dat is niet iets waar ik super trots op ben natuurlijk. Eerlijk gezegd schaam ik me er diep voor en dat is dan ook 1 van de redenen dat ik me enorm heb terug getrokken.

Als leven overleven wordt..

De afgelopen jaren hebben wij in standje overleven gestaan. Leven werd overleven. Schouders d’r onder en Kop d’r veur was ons motto en ons mantra om vol te houden. Maar nu we echt daadwerkelijk terug zijn en de rust langzaam begint terug te keren in ons gezin, is daar de man met de hamer die mij volledig de kop kapot heeft geslagen.

Ik kan niet meer. Ik ben moe, futloos en er komt niets uit mijn handen. Mijn lijf begint tegen te werken en de spierspanningen lopen op. Ik heb een kort lontje, kan geen keuzes maken en voel me zeer beperkt in mijn denken en stap iedere ochtend met vaag en somber gevoel uit mijn bed. Dit ben ik niet. Dit wil ik niet. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn gezin.

Cass, waar ben je?!

Waar is die energieke Cas gebleven, die vrouw die altijd alles aankan en altijd alle ballen weet hoog te houden. Zij die voor iedereen zorgt, altijd een feestje maakt van het leven en er het beste van maakt met een grote glimlach op haar gezicht?! Die meid die altijd heel duidelijk weet wat ze wil. Waar is ze?! Ik weet het niet. Ik lijk mezelf kwijt te zijn in iets donkers.

En dat, dat wil ik gewoon liever niet delen met de rest van de wereld. Ik trok me terug. Probeerde blije verhaaltjes te tikken, maar na een zin of 4 geschreven te hebben, liet ik de tekst weer verdwijnen en bleef ik een uur naar het scherm staren. In de hoop dat er misschien uit zichzelf iets moois zou komen, maar helaas. Ik was ook gewoon social moe. Altijd al die blije berichten op Instagram met perfecte plaatjes. Zo werkt het leven nou eenmaal niet altijd.

En daarnaast.. Sommige dingen mogen ook gewoon binnenshuis blijven. Ter bescherming van mezelf én voornamelijk mijn gezin. Ik hoef niet ALLES te delen. Dat het niet oké met mij gaat heb ik nu geaccepteerd, maar wat daarachter zit hou ik graag verder privé. Wellicht dat ik er later wat dieper op in  durf te gaan.

Yoga is toch voor zwevers?

Er is flink werk aan de winkel met hulptroepen zoals bijvoorbeeld mijn psycholoog. Ik ben al een tijdje met hem aan de gang en het word beter. Zodanig beter dat ik hier nu dit verhaal type en ervoor uit durf te komen dat ik de ballen niet meer hoog kan houden. Ook ben ik bezig met fysiotherapie en daarnaast heb ik adviezen gekregen om te kijken naar yoga. Daarvan heb ik altijd zo’n zweef gevoel gehad maar de arts vertelde me dat er tegenwoordig zoveel soorten op de markt zijn, dat er ook yoga bestaat voor down-to-earth mensen zoals ik.. Dus nu heb ik mezelf beloofd het toch te proberen en heb ik een proefles geboekt. Heb ik meteen een excuus om Yogakleding van Urban-goddess.com te bestellen. Die hebben zulks leuk spul er tussen zitten haha!

De koek is in elk geval even op en het kost tijd om te helen. En die tijd, die gun ik mezelf nu eindelijk. Want ik kan geen fijne moeder zijn als ik me voel zoals ik me voel. Dat er daardoor minder stukken online komen, is dan even zo en ik hoop dat jullie me daarin kunnen vergeven.  Mocht je vragen hebben dan mag je ze natuurlijk altijd stellen. Ook ben ik wel benieuwd hoeveel dames onder mijn volgers zelf te maken hebben gehad met een depressie of burn-out. Vertel me je tips, je trucjes, alles!

Liefs, Cassandra

 

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 31 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme