Home MOMBeauty & Fashion 8 dingen die vrouwen met dun haar frustreren

8 dingen die vrouwen met dun haar frustreren

by Cassandra 28 juli 2017 10 comments
8 dingen die vrouwen met dun haar frustreren

Ik ben helaas geboren met weinig én dun haar. Ik heb al van alles uit de kast getrokken om wat meer volume in mijn haar te krijgen. Rollers, Krultangen, diverse kapsel en volumeproducten. Ben jij ook één van die vrouwen met dun haar van nature? Dan zullen de volgende frustraties je vast bekend voorkomen!

8 Frustraties van vrouwen met dun haar

Altijd je haar vast

“Waarom draag je je haar nooit los? Och doe gewoon es, staat je vast leuk!” Komt je dit bekend voor? Hartstikke leuk hoor los haar, maar binnen no-time heb je als vrouw met dun haar een paar spagetti sliertjes langs je gezicht lopen. Uren aan styling werk gehad, voor 5 minuten big hair fame. Nee hoor, doe maar weer lekker vast.

De Knot

Ken je ze? Van die mooie volle en slordige knotten bij andere dames? 3 seconden werk bij mijn vriendinnen, ik moet er een heel ritueel van maken: touperen, volume spray hier en extra slordig bij elkaar rapen. Het resultaat ziet er altijd alsnog een beetje kansloos uit. Het is eerder een antenne propje dan een daadwerkelijke knot. Er zijn verdorie mannen die nog betere knots hebben dan ik op mijn hoofd kan produceren. insert waterval jankbui

Pony? Doe maar niet!

Tenzij je een shetlandpony in je achtertuin wilt uiteraard, die keuze is aan jou. Maar heb je van nature dun haar dan kan ik je een pony absoluut afraden. De haartjes hangen als dunne sprietjes over mijn voorhoofd heen én dat irriteert al heel erg snel. Had ik nou maar geen pony geknipt… Daarnaast dun je je haar er gewoon mee uit.

De Donut bun? Niet met dun haar!

Denk je eindelijk een oplossing te hebben gevonden voor de perfecte knot : de donut! Je weet wel, die dingen die je voor een euro bij de Primark haalt.. Kom je tot de conclusie dat je haar ook hier helaas te dun voor is want je ziet hem erdoor heen. . Ik kan er uren werk van hebben en het dan eindelijk goed hebben zitten.. Zie je alsnog na 5 of 10 minuten weer die donut door mijn haar heen komen.. AAAARGGG!

Lees ook: Zomerse kapsels voor meisjes

Hair Extension bobbels

Ken je ze, clip-in extensions, en dan met name van die heeeeeele dikke en volle?! Klik hier om te zien wat ik precies bedoel. Ik had ze járen geleden toen ik nog zwart haar had. Ik was zo zoooooo ontzettend blij met mijn lange en dikke haar. Gewoon 2x zoveel als mijn eigen sneue bossie. Het zag er meteen heel erg anders uit, maar na één vlaagje wind was meteen de eerste clip al zichtbaar. En wat dacht je van die bobbel achter op je hoofd? Ik heb gewoon te dun haar om al die zooi te verbergen helaas en ben nog steeds jaloers op chicks die ze probleemloos kunnen dragen, want jongens dat systeem is echt wel handig, niet schadelijk voor je haar en het kan dat er zo mooi uit zien. Bij mij krijg je dan een beetje dit idee -_-

Ontplofte kip door schuif speldjes

Met dun haar je haar opsteken met schuif speltjes is geen goed idee. Heb je het tweede speltje ingeschoven, dan ligt het eerste speltje er alweer uit. Vanwege het dunne haar blijft het helaas niet op zijn plek zitten en voor je het weet hangen ze ergens halverwege m’n sprieterige lokjes en lijk ik wel een ontplofte kip.

Kapsels met vlechten of kapsels met sprietjes? Niet met dun haar!

Ik zie het op Pinterest zoveel voorbij komen. Van die prachtige vlechtwerken, fishtail en weet ik het hoe ze heten. Die dingen zijn ook voor vrouwen met dun haar niet weggelegd. Een vlechtje kan wel, maar het is geen porem zo’n klein sprietje achter op je hoofd..

Ook het calimero kapsel is niet dé oplossing voor vrouwen met dun haar

Jij hebt dik haar en ikke dun en dat is niet eeeeeerlijk!! Je haar kort knippen en dan hopen dat je daar sterkere en dikke lokken voor terug krijgt is een illusie. Niet doen dus! Wat je wel moet doen is regelmatig naar de kapper gaan en je haar niet al te lang laten groeien (sorry dames!). Een vers geknipt kapsel geeft namelijk instant volume en wanneer je het té lang laat groeien gaat het sneller slierten.

Calimero - GIFMANIA

Wat is dan wel dé oplossing? In december vorig jaar heb ik mij deze nieuwe look laten aanmeten en tot nu toe ben ik daar nog steeds tevreden over. Ik laat het uiteraard steeds weer netjes bijwerken, maar ik heb nog niet eerder zoveel liefde voor een kapsel gehad als nu.

Zijn er nog dingen die jou als vrouw met dun haar frustreren? Laat het mij weten en dan neem ik het op in het artikel.

 

10 comments

mirjam 31 juli 2017 - 09:48

Nooit bij stil gestaan, ik ben gezegend met een volle bos haar 😉 Maar hier ook vaak struggles met een knot hoor!

Reply
mamasliefste 31 juli 2017 - 10:07

Ik heb een bos met krullen en kan je zeggen dat dat mij ook nog wel eens frustreert. Zullen we een beetje delen?

Reply
Cassandra 31 juli 2017 - 10:09

Vind ik een heeeeeeel goed plan haha!

Reply
Sanne 31 juli 2017 - 10:54

allemaal zo herkenbaar en ik heb dan nog eens krullen. extra frustrerend.

Reply
Chantal - Capital Monday 31 juli 2017 - 12:06

JA veel dingen zijn zo herkenbaar. Maar ik kan het wel gewoon los dragen en het lijkt dan nog wel wat ook. Maar de knot, bun of vlechten is echt een No Go.

Reply
mieke | mieksmind 31 juli 2017 - 13:35

Ja er zijn wel enkele dingen die ik herken. Dan zie ik prachtig opgestoken kapsels met vlecht en veel haar, en dan denk ik ja jammer..of inderdaad die knot net zoals nikkie plessen heeft

Reply
Soofblogt 31 juli 2017 - 14:28

Ohh ik herken ze allemaal! Vooral een knot maken duurt een eeuwigheid!

Reply
Me-licious 31 juli 2017 - 21:21

heel herkenbaar allemaal heb ook dun haar, maar toch zijn wel een aantal truucjes te vinden hoor om al die frustraties niet te hebben. bijv extensions laten zetten… of een kleinere bun kopen waardoor je haar toch goed zit. Zelf als je je haar vlecht kun je het met speldjes wat meer uit elkaar houden, waardoor het lijkt of je een bredere vlecht hebt. Aldoende leert men 😉

Reply
Pink it 1 augustus 2017 - 08:52

Voor mij gelukkig niet herkenbaar heb namelijk best wel dikker haar, al weet ik mij daar vaak ook geen raad mee 🙂

Reply
Grace 2 augustus 2017 - 22:37

Haha, wat heb ik blij zeg met mijn haar. Daar kan ik gewoon een knotje maken.. al is het nu te kort daarvoor :S

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.