Home MOM 6 x waarom de Thule Yepp Nexxt Maxi een fantastisch fietszitje is!

6 x waarom de Thule Yepp Nexxt Maxi een fantastisch fietszitje is!

by Cassandra 27 juni 2017 16 comments
6 x waarom de Thule Yepp Nexxt Maxi een fantastisch fietszitje is!

Fietsen met je kind… Ik vind het doodeng!

Fietsen met je kind. Een van de mooiste maar ook engste dingen om te doen met je kind. Ik vind het zelf behoorlijk eng om te fietsen met Leia. De verantwoordelijkheid, het continue opletten en dan nog de dingen waar je geen invloed op hebt in het verkeer.. Ik moet dus ook bekennen dat wij ons bobike fietszitje voor voorop maar een stuk of drie keer hebben gebruikt. Niet alleen omdat ik het eng vond, maar ook omdat manlief zo aardig was geweest om mijn fiets te slopen en hem maar niet liet maken.

Tot voor een paar weken terug. Het mooie weer begon weer op te zetten en ik begon steeds meer te klagen dat ik mij zo beperkt voel met Leia zonder enige vorm van vervoermiddel. Ja oke, we hebben de prachtige EasyWalker Mosey Plus, maar onze dame is inmiddels 2,5 en wil alles zelluf doen! Dus ook meer en meer lopen, maar een wandeling naar de stad houdt ze niet vol, en aangezien ik geen rijbewijs heb, is een fiets gewoon heel erg makkelijk.

Goed fiets ging dus naar de maker en toen kwam het fietszitjes dilemma. Mevrouw was inmiddels het voorzitje ontgroeit dus er moest een nieuwe komen. Melanie had het Hamax fietszitje al uitvoerig getest en ik moet bekennen dat ik op het punt stond om hem aan te schaffen toen ik ineens een mailtje binnenkreeg van de lieve mensen van Thule, of ik het nieuwste zitje wel wilde uittesten en mijn ervaringen hierover zou willen delen met jullie. Ik sprong een gat in de lucht en voel(de) mij ontzettend vereerd.

Thule yepp nexxt maxi fietszitje

Winnaar Baby Innovation Award 2017 Categorie: Mobility

De Thule Yepp Nexxt Maxi heeft namelijk een prachtig gestroomlijnd design en werd tijdens de Negenmaandenbeurs door een vakjury tot winnaar van de Baby Innovation Award 2017 gekozen in de categorie ‘Mobility’. De Thule Yepp Nexxt Maxi won deze award door zijn veiligheid en gebruikersgemak. De Thule Yepp Nexxt Maxi is ontworpen en getest voor kindjes van 9 maanden tot 6 jaar oud en tot een maximaal gewicht van 22 kilo. Wanneer je kindje jonger dan 1 jaar is, is het wel verstandig om eerst een kinderarts te raadplegen.

 

6 x waarom de Thule Yepp Nexxt Maxi een fantastisch fietszitje is!

  1. Verstelbare en gevoerde vijfpuntsgordel met magnetische klip sluiting die niet door kinderhandjes te openen is.
  2. Geen problemen met hobbels dankzij het zachte en schokabsorberende zitje
  3. Makkelijk en snel te bevestigen op de bagagedrager mét slotje waardoor het stoeltje niet van je fiets af gejat kan worden.
  4. Voetsteuntjes zijn de vertellen met maar één hand, handig wanneer je peuter ineens een groeispurt krijgt!
  5. Lichtgewicht maar toch robuust met een prachtig design en makkelijk schoon te houden dankzij waterafstotende materialen van het fietszitje.
  6. Dankzij de ingebouwde reflector ben je meer zichtbaar in het verkeer. Deze kan ook vervangen worden door een achterlicht (wordt apart verkocht)

Oke en voor mij nummer 7: Ik voel me weer vrij om te gaan en staan waar ik wil met Leia. Het is genieten om haar te horen joelen (WHIEEEEEEEE) wanneer ze achterop de fiets zit. We fietsen nu ook steeds vaker en langere stukken. Ondanks dat ik dit een heel veilig fietszitje vind, willen wij persoonlijk toch nog een helm erbij. Je weet nooit of je ineens wordt geschept door een auto of iets en dan het fietsstoeltje uiteraard niet voldoende bescherming. Die helmen zijn we ons dus in aan het verdiepen en kom ik op een later moment op terug.

Intructievideo: zo bevestig je de Thule Yepp Nexxt Maxi op je fiets

Met dank aan mijn geliefde man, die voor deze video de instructie met jullie doorneemt. Wees niet te hard voor hem, want dit was zijn eerste keer video opnemen en hij vond het mega awkward ahaha!

Zijn er ook nadelen aan de Thule Yepp Nexxt Maxi?

Het enige nadeel wat ik zelf zie aan het zitje is dat de voetbandjes jammer genoeg blauw zijn en niet dezelfde kleur hebben als het zit kussentje en de achterkant van het zitje. Dat zou wat mij betreft wel in dezelfde kleur mogen als waarin je hem besteld. Maar dat is meer zeuren dan dat het echt een mega nadeel is.

De Thule Yepp Nexxt Maxi koop je onder andere bij FietsencenterInternet-Bikes en Fietsweb  voor een adviesprijs van €139,-.

Dit vind je misschien ook leuk

16 comments

joyfromjoyce 27 juni 2017 - 07:49

Mooi stoeltje hoor!

Reply
Cindy 27 juni 2017 - 08:13

Oh wij hebben net de vorige generatie gekocht want vind net die felle kleurtjes zo leuk en vond het stiekem beetje jammer dat deze niet heerlijk fel zijn. Maar wat ben ik er wel tevreden van het merk. (vorige generatie is bijna hetzelfde als dit) is zo gemakkelijk te monteren!

Reply
Sofie 27 juni 2017 - 08:46

Heel leuk en uitgebreid artikel! Ik heb er heel veel van opgestoken ! Ik vind het ook heel goed dat je toch nog opteert voor een fietshelmpje. Mijn papa heeft altijd fietsenwinkel gehad en wij verkochten ook zitjes van dit merk! Het zijn zeer goede en degelijke zitjes . 🙂

Reply
Cassandra 28 juni 2017 - 10:36

Ja veiligheid boven alles hoor! Wil straks ook wel dat ze zelf een helm draagt als ze zelf begint met fietsen ☺️☺️

Reply
Maaike 27 juni 2017 - 09:00

Mooi zitje! Ik moet binnenkort gaan bedenken of ik fietsen met 2 kinderen aandurf. Ook een leuke uitdaging ben ik bang.

Reply
Cassandra 27 juni 2017 - 09:17

Oh jaaa, dat is ook wel heel spannend! Ik weet niet of ik dat wel zou durven haha!

Reply
mamasliefste 27 juni 2017 - 09:12

Ik vind met name de sluiting voor het tuigje heel fijn dat kan met een hand, zodat je met je andere hand de fiets kan vasthouden. Dat vind ik het engste van fietsen met je kind achterop

Reply
Jamey Herben 27 juni 2017 - 09:20

Ziet er wel echt uit als een handig stoeltje! Denk alleen dat ik er voorlopig nog niet eentje hoef aan te schaffen whaha

Reply
Cassandra 28 juni 2017 - 07:52

Je zult werst beginnen met een fietszitje voorop, daar heeft thule yepp natuurlijk de nexxt mini voor ☺️

Reply
Pink it 27 juni 2017 - 09:36

Deze fase ben ik inmiddels al even voorbij, maar het klinkt wel als een goed en vooral fijn fietszitje x

Reply
Lonneke Rempt 27 juni 2017 - 10:05

Wat een mooie en functioneel zitje. Ik heb er tweedehands eens één gekocht en die gaat gelukkig nog goed mee.

Reply
Nicole Orriëns 27 juni 2017 - 10:43

Dat er aan de achterkant een lampje zit vind ik erg ingenieus! Dat hebben ze goed gedaan. Je kan niet gauw genoeg verlichting hebben op de fiets vind ik.

Reply
Cassandra 28 juni 2017 - 07:53

Jaa dat vind ik ook echt een voordeel, je bent meteen zoveeel meer zichtbaar!

Reply
volgmama 27 juni 2017 - 11:11

Ik heb ze ook gezien tijdens de mamabloggerstour op de Negenmaandenbeurs. Echt een mooi stoeltje <3

Reply
Marijke 27 juni 2017 - 20:16

Mooi stoeltje! Vind de magnetische sluitingen ook wel heel handig

Reply
Gitte Brouwer 6 juli 2017 - 09:05

Mooi stoeltje! Ben heel erg aan het twijfelen welke we zullen kopen! Weet je toevallig of dit zitje geplaatst kan worden in combinatie met een buggydrager?

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.