Net als iedereen, besteed ik ontzettend veel aandacht aan het inrichten van onze woonkamer. Ook de slaapkamers en keuken besteed ik veel aandacht aan, maar de hal/entree is altijd een beetje een ondergeschoven kindje lijkt het wel. En dat terwijl dit de eerste ruimte is waar mijn gasten binnenkomen. Daar moest ik dus iets aan doen. Vandaag geef ik je een aantal tips over hoe je een smalle of kleine hal zo mooi en functioneel mogelijk kunt inrichten:

Houdt het licht!

Iets wat bij ons redelijk lastig gaat, want onze voordeur heeft bewerkt glas. Daarom hebben wij gekozen voor zoveel mogelijk witte muren. De muur bij het trappengat hebben we wel donker gehouden (grijs) omdat we daar hout tegen de muur hebben. ietwat ouderwets, maar in deze grijstint heeft het wel wat vind ik.

Vloer

Houdt de vloer zo licht mogelijk en als we dan naar het functionele kijken, kies voor laminaat of linoleum. Lekker makkelijk schoon te houden. Bij ons is de vloer nog een dingetje die we moeten aanpakken, net als de trap. Momenteel ligt er een donkere vloerbedekking en ik vind het vreselijk. Daar moet dus een lichte vloer komen en dat moet dan een laminaatvloer worden want we houden van strak. Om de vloer af te maken willen we ook graag nieuwe plinten plaatsen. In mijn ogen past bij dit interieur een strakke plint in plaats van een afgeronde zoals we nu hebben.

Wel of geen kapstok?

Eerder hadden we een best wel massieve kapstok hangen. Het gevolg? Steeds meer en meer jassen, vesten en blazers werden opgehangen en de kleine hal werd dus ook steeds voller en voller. Totaal niet praktisch, want na het boodschappen doen liep ik altijd met mijn gezicht een paar jassen tegemoet. Wij hebben er nu voor gekozen om de jassen uit het zicht te hangen in de gangkast. Omdat het nu zomer is, hangen de winterjassen boven, in de winter zullen we die weer in de gangkast stoppen en de zomer jassen kunnen dan naar boven.

Nu hebben we een paar super toffe “dots” hangen van het merk Muuto, niet eens voor de jassen, maar om de hal wat op te leuken. Ik heb bewust gekozen voor verschillende groottes en kleuren om het wat speelser te maken. Her en der hangt er een accessoire zoals een tas, een sjaal of gewoon een leuk plantje. Het maakt het geheel net even wat lichter dan voorheen.

kleine hal inrichten smalle hal

Liever geen meubels, maar wel opbergen

Zet in een smalle hal liever geen meubels. Die nemen te veel ruimte in beslag en zorgen ervoor dat je minder loop ruimte hebt. Maar, je moet kunnen opruimen in je hal. Dus jassen ophangen, misschien je schoenen kwijt kunnen etc etc. De drie basis elementen in een smalle hal zijn vooral; een schoenenrek, een kapstok en eventueel nog een haltafeltje/dressoir.

Wij hebben er zelf voor gekozen om een paar handige schoenen bakken te kopen  en deze aan de muur te bevestigen. Dochter heeft haar eigen schoenen bak en weet ook precies welke het is. In deze schoenen bakken zitten eigenlijk de schoenen die we het meeste dragen. Mijn mooie hakken heb ik op dit moment nog boven staan, maar daar wil ik een mooie ruimte voor creëren in de gangkast.

kleine hal inrichten smalle hal

Bovenop de schoenen bak staan twee kaarsenhouders, een houten hand van Hay en er hangt een grote spiegel boven zodat je jezelf nog even kunt checken voor je deur uit sprint.

We zijn dus nog bezig met onze hal. Hij kan een stuk lichter nog en een andere vloer en trapbekleding zal wonderen gaan verrichten voor de ruimte. Nu hebben we eerst nog andere prioriteiten zoals oa de tuinverbouwing waar ik jullie al in meeneem. Maar uiteraard hou ik jullie ook hiermee op de hoogte ;)

Heb jij nog handige tips om een kleine hal in te richten?

Cassandra

Foundingmom & Hoofdredacteur van Momambition.nl & InteriorQueen.nl | 31 | Mama van Leia | Vrouw van Marco | Managementassistente | Wannabe Fitmom | Workaholic | Beauty & Fashion Addict | Social Media Verslaafd | Zelfspot & Sarcasme