Als werkende moeder krijg je soms behoorlijk wat kritiek over je heen. Gemene opmerkingen of van die zeurende vragen die niet altijd even leuk zijn. Die opmerkingen krijg ik nog niet eens van mannelijke collega’s, nee het is meestal het vrouwelijke soort die hier wel het een en ander over te zetten heeft. Vandaag deel ik 5 uitspraken waar ik als werkende moeder niet blij van wordt. 

5 uitspraken waar ik als werkende moeder niet blij van wordt:

‘De eerste jaren zijn zo kostbaar! Later kun je toch nog genoeg werken?!’

Ik ben het helemaal eens dat de eerste jaren heel erg kostbaar zijn. Maar dat zijn de overige jaren in mijn ogen net zo goed. Ik koester ieder moment die ik heb met mijn dochter of ik nu wel of niet werk. Daarnaast is het voor ons niet mogelijk om van één loon te leven, die luxe hebben wij niet. Daarnaast vind ik het gewoon prettig om financieel onafhankelijk te zijn van mijn man. Dat is iets wat in mij zit. Ik wil niet mijn hand hoeven ophouden als ik wat wil kopen.

Waarom heb je kinderen gekregen als je ze door een ander laat opvoeden?

Deze opmerking kan ik echt niet waarderen. Alsof ik niet zou hebben nagedacht over het krijgen van een kindje. Dat ik een werkende moeder ben, wil niet zeggen dat ik niet goed voor mijn dochter zou zorgen. We hebben een goede balans moeten vinden, dat wel. Maar mijn dochter wordt zeker niet opgevoed door een ander. De kinderopvang is fantastisch en ze gaat de ene week 3 dagen en de andere week 2. Goed voor haar ontwikkeling en vooral omdat ze ook enig kind is, vind ik de interactie met andere kinderen heel erg belangrijk. Een stukje balans.

‘Wat lekker dat jij thuis kunt werken en zelf je uren in kan delen.’

Ja echt heerlijk dat dit kan. Maar productief ben ik niet. Thuis werken (en dan met name aan het blog) doe ik dan dus ook echt op momenten dat zij slaapt. ’s Avonds dus, naast mijn normale baan (buiten de deur). Tussendoor vermaak ik mijn dochter, doe ik wel wat mail, doen we de boodschappen, het huishouden en meer van dit soort zaken.

‘Jij wilt toch geen promotie? je hebt een jong kindje!’

Huh? Say what?! Dus omdat ik een jong kindje heb mag ik geen ambities meer hebben? En hoe zit dat met mannelijke collega’s die net vader zijn geworden dan? Die verdienen wel een promotie? Die hebben wel het recht om ambitieus te zijn?

´Wat lief van jouw man dat hij een ‘papadag’ heeft! Je boft maar.´

Dit vind ik echt zo’n killer he. Hoezo krijgen mannen tegenwoordig kuddo’s als ze een dag thuis blijven voor de kinderen en wordt een werkende moeder afgebrand. Dat is toch geen logica? Die van mij is om de week op woensdag thuis voor onze dochter. Maar momenteel ben ik dan zelf ook thuis. Dus wat nou papadag. Familiedag! Heerlijk! Een extra dag weekend met z’n 3-en. Fijn hoor!

Als werkende moeder krijg je soms echt een hoop stront over je heen. Waarom is dat? Ik weet ook hoe het is om thuisblijfmoeder te zijn. Het eerste jaar van Leia heb ik niet gewerkt, maar gestudeerd. Maar ik heb een paar maanden thuis gezeten en ik vind thuisblijfmoeders net zulke kanjers als een werkende moeder. Als thuisblijfmoeder heb je het namelijk ook ontzettend druk. Je zit namelijk heus niet de hele dag te Netflixen ofzo.

Wat vind jij als werkende moeder absoluut niet leuk om te horen?

uitgelichte afbeelding van moeder via shutterstock

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 31 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme