Home LifestyleHuis, Tuin & Interieur 4 tips hoe je een kleine hal kunt inrichten

4 tips hoe je een kleine hal kunt inrichten

by Cassandra 31 mei 2017 15 comments
4 tips hoe je een kleine hal kunt inrichten

Net als iedereen, besteed ik ontzettend veel aandacht aan het inrichten van onze woonkamer. Ook de slaapkamers en keuken besteed ik veel aandacht aan, maar de hal/entree is altijd een beetje een ondergeschoven kindje lijkt het wel. En dat terwijl dit de eerste ruimte is waar mijn gasten binnenkomen. Daar moest ik dus iets aan doen. Vandaag geef ik je een aantal tips over hoe je een smalle of kleine hal zo mooi en functioneel mogelijk kunt inrichten:

Houdt het licht!

Iets wat bij ons redelijk lastig gaat, want onze voordeur heeft bewerkt glas. Daarom hebben wij gekozen voor zoveel mogelijk witte muren. De muur bij het trappengat hebben we wel donker gehouden (grijs) omdat we daar hout tegen de muur hebben. ietwat ouderwets, maar in deze grijstint heeft het wel wat vind ik.

Vloer

Houdt de vloer zo licht mogelijk en als we dan naar het functionele kijken, kies voor laminaat of linoleum. Lekker makkelijk schoon te houden. Bij ons is de vloer nog een dingetje die we moeten aanpakken, net als de trap. Momenteel ligt er een donkere vloerbedekking en ik vind het vreselijk. Daar moet dus een lichte vloer komen en dat moet dan een laminaatvloer worden want we houden van strak. Om de vloer af te maken willen we ook graag nieuwe plinten plaatsen. In mijn ogen past bij dit interieur een strakke plint in plaats van een afgeronde zoals we nu hebben.

Wel of geen kapstok?

Eerder hadden we een best wel massieve kapstok hangen. Het gevolg? Steeds meer en meer jassen, vesten en blazers werden opgehangen en de kleine hal werd dus ook steeds voller en voller. Totaal niet praktisch, want na het boodschappen doen liep ik altijd met mijn gezicht een paar jassen tegemoet. Wij hebben er nu voor gekozen om de jassen uit het zicht te hangen in de gangkast. Omdat het nu zomer is, hangen de winterjassen boven, in de winter zullen we die weer in de gangkast stoppen en de zomer jassen kunnen dan naar boven.

Nu hebben we een paar super toffe “dots” hangen van het merk Muuto, niet eens voor de jassen, maar om de hal wat op te leuken. Ik heb bewust gekozen voor verschillende groottes en kleuren om het wat speelser te maken. Her en der hangt er een accessoire zoals een tas, een sjaal of gewoon een leuk plantje. Het maakt het geheel net even wat lichter dan voorheen.

kleine hal inrichten smalle hal

Liever geen meubels, maar wel opbergen

Zet in een smalle hal liever geen meubels. Die nemen te veel ruimte in beslag en zorgen ervoor dat je minder loop ruimte hebt. Maar, je moet kunnen opruimen in je hal. Dus jassen ophangen, misschien je schoenen kwijt kunnen etc etc. De drie basis elementen in een smalle hal zijn vooral; een schoenenrek, een kapstok en eventueel nog een haltafeltje/dressoir.

Wij hebben er zelf voor gekozen om een paar handige schoenen bakken te kopen  en deze aan de muur te bevestigen. Dochter heeft haar eigen schoenen bak en weet ook precies welke het is. In deze schoenen bakken zitten eigenlijk de schoenen die we het meeste dragen. Mijn mooie hakken heb ik op dit moment nog boven staan, maar daar wil ik een mooie ruimte voor creëren in de gangkast.

kleine hal inrichten smalle hal

Bovenop de schoenen bak staan twee kaarsenhouders, een houten hand van Hay en er hangt een grote spiegel boven zodat je jezelf nog even kunt checken voor je deur uit sprint.

We zijn dus nog bezig met onze hal. Hij kan een stuk lichter nog en een andere vloer en trapbekleding zal wonderen gaan verrichten voor de ruimte. Nu hebben we eerst nog andere prioriteiten zoals oa de tuinverbouwing waar ik jullie al in meeneem. Maar uiteraard hou ik jullie ook hiermee op de hoogte 😉

Heb jij nog handige tips om een kleine hal in te richten?

15 comments

Nicole Orriëns 1 juni 2017 - 07:30

Houd het in ieder geval netjes is mijn belangrijkste tip. En zet er vooral niet te veel in. Vroeger was mijn gang altijd een zootje, maar nu houd ik hem wel netjes. Een eerste indruk is toch bepalend : )

En als mensen bij binnenkomst denken dat mijn huis keurig is, dan nemen ze dat met zich mee.

Reply
Pink it 1 juni 2017 - 07:57

Onze hal is ook wat kleiner en probeer er niet te veel accessoires enzovoort te plaatsen, vooral het licht houden is een goede tip x

Reply
irma 1 juni 2017 - 08:06

Inderdaad licht houden, en zorgen dat het niet ‘rommelig’ wordt met allemaal losse spulletjes.

Reply
Amber 1 juni 2017 - 08:10

Plantjes zijn ook altijd leuk! Ze frissen je interieur wat op en houden het levendig 🙂 kleine cactussen (die ook al op je schoenenbak lijken te staan) of vetplantjes zijn niet zo moeilijk te onderhouden, dus zeker doen! Ook licht en witte kleuren zijn inderdaad een must 🙂

Reply
laviedemamaKirsten 1 juni 2017 - 08:23

Ik zit er ook over na te denken om onze kapstok weg te halen. Het neemt inderdaad enorm veel ruimte in en wat je zegt, als je binnen komt dan loop je eerst tegen een enorme zooi jassen aan…. toch maar eens kijken of het bij ons ook in de trapkast past… Die kasten van Ikea zijn wel ideal trouwens he? Die schoenenkasten! We hebben ze nu een paar maanden maar ik ben er zo onwijs blij mee!

Reply
Cassandra 1 juni 2017 - 15:59

Jaaaa ik kan echt niet meer zonder joh! Ik zat ook te denken om er een paar op Leia haar kamer op te hangen voor al dr speelgoed.. Lijkt me best wel handig namelijk en nemen weinig ruimte in.

Reply
Astrid 1 juni 2017 - 08:59

Die Dots staan hier ook echt op het verlanglijstje. Maar eerst moeten we het behang even wat aanpassen (dat bladert al sinds we er wonen (5 jaar!!) ) en elke keer zeggen we dat we het gaan doen, maar oh oh… Verder wil ik een mega grote kast erin hebben, zodat we alles erin kwijt kunnen (straks schoenen en spullen voor 6 personen) met daarop spiegels. Dan lijkt dat klein hokje gelijk even wat groter

Reply
SofarsoSabine 1 juni 2017 - 09:15

Ja die dots van muuto! Die wil ik ook, die zie ik overal op Pinterest! Zo gaaf. Leuk gedaan met de hal meis.

Reply
Jamey 1 juni 2017 - 13:43

Wij hebben ook een smalle gang. Daarom hebben we ook gekozen voor schoenkastjes. Wel zo makkelijk!

Reply
sannie73 1 juni 2017 - 14:13

Handige tips! Helaas heb ik een enorm smalle gang. Oud Amsterdams huis, je snapt het wel. Maar ik ben beetje bij beetje aan het inrichten met kleine handige opruimplekjes.

Reply
Saranda 1 juni 2017 - 22:19

Goede tips! Wij zijn momenteel bezig met alles iets opleuken, ik ga zeker kijken wat ik met je tips kan doen! 🙂

Reply
mamasliefste 2 juni 2017 - 02:09

Een kleine hal kan inderdaad heel onpraktisch zijn voor alles wat je er misschien kwijt wil. Zeker hier is het dan belangrijk alleen het meest noodzakelijke er op te bergen. Zo te zien is je dat aardig goed gelukt. Het aflegplankje is ook erg handig voor je sleutels

Reply
Lotus Writings 2 juni 2017 - 06:52

Heel tof gedaan! En goede tips. Onze gang is ook niet zo groot, dus hebben we inderdaad een smalle schoenenkast aan de muur bevestigd. Laatst ook zo’n Variera van IKEA gekocht voor paraplu’s. Nu alleen nog bevestigen op een plek waar onze peuters niet bij kunnen haha, maar het idee was leuk.

Reply
madeloneugelink 7 juni 2017 - 22:41

Leuk gedaan hoor. De gang is hier ook nogal een dingetje.. Die kapstok het staat altijd zo druk bij ons. Vind het mooi en rustig!

Reply
Miryam 8 juni 2017 - 00:43

Leuke tips! Ik heb een smalle lange hal. Redelijk ruimte, maar een ramp om in te richten. Misschien kan ik wat tips gebruiken.

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.