3 x Nijntje spellen voor het najaar

Nou dat waren weer een paar mooie dagen, beetje jammer dat het weer in één klap is omgeslagen naar dit herfstachtige weer. Een mooie warme nazomer is ons dit jaar gewoon niet gegund… Maar hey, jullie hoeven je niet te vervelen hoor, ik heb een aantal gezellige spelletjes geselecteerd van Nijntje voor tijdens de donkere najaarsdagen. Welke van deze Nijntje spellen is jouw favoriet?

De leukste Nijntje spellen voor het najaar

Nijntje Verstoppertje Spelen

Producent: Identity Games
Adviesprijs: € 14.99
Leeftijdcategorie: 1-4 jaar
Shop bij Bol.com

Nijntje is gewoon geweldig, dat vind ieder klein kindje. Met ‘Nijntje Verstoppertje Spelen’ kun je dus verstoppertje spelen met een pratende Nijntje. Het spel zit in een mooi blik, dus is ook tof om cadeau te geven voor bijvoorbeeld een eerste verjaardag. Dit spel is het leukst als je kleintje al kan lopen. Nijntje heeft een aan en uit knop waar je haar mee laat praten. Dus zet je haar aan, dan mag je haar op een plek verstoppen en dan hoor je haar om de 10 seconden wat roepen. “Joehoeeee, ik ben hier!!! Let op dat moment vooral op het koppie van je kind, je schiet gewoon een beetje in de lach. Ik vond het echt geweldig om Leia te zien zoeken, en te zien kijken van huh? waar komt dat nou weer vandaan?!

Verder kun je gebruik maken van de meegeleverde kaartjes om het spelletje meer uitdaging te geven.leg dan Nijntje bij het voorwerp van een kaartje neer. Zo maak je het steeds iets moeilijker en uitdagender voor je kind. Met dit spel leert het kind te ontdekken, samen te spellen en wordt het creatief in het vinden van verstop plekken. Nijntje Verstoppertje Spelen is natuurlijk niet voor niets verkozen tot Speelgoed van het Jaar 2012 in de categorie 0 t/m 2 jaar. Wel voorzichtig zijn met Nijntje, want laat haar een paar keer te hard vallen en ze werkt niet meer.

Nijntje Stoelendans

Producent: Identity Games
Adviesverkoopprijs: €15,99
Leeftijdscategorie: 2+
Shop bij Bol.com

Dit spel kan ik helaas niet over mee praten, omdat we het zelf (nog) niet hebben gespeeld. Maar ik ken heel veel dames die dit spel wel in huis hebben voor hun kids en die zijn er lyrisch over. Je kunt het spel namelijk in drie verschillende niveau’s spelen.

  • Niveau 1: 1 jaar
  • Niveau 2: 2 tot 3 jaar
  • Niveau 3: 3 tot 4 jaar

Nijntje Stoelendans wordt net zoals Verstoppertje spelen, geleverd in een mooie blik verpakking. Het werkt op 2 AAA batterijen maar zijn niet inbegrepen, let hier dus wel bij op als je het aanschaft als cadeau. Daarnaast vind je er 12 dans cirkels, 6 dierenkaarten en uiteraard de spelregels. Nijntje Stoelendans Niveau 1 (Dans & Stop) is vooral voor kleintjes vanaf 1 jaar en richt zich op de grove motoriek en fysieke ontwikkeling. Nijntje Stoelendans Niveau 2 is vanaf 2 jaar en leert de kindjes teksten van de liedjes en de juiste beweging na te doen bij het liedje.

Niveau Drie is vanaf drie en vier jaar en heeft twee varianten. Voor ‘Dansen als spel’ moet je alle danscirkels op de grond leggen met de groene afbeelding naar boven. Daarna pak je een opdrachtkaart en leg je de beweging uit die op deze kaart staat. De kids moeten de beweging dan na doen. ‘Emotionele Dans’ is een beetje gelijk aan ‘Dansen als spel’, maar dan worden de opdrachten wat moeilijker gemaakt door één van de emoties boos, bang, verdrietig of blij toe te voegen (nummer vier op de opdrachtkaart). Ook in deze variant is de speler met de meeste punten de winnaar. Maar naast dit alles kun je uiteraard ook gewoon stoelendans spelen.

Nijntje krijtboek

Producent: Mercis
Adviesprijs: € 10.95
Leeftijdcategorie: 1-4 jaar
Shop bij Bol.com

Dit boek is helemaal geweldig voor kinderen die van tekenen houden. Het Nijntje krijtboek is ontzettend mooi vormgegeven en je krijgt er vier gekleurde krijtjes bij. Je kunt het boek volledig voltekenen en daarna gewoon weer schoonvegen en opnieuw beginnen..

Op elke pagina kun je iets anders doen. Plaatjes inkleuren, tekeningen afmaken maar ook oefenen met vormen. Want wat kun je allemaal maken met een cirkel? Geen zin meer in tekenen? Leer dan de letters van het alfabet. Leia is enorm fan van Nijntje en ook van kleuren en tekenen, dus dit boek is echt een succes onder de Nijntje spellen.

Mocht je al op zoek zijn naar leuke Sinterklaas cadeautjes, houdt deze Nijntje spellen dan absoluut in je achterhoofd voor je dreumes of kleuter. Absoluut de moeite waard en niet te duur.

Wat zijn jullie favoriete Nijntje spellen?

 dit artikel bevat opgestuurde producten

One thought on “3 x Nijntje spellen voor het najaar

  • marloes wognum says:

    Nijntje stoelendans! ? mijn meiden zijn gek op dansen en spelletjes! Vooral t stop en dans lijkt me geweldig leuk voor mijn jongste!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.