Home Lifestyle 8x handige tips om uit je dip te komen

8x handige tips om uit je dip te komen

by Melissa van 't Slot 25 april 2017 14 comments
8x handige tips om uit je dip te komen

Op het moment ben ik er weer een aan het verwerken, een flink dip. Het liefst lag ik met de dekens over mijn hoofd de hele dag in bed. Hoe ben ik erin gekomen? Frits mag het weten, slechte nachten, veel pijn, wisselvallig weer ga zo maar door. Betere vraag is: Hoe kom je uit je dip!? Maak van je vicieuze cirkel een opwaartse spiraal. Ik geef je hier onder 8 tips waarmee je uit je dip kunt komen.

8x handige tips om uit je dip te komen

  1. Accepteer het en geef je er aan over. Je voelt je zoals je je voelt en dat is prima, het leven is niet alleen maar geweldig en fantastisch.
  2. Praat erover. Je kan natuurlijk alles opkroppen, super goed plan. Wel heb je dan een verhoogd risico op een explosie. Je kunt ook even je hart luchten. Doe dit bij iemand die jou goed kent, iemand die je vertrouwt en tegen een potje zeiken kan. Of mocht het heel erg hoog zitten gewoon bij de kassière in de supermarkt, vinden ze leuk.
  3. Spreek met jezelf af hoelang je mag zwelgen in je drama. Lekker op de bank hangen en de hele dag die suffe serie Netflixen of jank films kijken. Voer alleen het hoognodige uit, zoals bijvoorbeeld je kind voeren.
  4. Luister naar je favo muziek en dans door de woonkamer, bij voor keur met je kindjes. je voelt je gelijk een stukje beter.
  5. Ga elke dag even naar buiten! Oke het weer is niet altijd even lekker, maar je knapt er echt van op. Even een stukje fietsen of met je hond wandelen. Zo heb ik een kinderboerderij ontdekt in een parkje waarvan ik niet wist dat het bestond.
  6. Eet een dagelijkse dosis chocolade, lijnen komt na de dip wel weer.
  7. Geniet van de kleine dingen. Het zonnetje dat naar binnen schijnt, je kindje die naar je lacht, het stoten van je kleine teen aan de box.
  8. Wees trots op wat je hebt gedaan. Oke je hebt nul energie en je doet echt heel weinig. Maar in plaats van teleurgesteld te zijn over alles wat je niet hebt gedaan, wees trots op wat je wel hebt gedaan!

Wellicht moet ik mijn eigen tips wat beter opvolgen, dan ben ik er de volgende keer misschien wel een stuk sneller uit.

Heb jij nog leuke tips om uit je dip te komen?

14 comments

Maddy 26 april 2017 - 13:03

Wat vervelend dat je in een dip zit zeg! Goede tips! Een bak Ben & Jerry’s doet hier ook altijd wonderen;)

Reply
Melissa 27 april 2017 - 11:04

Er zijn inderdaad leukere dingen 🙂 maar het hoort bij het leven denk ik dan. Ben&jerry’s is ook zeker een goede!

Reply
Sophia 26 april 2017 - 16:51

Leuke tips! Heb zelf wel vaak zo dat ‘lui’ gevoel, m’n bed ligt ook veel te aangenaam ? Jouw tips helpen ook wel daarbij ?

Reply
Melissa 27 april 2017 - 11:06

Ja soms vraag ik me inderdaad af of ik niet gewoon lui ben. Maar mijn omgeving vind van niet. 😉

Reply
lauramariskadegraaf 26 april 2017 - 16:59

Dit zijn echt hele fijne tips, ik merk echt dat ze helpen. Zeker het accepteren en even een luchtje scheppen

Reply
Melissa 27 april 2017 - 11:09

Super! Toch fijn dat mijn ervaring andere mensen kan helpen!

Reply
Bianca 26 april 2017 - 18:03

Dipjes zijn k… wel fijne tips die moet ik zeker eens onthouden (al hoop ik dat mijn dipje nu weer een tijdje weg blijft) x

Reply
Melissa 27 april 2017 - 11:11

Ik hoop het ook voor je!

Reply
lotuswritings84 27 april 2017 - 06:58

Goede tips! Zelf probeer ik mezelf te dwingen gewoon door te gaan met dagelijkse dingen. Hoe meer je in een normaal ritme zit (hoe moeilijk dat ook is), des te sneller het bij mij weer over gaat. En sporten helpt ook. Al heb je daar tijdens een dip vaak net geen zin meer in haha.

Reply
Melissa 27 april 2017 - 11:13

Het ziet er op papier inderdaad zo simpel uit. Maar jezelf er toe zetten is weer een ander verhaal.
Sporten is niet helemaal mijn ding;) Maar lekker fietsen met de hond en tuinieren dan weer wel!

Reply
SofarsoSabine 27 april 2017 - 09:40

Ja als je je rot voelt, is acceptatie wel goed. Het moet alleen niet te lang duren. Erover praten kan meteen opluchting geven.

Reply
Melissa 27 april 2017 - 11:14

Inderdaad, ik heb best lang geprobeerd me er tegen te verzetten. Maar dat helpt natuurlijk helemaal geen bal. Ook wilde ik er niemand mee ‘lastig vallen’. Wat natuurlijk ook grote onzin is. Mensen die om je geven willen altijd luisteren.

Reply
Layla 28 april 2017 - 12:12

De tips die jij benoem gebruik ik ook voor mezelf. voor het praten met andere mensen lucht bij mij heel erg op.

Reply
Judith 29 april 2017 - 08:04

Goede tips! Hardlopen of fanatiek sporten werkt ook goed

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.