Home MOM 9 Dingen die ik mis aan zwanger zijn

9 Dingen die ik mis aan zwanger zijn

by Cassandra 13 juni 2017 20 comments
9 Dingen die ik mis aan zwanger zijn

Van de week was ik even door Leia haar “memory box” aan het snuffelen en besefte mij dat ik alweer 2,5 jaar moeder ben. Het is dus alweer dik 3 jaar geleden dat ik erachter kwam dat ik zwanger was.. En ondanks dat ik de zwangerschap niet zo heel erg fijn vond, zijn er ook dingen die ik mis aan zwanger zijn.. Wat mis jij het meest?

Dingen die ik mis aan zwanger zijn

Plopjes en schopjes

Absoluut mijn nr. 1! Eerst kwamen en kleine plopjes, alsof er luchtbelletjes in je buik zitten. Een heerlijk kriebelend gevoel. Daarna kwamen de schopjes. En die dame van mij die kon er wat van hoor! Ik heb echt nachten wakker gelegen, en zodra papa’s hand ook maar op de bolle buik verscheen wist ze zich meteen stil te houden en te verstoppen. Toen al een klein boefje en papa plagen.

Positiebroeken

Echt jongens, wat zijn positiebroeken heerlijk! Die grote band over je buik, het geeft echt versteviging. Ik droeg ze ook al best snel trouwens.. Rond de 8/9 weken ofzo al en merkte meteen dat mijn rug erg blij was met deze aankopen. Ik kocht mijn positie broeken altijd bij de H&M. Heerlijke broekjes!

Zwaaien naar de magische echo’s

De echo’s vond ik elke keer weer ontzettend emotioneel. Die eerste echo, en dan dat kloppende hartje. Tranen met tuiten. Iedere keer weer. Op die momenten besefte ik mij altijd nog meer hoe bijzonder het eigenlijk is dat je een mensje laat groeien in je eigen lijf.

zwanger zijn echo

Het babyshoppen, al die lieve kleine roze kleertjes

Oh lieve mensen, ik had echt last van een roze bril toen ik erachter kwam dat we een meisje zouden krijgen. Alles, maar dan ook echt alles was roze. Dat zachtroze kleurtje is qua kleding nog steeds favoriet moet ik bekennen. Deze kleur staat haar zo ontzettend goed en lief. Maar goed, roze sokjes, jurkjes, leggings, haarbandjes, alles maar dan ook alles was roze. En wat zijn er toch ook leuke merken!

Het inrichten van de babykamer

Ik ben nou eenmaal dol op interieur en Leia’s babykamer kon mij niet snel genoeg gaan. Ook hier ging ik volledig los met mijn roze gekte. Gelukkig was ik nog wel wijs genoeg om geen roze muren te verven. We zijn voor lekker basic grijs gegaan met heeeeeeeel veeeeeeeel roze accessoires. Denk aan roze beddengoed, roze tapijt, gordijnen, mandjes etc etc. Inmiddels heeft ze een mooie grote meidenkamer met heel andere kleuren.

De zwangere buik

Ik vond mijn zwangere buik echt prachtig! Op het einde voelde mij uiteraard net als andere zwangeren een mega walrus, maar overall voelde ik mij best wel mooi met mijn zwangere buik. Ik heb in tijden ook niet zoveel jurkjes gedragen als tijdens het zwanger zijn.

zwanger zijn

Samen fantaseren over baby

Het samen fantaseren over onze baby Leia was ontzettend grappig en bijzonder. Samen nadenken over hoe ze eruit zou zien, welke (irritante) trekjes ze van wie zou overnemen en uiteraard ook het bekvechten over de namen was erg vermakelijk. Het is maar goed dat Leia een meisje is geworden want een jongensnaam konden we dus echt NIET vinden. Het verhaal achter haar naam met de betekenissen vind je hier

Nooit meer alleen zijn

Tijdens mijn zwangerschap werkte manlief nog bij defensie en moest hij vaak op oefening. Dat was voor mij soms erg lastig met alle mankementen en geen familie en vrienden in de buurt. Maar ik voelde me nooit alleen met lieve Leia in mijn buik en dat maakte het vaak wel een stuk dragelijker.

Niet druk maken om mijn figuur

Ik ben een absolute jojo en op gewicht blijven is voor mij altijd al een mega uitdaging geweest. Als ik nu terug kijk naar de foto’s van voor de zwangerschap, dan vraag ik mij af waarom ik mijzelf toen te dik vond?! Ik had een prachtfiguur! Wat kan ik toch zeuren en zeiken. In de zwangerschap had ik veel zelfvertrouwen over mijn lijf en ging ook zonder pardon in een bikini naar het zwembad. Wat zeg ik je, dikke flaphoed erbij en miss diva paradeerde rond hoor. hahah!

Ach ondanks dat er echt wel rot dingen gebeurden tijdens het zwanger zijn, was het zwanger zijn ook wel iets heel erg magisch. Het is gewoon ontzettend bijzonder een klein mensje te laten groeien in je buik, inmiddels is ze al zo’n grote meid en ben ik ontzettend trots op wat voor eigen ik ze aan het worden is.

Wat mis jij aan het zwanger zijn?

20 comments

Cindy 13 juni 2017 - 07:50

Ik draag mijn positiebroeken nog om exact die reden! Die zitten gewoon goed, ik heb er keimooie en waarom zouden we die niet mogen dragen als we niet zwanger zijn? Ik mis het meeste van mijn zwangerschap de verwennerij van mijn man hahahaha dat vond ik heerlijk. Nu verwent hij mijn zoontje, is ook goed hoor 😉

Reply
Lonneke Rempt 13 juni 2017 - 09:07

Ik zei zeker wat herkenbare punten. Ik vond het vooral erg fijn om mijn dochter zo dichtbij me te hebben, warm en veilig. Ook de echo’s waren een moment waar ik elke keer weer erg naar toe leefde.

Reply
Vlijtig Liesje 13 juni 2017 - 09:35

Ik denk het bijzondere gevoel van nieuw leven in mijn buik! Dat was toch wel heel speciaal. En het gevoel dat ik altijd nuttig bezig was. Ook als ik zat. Want dan kon de baby goed groeien!

Reply
Marjolein 13 juni 2017 - 09:41

Ik kijk er vooral naar uit om tijdens het zwanger zijn lange en aansluitende kleedjes te dragen. Dit is altijd zoveel mooier bij een zwangere vrouw!

Reply
Cassandra 13 juni 2017 - 10:13

Ja klopt, vnd dat idd zelf ook echt prachtig bij zwangere vrouwen <3

Reply
Astrid 13 juni 2017 - 09:44

Momenteel mis ik niet zoveel aan het zwanger zijn :p Ben het nog steeds.. Maar vind de schopjes en koprollen, karate kicks en stunts die de kleine uithaalt altijd geweldig (ook al zijn ze soms pijnlijk) Dat mistte ik vrij snel na de bevallingen alweer.. Dat je zo’n leeg gevoel hebt in je buik… Vet gek, want zo voelt je buik eigenlijk altijd, totdat je daar en keer een kind in hebt gehad

Reply
Cassandra 13 juni 2017 - 10:12

Jaaaa, precies dit haha. Gek en bijzonder tegelijk <3

Reply
Maaike 13 juni 2017 - 09:57

Ik mis niet heel veel aan zwanger zijn, maar ik vind je lijstje wel herkenbaar. Het contact met je baby, de schopjes en je baby gewoon altijd bij je hebben is gewoon zo bijzonder.

Reply
mamasliefste 13 juni 2017 - 10:19

Ik vond het heerlijk om zwanger te zijn en de bewegingen in mijn buik te voelen. Heel bijzonder.

Reply
talesofashymess 13 juni 2017 - 10:26

Ik kijk er naar uit om zwanger te zijn. Het gevoel dat je nooit meer alleen bent lijkt me geweldig.

Love always,

Zineb

Reply
Gera 13 juni 2017 - 12:35

De plopjes en de borreltjes in mijn buik vond ik ook heel speciaal. En die positiekleding zou van mij gewoon de standaard mogen zijn!

Reply
Rosita 13 juni 2017 - 12:53

Ik had geen fijne tijd toen ik zwanger was. Des te fijner vond ik het gevoel van de baby in mijn buik en de band die dat opleverde.

Reply
sannie73 13 juni 2017 - 13:12

Het heeft mij altijd heel bijzonder geleken om een zwangerschap mee te maken. Met de fijne en nare kanten. Helaas eindig ik als gek katten vrouwtje.;)

Reply
ikhouvanbeautynl 13 juni 2017 - 14:17

Die schopjes (of karate kicks haha) mis ik ook echt. Heb het twee keer mee mogen maken en heb daar heel erg van genoten!

Reply
Amanda Gout 13 juni 2017 - 20:07

Ik heb heel bewust mijn laatste zwangerschap meegemaakt. Wij zijn na twee kindjes namelijk helemaal tevreden. Wel lastig om er toch afscheid van te nemen. Mooi is de natuur heh!

Reply
Claudia Struijck 13 juni 2017 - 20:33

IIk ben een hele trotse bonusmama en het had me echt ontzettend bijzonder geleken om een kleine mini me rond te hebben lopen. Helaas is het er niet van gekomen.

Reply
Natalie (@latanie) 13 juni 2017 - 22:10

Ik wil absoluut niet zwanger zijn, heb ook geen kinderwens dus dat maakt het gemakkelijk 😀 Fijn voor jou dat je wel een fijne zwangerschap had, dat kan wel eens anders zijn!

Reply
Bregje 14 juni 2017 - 09:14

Allemaal zoooo herkenbaar!! Ik mis het ‘knuffelen’ met de buik,contact maken en schopjes voelen soms nog wel ❤

Reply
Madelon Eugelink 14 juni 2017 - 20:19

O er zijn zeker dingen die ik straks ga missen als de kleine er is haha. Maar ook genoeg dingen waarvan ik blij ben dat dat hierna niet meer terug zal komen!! 😉

Reply
layla 15 juni 2017 - 17:50

al deze punten mis ik ook van mijn zwangerschappen. Heerlijk vond ik het. Maar ik ben toch ook wel lbij om mijn bijna oude figuur te hebben.

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.