ABOUT THE FOUNDING MOM

Welkom op de “over ons” pagina, wat leuk dat je de tijd neemt om mij te leren kennen! Ik ben Cassandra (31), moeder van Leia (6), vrouw van een gamer en de oprichter en eigenaresse van Momambition.nl en interiorqueen.nl.

OVER CASSANDRA

Vrienden noemen mij spontaan, creatief, vol zelfspot, een harde werker, erg zorgzaam en vooral ondernemend. Soms een tikkeltje chaotisch, soms een enorme structuurjunkie met lijstjes. Balance is key toch?!

Mijn vrije tijd besteed ik graag aan leuke dingen ondernemen met mijn gezin zoals bijvoorbeeld uiteten gaan, een dagje weg of een bioscoopje pakken. Ik vind het heerlijk om te schrijven en fotograferen en daar handige gadgets voor uit te proberen om zo mijn productiviteit te verhogen. Ik ben wat dat betreft wel een beetje een nerd en probeer mijn gear ook altijd aardig up-to-date te houden door bijvoorbeeld speciale daglichtlampen, een ringlamp of een gimbal aan te schaffen. Alles om het eindproduct te verbeteren. Want dat ben ik ook: een perfectionist.

Naast een nerd ben ik wel echt een vrouw-vrouw: ik ben dol op mode en beauty gerelateerde artikel. Experimenteren met make-up, haar en nagels vind ontzettend leuk. Zo heb ik bijvoorbeeld in 2019 een opleiding in haarverlengingen gevolgd én afgerond en ben ik in 2020 gestart met een cursus tot allround nagelstylist. ‘s Avonds plof ik graag op de bank met een dekentje (en een reep chocolade : bon bon bloc, de witte) om films en series te kijken via Netflix of Primevideo.

Ook gooi ik met enige regelmaat ons interieur helemaal om en laat ik mijn innerlijke autist de vrije loop door bijvoorbeeld kleding op kleur te sorteren. Met het veranderen in ons interieur kan ik de man des huizes soms behoorlijk irriteren. Heel vervelend wanneer alles weer een nieuwe plek heeft gekregen terwijl je net gewend bent geraakt aan de (niet meer) nieuwe indeling :).

Persoonlijke ontwikkeling (zowel mentaal als praktijkgericht) staat bij mij hoog in het vaandel. Ik probeer dan ook altijd het beste uit mijzelf te halen en mag graag nieuwe dingen leren. Ik vind het heerlijk om mijzelf te verdiepen en verbreden in diverse onderwerpen, ze uit te pluizen en mezelf aan te leren of eigen te maken.

Dit zie je niet alleen terug in de diversiteit aan artikelen op Momambition.nl, maar ook in het design van mijn blog. De huisstijl van Momambition, inclusief het logo heb ik zelf gemaakt. Ook voor mijn interieurblog interiorqueen.nl heb ik alles zelf ontworpen en gemaakt.

Ook achter de schermen ben ik altijd bezig met het verbeteren van de toegankelijkheid van de website. Zodat ik jou als lezer de meest prettige gebruikerservaring kan bieden. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat ik workshops, masterclasses en cursussen volg omtrent seo, fotografie, WordPress, webdesign, online marketing en meer.

Naast mijn hoofdrollen als moeder, vrouw en blogger of influencer, geef het beestje een naam,  heb ik in september 2015 met succes mijn opleiding tot Managementassistente weten af te ronden. Iets waar ik erg trots op ben omdat ik de opleiding hoogzwanger ben gestart en mijn dochter te vroeg werd geboren. Door de ziekenhuis opnames heb ik weinig lessen kunnen volgen en kwam het aan op zelf discipline door thuis extra hard mijn best te doen en mijn werk steeds tijdig in te leveren.

Na afronding van mijn opleiding ben ik bij een toffe kledingwebshop aan het werk gegaan als Office Manager op de after Sales. Door de toenemende groei en drukte op Momambition.nl moest ik op den duur een keuze maken omdat het niet meer te combineren viel met mijn 32-urige baan. Ik koos uiteraard voor Momambition.nl en heb de webshop langdurig als klant kunnen helpen op het gebied van bloggersbemiddeling, (SEO) Copywriting en social media. Heeft u, als organisatie interesse in een dergelijke samenwerking, dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen om samen naar de mogelijkheden te kijken.Hoewel momambtion.nl altijd wel goed heeft gepresteerd, ook qua inkomende opdrachten, durfde ik het ondernemen in het begin nog niet aan. Maar dankzij de fijne groei en de toename in  opdrachten moest ik in juli 2017 de grote stap naar het “echte ondernemerschap” wel zetten! Vanaf dat moment is momambition.nl ingeschreven bij de Kamper van Koophandel en mocht ik mijzelf zelfstandig ondernemer noemen.

Toen zich medio 2018 de mogelijkheid voordeed om terug te verhuizen naar het geliefde Noorden, onze thuis basis, kwam door alle hectiek alles een beetje stil te liggen. Maar niet alleen de website, ook ikzelf. Het verleden kwam als een mokerslag en een depressie wist zich in mijn leven binnen te dringen. Ik kreeg moeite met de kleinste alledaagse activiteiten; uit bed komen en aankleden was bijvoorbeeld een opgave op zich.

Een psycholoog  bleek het antwoord om bepaalde dingen te kunnen loslaten en afsluiten. Leren kiezen voor mijn eigen geluk en meer zelfzorg. Schrijven tijdens, en over, mijn depressie (of over andere onderwerpen) kreeg ik niet voor elkaar waardoor ik een tijdje van de aardbodem verdween, ook op social media.

Werken aan mezelf om te kunnen Helen om zo een fijnere moeder, vrouw en ik te kunnen zijn. Uiteraard heb ik de destijds lopende zaken met opdrachtgevers netjes afgerond of in samenspraak beëindigd. Communicatie is alles.

Door de komst van Corona, kwam mijn werk in de horeca stil te liggen en kreeg ik de kans om mijn geliefde platform weer leven in te blazen. In elk geval met verse en nieuwe content want de bezoekers, zowel organisch als volgers; ze bleven.

Dank jullie wel voor het enorme vertrouwen, de lieve (en bezorgde) berichten die ik heb mogen ontvangen, de kaartjes. Het is heel bijzonder wat voor een band je opbouwt met je volgers, sommige van hen zijn (online) vrienden geworden en daar ben ik heel dankbaar voor.

Wat had ik dit gemist! Het bedenken van nieuwe content, verhalen, het fotograferen en het contact met mijn volgers. Wat dat betreft ben ik het virus dankbaar, dankbaar dat ik in die periode, zo vlak na mijn depressie, extra inzichten heb gekregen met betrekking tot wat belangrijk is voor mij en waar ik daadwerkelijk gelukkig van word.

In deze COVID- periode heb ik uiteindelijk ook een eigen e-werkboek ontwikkeld waar 15 inspirerende, verhelderende en ontspannende opdrachten in staan om meer rust in je hoofd te krijgen.

Meer Rust in je hoofd, betekend namelijk minder stress en meer ruimte om te genieten van het leven en je gezin. Zo leer je onder andere bewuster en beter met je tijd om te gaan, maak je de energiebalans op en ga je je zintuigen beter gebruiken. Het resultaat: minder onrust in je hoofd en meer ruimte voor de dingen die er écht toe doen. Dit werkboek bevat 66 pagina’s en is een printable. Ik heb het werkboek ontwikkeld en samengesteld naar aanleiding van mijn eigen ervaringen, therapie en diverse zelfhulp boeken. Het meer rust in je hoofd e-book is exclusief Verkrijgbaar bij The Mom Academy voor €14,99

Wil je meer over mij weten? Dan raad ik je aan om lekker door de archieven te bladeren en wat persoonlijke stukken te lezen: zoals mijn bevallingsverhaal, hoe ik mijn biologische vader leerde kennen na 26 jaar of dat het hebben van één kind ook een gezin is.

ABOUT MOMAMBITION.NL

Tijdens mijn versnelde studie tot Secretaresse raakte ik zwanger in het laatste deel van mijn studie. Na het afronden heb ik ervoor gekozen nog een versnelde studie tot Managementassistente erachter aan te plakken.

Zwanger studeren? Yes het kan! Ondanks de vroeggeboorte van mijn dochter ben ik erin geslaagd om deze studie met een kleine maand vertraging toch af te ronden in september 2015. Zo hoop ik een voorbeeldfunctie voor mijn dochter te kunnen zijn, waarbij ik haar wil bijbrengen dat ze alles kan bereiken waarvan ze droomt, zolang je er maar hard voor werkt. Ook wanneer ze moeder is, wil ik haar meegeven dat je altijd mag blijven werken aan je eigen persoonlijke ontwikkeling en geluk.

Het moederschap en carrière of ondernemerschap is namelijk prima met elkaar te combineren. Ik ben een vrouw met ambitie en hoop dat ik dit op haar kan overbrengen. Zo schreef ik haar bijvoorbeeld toen ze één werd een brief voor haar latere jaren, met mijn angsten, liefde en wensen voor en om haar.

WAT JE KUNT VERWACHTEN OP MOMAMBITION.NL

Momambition.nl is in oktober 2015 ontstaan met het idee om een online platform te creëren de moderne vrouw anno nu. We zijn tenslotte niet alleen ouder, maar ook vrouw, werknemer, vriendin, zus, maar bovenal jezelf! Met jouw eigen interesses en ontwikkelingen.

Dit is dan ook wat ik terug wil laten komen op dit blog door bijvoorbeeld artikelen over oa Body Positivity en zelfzorg te schrijven. Een movement waar ik heel gelukkig van wordt omdat ik van jongs af aan kamp met een negatief zelfbeeld.

Na ongeveer 3 maanden bouwen, schrijven en ontwerpen werd het tijd om online te gaan. Super spannend!! De lancering van de website vond plaats op 1 januari 2016 en inmiddels hebben we al meer dan 1000 artikelen mogen publiceren. Omdat wij vrouwen allen zeer verschillend zijn, zijn ook mijn onderwerpen divers.

Ik probeer je handvaten te geven in het ondernemen, maar we houden ons ook bezig met je mindset. Zoals ik al eerder schreef bovenin: Balance = key en dat is als ondernemende moeder soms behoorlijk lastig om te vinden.

Samen met mijn fantastische team (scroll naar beneden voor de dames) houden we je met liefde en vol passie op de hoogte van de nieuwste trends op gebied van mama & kindinterieurbeauty & (kids)fashion. We maken outfit posts, geven je interieur tips, en laten je de leukste hotspots zien. Is dit niet genoeg en wil je meer, lifestyle is gelukkig een breed begrip, dus we kunnen aan je wensen voldoen.

Neus eens rond tussen de DIY’s, lees over onze reis ervaringen en vind de leukste uitjes . Geen idee wat je vanavond op tafel moet zetten? Blader door onze makkelijke recepten om inspiratie op te doen.

DOELGROEP VAN MOMAMBITION

De doelgroep van Momambition.nl zijn moderne vrouwen, moeders en zwangeren die naast het moederschap ook voor zichzelf durven te kiezen. Waarbij je als ouder bijvoorbeeld werk of studie wilt combineren met het moederschap, zonder jezelf te verliezen. Momambition.nl is hét online feel-good magazine voor jou.

De meeste bezoekers zijn vrouwelijk, waarvan het grootste gedeelte tussen de 25-35 jaar is. Als platform ben ik actief op social media, waarbij instagram het meeste gebruik.

Alle foto’s en teksten zijn gemaakt door en eigendom van Momambition, tenzij anders vermeld, deze mogen niet voor andere doeleinden gebruikt worden mits daar toestemming voor is aangevraagd. Voor meer informatie verwijs ik je graag naar onze disclaimer.

One Reply to “ABOUT | OVER ONS”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.